درمان دیابت نوع 2 می تواند به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل کمک کند.
به گزارش مدیکال نیوز، حدود 55 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و پیش بینی می شود تا سال 2050 این تعداد به 139 میلیون نفر افزایش یابد.
برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مرتبط با زوال عقل هستند، از جمله افراد مبتلا به دیابت نوع 2.
اکنون محققان دانشگاه یونسی در سئول، کره جنوبی دریافته اند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که داروی دیابت پیوگلیتازون مصرف می کنند، نسبت به افرادی که این دارو را مصرف نمی کنند، کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
به گفته محققان، دیابت تقریباً بر تمام سیستم های بدن از جمله مغز تأثیر می گذارد.
خطر زوال عقل در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بین 50 تا 60 درصد بیشتر از افراد بدون دیابت است. یکی از مهم ترین عوامل خطر قابل اصلاح برای زوال عقل است.
محققان توضیح میدهند: «مقاومت به انسولین که در دیابت مشاهده میشود، تصلب شرایین را تقویت میکند و متابولیسم انرژی را مختل میکند، که میتواند منجر به تغییرات میکروواسکولار در مغز و در نهایت قطع جریان خون به شبکههای عصبی شود».
علاوه بر این، دیابت نوع 2 با افزایش بیان اینترلوکین 6 در مغز همراه است که باعث التهاب و استرس اکسیداتیو می شود که منجر به شروع فرآیندهای پاتولوژیک در بیماری آلزایمر می شود که شایع ترین شکل زوال عقل در افراد مسن است.
برای این مطالعه، محققان از داده های پایگاه داده سلامت ملی کره جنوبی در مورد افرادی که به تازگی دیابت نوع 2 تشخیص داده شده و زوال عقل نداشتند، استفاده کردند. بیش از 91000 شرکت کننده به طور متوسط به مدت 10 سال پیگیری شدند. از این تعداد، 3467 نفر پیوگلیتازون دریافت می کردند.
پس از تجزیه و تحلیل، محققان دریافتند که 8.3٪ از افرادی که پیوگلیتازون مصرف می کردند، در مقایسه با 10٪ افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که این دارو را مصرف نمی کردند، دچار زوال عقل شدند. .
پس از در نظر گرفتن برخی عوامل سبک زندگی، دانشمندان دریافتند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که پیوگلیتازون مصرف میکنند، 16 درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل در آینده هستند.