از سوی دیگر، هر کارمند دولتی نیز دارای اختیارات و اختیاراتی است که باید در حدود و در چارچوب قانون اعمال کند. این مقامات در قبال هر یک از اختیارات و اختیاراتی که قانون و شرع و مردم ملت به آنها محول کرده اند مسئول و پاسخگو هستند. با توجه به آنچه گفته شد، ثمره قانون اساسی از منظر ملی، دستیابی به ثبات، نظم، حاکمیت قانون و احترام متقابل است، زیرا قاعده اساسی پذیرفته شده، لزوم اطاعت از قانون و نقض آن قبیح است. و فرد را مسئول می کند.
از منظر بین المللی، قانون اساسی جایگاه ویژه ای برای اقتدار و ثبات کشور دارد زیرا حمایت مردمی برای ایفای نقش در نظام بین الملل را فراهم می کند. استقلال و حاکمیت ملی و پرهیز از دخالت خارجی در امور یک کشور ثمره قانون اساسی در صحنه بین المللی است.
سالگرد تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران فرصتی است برای تأمل در این سند حقوقی مهم و اساسی در جامعه سیاسی ایران. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همه پرسی برای تعیین نوع حکومت در کشور برگزار و «جمهوری اسلامی» به عنوان الگوی حکومت داری در کشور انتخاب شد. با وجود تعیین نوع حکومت، اداره امور کشور نیازمند قانون یا قوانینی است که بر اساس منطق، مبنا و چارچوب خاصی، اداره امور کشور را تعیین کند و سلایق فردی را از بین ببرد. زندگی مردم.
در عین حال، مشارکت عمومی در امور مختلف کشور که در قانون اساسی دیده می شود، با سازوکارهای قانونی مقرر در قانون اساسی، همه دخالت ها، مشارکت ها، اعتراض ها و اصلاحات را در امور کشور برمی انگیزد. بسیاری از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، راهبردهای انتخاب و انتخاب مسئولان، نظارت عمومی دولت در همه امور کشور و اختلافات مخالف تصمیمات دولت برای به رسمیت شناختن مشارکت را تعیین کرده است. دخالت مردم در همه امور کشور.
با توجه به آنچه در مورد ثمرات ملی و بین المللی قانون اساسی گفته شد، لازم است از یک سو برای به رسمیت شناختن قانون اساسی و حمایت از قانون اساسی از سوی دیگر تلاش بیشتری صورت گیرد. البته حفاظت از قانون اساسی به برکت جهات مختلف حقوقی، فرهنگی و غیره امکان پذیر است.
تصویب قانون اساسی گامی در جهت تحقق قانونمداری و پرهیز از آراء فردی و حسن سلیقه در جامعه بود، هر چند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز مانند هر سند انسانی باید به مرور زمان اصلاح شود. تجربه. در سال 1368 نمونه ای از مفهوم اصلاح قانون اساسی وجود داشت، اما قبل از آن باید قانون اساسی به طور کامل اجرا شود و از هرگونه قصور و تخلف پرهیز شود، زیرا حاکمیت قانون اساسی آثار مثبت بسیاری دارد که یکی از مهمترین آنهاست. ثبات ملی و ملی و بین المللی مهم است.
هدف از ثبات ملی و داخلی کشور وحدت، یکپارچگی و همبستگی ملی است تا همه مردم ملت خود در سرنوشت کشور سهیم باشند و برای پیشرفت کشور تلاش کنند. تفرقه و تفرقه بین مردم ملت در بسیاری از کشورها باعث شد که قدرت کشور به عنوان یک واحد قدرتمند شکسته شود و در بسیاری از موارد جزئی و بی اهمیت شود و جایی در کشور نباشد.
از سوی دیگر، قانون با تعیین حقوق و تکالیف، بقای نظام اجتماعی را حفظ می کند و قانون اساسی این اولویت را دارد زیرا حقوق و تکالیف دولت و ملت را مشخص می کند تا همگان آن را مانع بی نظمی بدانند. استبداد فردی یا گروهی نقض حقوق مردم ملت و دیگران. امروزه هر یک از افراد ملت دارای حقوق و وظایف خاصی هستند که در قانون اساسی مشخص شده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز