حاج محمود قلی پور در جنوب کشور نیز قهرمانان دیگری خلق کرد و روحیه فوق العاده ای داشت که باعث دلگرمی همرزمانش می شد و در لشکرکشی های پی در پی در جنوب و غرب کشور چندین بار مجروح شد.
قرار بود یک گردان به تعداد گردان های درگیر در پشتیبانی اضافه شود. حاج محمود به ستاد تدارکات نیروها آمد. من هم آنجا بودم. مرا دید و از من پرسید: نادر چیست؟ گفتم: اوضاع خیلی خراب است. تعداد زیادی از سربازان کشته و تعداد زیادی زخمی شدند. حاج محمود نگاهی به ساعتش کرد و گفت: یک ساعت به اذان صبح و روشنایی روز مانده است. ما باید قبل از تمام شدن هوا نیروهای خود را بازیابی کنیم، در غیر این صورت تلفات ما افزایش خواهد یافت. همزمان صدای انفجار مهیبی به صدا درآمد و به شدت پرت شدم. مدت کوتاهی فقط صدای «الله اکبر» را می شنیدم که فکر می کنم صدای حاج محمود بود. بعد بیهوش شدم و نفهمیدم چه اتفاقی افتاده است. وقتی از خواب بیدار شدم دیدم پشت یک ماشین تویوتا هستم و یادم افتاد که من، حاج محمود، علی گلستانی، سید محمد محمدنژاد و غلامرضا قبادی کنار ماشینی ایستاده بودیم و داشتم با حاج محمود صحبت می کردم که انفجار رخ داد. آنها شهید شدند و من زنده ماندم.
یادواره سردار شهید حاج محمود قلی پور با عنوان «سردار قدس» به همت گروه مجلات شاهد با امتیاز بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشریه شاهد یاران منتشر شد.
در برخی از صفحات این شماره در مطلبی با عنوان «من ماندم و آنها رفتند» آمده است: حاج محمود در این عملیات رئیس تیپ قدس بود و مسئولیت هماهنگی یگان های پشتیبانی را بر عهده داشت. عصر عملیات با فرمانده تیپ حسین همدانی در سنگر فرماندهی بودیم. دشمن به شدت در مقابل نیروها مقاومت کرد. فقط یک گردان توانست به هدف خود برسد. گردان نیز متحمل خسارات سنگینی شد.
سردارانی چون شهید قبادی، بیگلو، گلستانی و محمدنژاد از جمله سردارانی بودند که در عملیات کربلای 2 در سال 65 توسط سپاه قدس به شهادت رسیدند.
اوضاع بسیار آشفته بود. همدانی دستور داد که کدام گردان ها می توانند به هدف برسند و کدام گردان ها نتوانند برگردند، اما تلفات عقب نشینی هم بسیار شدید بود و قطعاً انجام دادند.
شهید حاج محمود قلی پور در اوج شرارت منافقین و دیگر گروهک های انحرافی به دلیل تخصص نظامی در کنار سایر همرزمانش مبارزه ای تلخ و پیگیر را با دشمنان انقلاب اسلامی آغاز کرد. او برای پاکسازی جنگل های گیلان از لوث فتنه گران و تروریست ها و نه تنها گیلان که در استان کردستان تلاش زیادی کرد و با شهید دکتر چمران برای رهایی پاوه از لوث کومه له و دمکرات مبارزه کرد. با شروع جنگ تحمیلی به جبهه های نبرد با دشمنان اسلام شتافت.
این شماره که به سردار شهید حاج محمود قلی پور می پردازد، حاوی مطالبی با عناوین «می دانستم شهید می شود»، «با حاج محمود; از زمان انقلاب تا مبارزه با منافقین و بعثی ها، حاج محمود مدیر بحران ها بود، شهید بروجردی می گفت اگر دیر حرکت کنی سرپل ذهاب سقوط می کند. منافقین در جنگل ها «و» نیکوکاری حاج محمود امنیت ایجاد کردند.
به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز در حوزه ایثار و شهادت، شماره های 186 و 187 ماهنامه فرهنگی تاریخی «شهید یاران» با عنوان «سردار قدس» منتشر شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز