سایر موضوعات

واکنش Conseil de la concurrence به نامه خبرچین؛ مصوبات هیئت مدیره الزام آور است



سخنگوی شورای رقابت گفت: مصوبات این شورا لازم الاجرا است و هیچ نهادی نمی تواند آن را نقض کند.

به گفته این روزنامه نگار خبرگزاری رادیو; آقای اسماعیل شجاعی در پاسخ به نامه معاون اول رئیس جمهور مبنی بر بررسی مجدد مصوبه افزایش قیمت خودرو توسط شورا با اشاره به اینکه شورای رقابت یک نهاد خارج از دادگاه است و به وظیفه خود عمل کرده است، گفت: مداخله توسط شورا نسخه در ماشین قیمت نتیجه مثبتی ندارد.

معاون اول رئیس جمهور در نامه ای به رئیس هیئت مدیره و مرکز ملی رقابت خواستار بازنگری در قیمت گذاری خودرو در شرایط فعلی شد.

آقای محمد مخبر در این نامه قیمت های پایه (کارخانه ای) ارائه شده در جلسه اخیر شورای رقابت را افزایشی غیرعادی با اثرات تورمی دانسته است.

در نامه معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اصلاح یک‌باره قیمت در شرایط فعلی مناسب نیست، از شورای رقابت خواسته شده است در تعامل با وزارت امنیت، قیمت‌گذاری مذکور را فوری مورد بازنگری قرار دهد.

سخنگوی شورای رقابت در پاسخ به این درخواست افزود: شورای رقابت یک نهاد مستقل و مستقل است و مصوبات آن لازم الاجرا بوده و به وظیفه خود در خصوص تعیین دستورالعمل قیمت خودرو عمل کرده است و اکنون دولت به وظایف خود عمل کرده است. ممکن است دیدگاه متفاوتی داشته باشند و باید ببینیم استدلال آنها چیست.” البته هیچ نهاد دولتی نمی تواند مصوبات هیئت مدیره را نقض کند.

آقای شجاعی در ادامه با تشریح روند قیمت گذاری در شورا گفت: کارگروهی از وزارت حراست و سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بر اساس فرمولی قیمت ها را تعیین می کنند که قیمت نهایی از قیمت ها گرفته می شود. قیمت بر اساس نرخ تورم و کارشناسانی از خودروسازان دانشگاهی و کارشناسان خودرو در این کارگروه حضور داشتند که مصوبات آن در شورا به رای گذاشته شد و نتیجه به وزارت امنیت ابلاغ شد.

سخنگوی شورای رقابت گفت: وزارت حراست به عنوان قوه مجریه نمی تواند این مجوزها را اجرا کند اما آنچه شورای رقابت تشخیص می دهد این است که مهار تورم به معنای زیان ده نگه داشتن کارخانه ها نیست. تعدیل نشده و با زیان انباشته مواجه شده است، در صورت کاهش تولید تورم بیشتری را بر جامعه تحمیل می کند.

آقای شجاعی کنترل تورم را با افزایش عرضه و افزایش رشد تولید انجام می‌دهد و افزود: اگر دولت بخواهد قیمت‌ها تغییر نکند، ضرر را به خودروسازان تحمیل می‌کند که طبق قانون باید ردیف بودجه‌ای برای جبران آن در نظر بگیرد. این ضرر، آنها نمی توانند به کارخانه بروند، این بدترین راه برای کنترل تورم است.

وی گفت: بر اساس بند 90 قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، چنانچه دولت به هر دلیلی قیمت فروش کالاها و خدمات بنگاه های مشمول واگذاری و سایر شرکت های دولتی را به قیمتی کمتر از قیمت تعیین شده تعیین کند. بازار طبق اعلام معاون اول رئیس جمهور. دولت موظف است مابه التفاوت قیمت واگذاری و کل هزینه را تعیین و از محل اعتبارات و منابع دولتی سال اجرا و یا از محل بدهی بنگاه های اخیر به سازمان هایی مانند سازمان امور مالی پرداخت کند.

آقای شجاعی با اشاره به عرضه بخشی از سهام خودروسازان در بورس، افزود: اگر سهامداران متوجه زیان دهی بنگاه های خودروسازان شوند، سهام خود را می فروشند و در بازارهای غیرمولد سرمایه گذاری می کنند که باعث می شود وضعیت تورم بسیار بدتر است.

وی ادامه داد: بهترین راه برای مهار تورم سرسام آور در حوزه خودرو، تعدیل قیمت خودرو است تا با افزایش عرضه، جهش تولید رخ دهد و تقاضا افزایش یابد.

سخنگوی شورای رقابت گفت: ما قیمت گذار نیستیم، سیاست گذار هستیم.

وی با بیان اینکه وزارت حریم مجری است و این دستگاه باید واکنش لازم را برای اجرای مصوبه شورای رقابت داشته باشد، افزود: شورای رقابت سقف قیمت را بر اساس دستورالعمل اعلام کرد اما اجرای آن بستگی به هزینه ها و هزینه ها دارد. سیاست های وزارت حریم خصوصی

آقای شجاعی با اشاره به اینکه مداخلات اجباری قیمت ها نتیجه مثبتی نداشته است، ادامه داد: شورای رقابت حامی بخش تولید است و برای افزایش تولید و رونق بازار باید منافع تولیدکنندگان در نظر گرفته شود زیرا کاهش عرضه به خودی خود یک عامل تورمی است.

به گفته آقای شجاعی، باید به بهره وری و کاهش هزینه های سربار در واحدهای تولیدی توجه شود، اما نکته مهم در اینجا این است که بخشی از سهام خودروسازان در بورس است و نباید متحمل ضرر و زیان نشوند و سهامداران متحمل شوند. باید به بازارهای دیگر نگاه کرد که به خودی خود تأثیرات نامناسبی خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا