سایر موضوعات

مخالفت چین با دخالت خارجی در امور داخلی ایران


وزیر امور خارجه چین در دیدار امیرعبداللهیان با استقبال از توافق ایران و عربستان گفت: چین حامی تمامیت ارضی ایران و مخالف مداخله خارجی در امور داخلی این کشور است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (پنجشنبه ۲۷ فروردین) در پکن با «کین گانگ» وزیر امور خارجه چین دیدار و گفتگو کرد.

حسین امیرعبداللهیان شامگاه چهارشنبه برای دیدار و گفتگو با فیصل بن فرحان همتای سعودی خود وارد پکن شد و صبح امروز با وزیر امور خارجه عربستان دیدار کرد و در پایان وزیران امور خارجه دو کشور بیانیه مشترکی را با حضور وزیر امور خارجه امضا کردند. همتای چینی وزرای امور خارجه ایران و چین در این بیانیه ضمن موافقت با بازگشایی سفارتخانه های دو کشور در زمان توافق شده، بر آمادگی خود برای رفع موانع گسترش همکاری ها تاکید کردند.

* نگاه راهبردی به ایران، توسعه روابط با چین

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با همتای چینی خود با اشاره به گام های محکمی که در یک سال گذشته در روابط دو کشور برداشته شده است، گفت: چشم انداز راهبردی ایران مبتنی بر توسعه روابط است. با چین

امیر عبداللهیان به توافقات روسای جمهور و در مجموع برنامه همکاری بلندمدت دو کشور اشاره کرد و خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که توافقات روسای جمهور دو کشور با جدیت دنبال و اجرا خواهد شد و روابط دوجانبه با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین به رویکرد دولت سیزدهم در توسعه روابط با کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران از مشارکت با چین و کشورهای حوزه خلیج فارس استقبال می کند فارسی در یک کمربند یک. جاده. ابتکار عمل.

امیر عبداللهیان همچنین بر تسریع در نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و چین برای تقویت همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف از جمله در حوزه اقتصادی تاکید کرد.

مسائل مربوط به همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های انرژی، بانکی، ارزی و اعتباری، تجاری و بازرگانی، همکاری‌های استانی، تسهیلات روادید و همکاری‌های فرهنگی از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی بود. ایران در این نشست

* از همتای چینی دعوت کنید به تهران بیاید و این دعوت را بپذیرید

امیر عبداللهیان همچنین از همتای چینی خود برای سفر به تهران دعوت کرد که مورد استقبال باند چین قرار گرفت و ضمن قدردانی از این دعوت، سفر به تهران را در برنامه خود اعلام کرد.

این دومین دیدار امیر عبداللهیان و چین باند پس از تصدی پست وزارت خارجه چین توسط گنگ است. دو وزیر در سفر به پکن با آیت الله سید ابراهیم رئیسی نیز دیدار دوجانبه داشتند.

سفر امروز امیر عبداللهیان به چین، سومین سفر وی پس از تصدی سمت وزیر امور خارجه به این کشور است. وزیر امور خارجه همچنین آیت الله رئیسی را در سفر به پکن همراهی کرد. رئیس دیپلماسی در ژانویه 1400 (سفر دوجانبه) ووشی و در فروردین 1401 (به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه کشور همسایه افغانستان) در تونشی از ووشی دیدن کرد. و با وانگ یی آشنا شد. وزیر امور خارجه سابق چین دیدار و گفتگو کرد.

* حمایت از تمامیت ارضی ایران و مخالفت با دخالت خارجی در امور داخلی کشور

چین گنگ وزیر امور خارجه چین نیز در این دیدار با اشاره به اینکه در پی دیدار روسای جمهور دو کشور روند روابط ایران و چین تسریع شده است، گفت: ما حاضر به مشارکت و همکاری در توسعه روابط دوجانبه هستیم. بر اساس نقشه راه مصوب .

وی روابط ایران و چین را عمیق خواند و گفت: چین حامی تمامیت ارضی ایران و مخالف مداخله خارجی در امور داخلی ایران است.

* استقبال از برقراری روابط رسمی ایران و عربستان

چین گنگ همچنین از برقراری روابط رسمی ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و گفت: این توافق به تقویت ثبات و امنیت در منطقه کمک می کند و چین از توسعه روابط ایران و کشورهای منطقه استقبال می کند و این تحولات مثبت نشان می دهد که تحریم های یکجانبه علیه ایران غیرضروری است.

وزیر امور خارجه چین همچنین بر تقویت روابط دو کشور در عرصه های منطقه ای و بین المللی در کنار توسعه روابط دوجانبه تاکید کرد.

لازم به ذکر است، سخنگوی وزارت کشور چین امروز ضمن استقبال از توافق ایران و عربستان برای بهبود روابط، از آمادگی پکن برای کمک به تقویت امنیت و ثبات غرب آسیا خبر داد.

لازم به ذکر است روز جمعه 28 اسفند ماه و در پی مذاکرات فشرده ای که از روز دوشنبه 24 اسفند ماه در پکن با حضور علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مسعده بن محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای عالی امنیت ملی آغاز شد. شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیته مرکزی روابط خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین، ایران و عربستان سعودی در بیانیه ای بر سر از سرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند و توافق شد که سفارتخانه ها و کنسولگری ها حداکثر برای مدت دو ماه بازگشایی شوند. بر اساس این بیانیه، مقرر شد وزرای خارجه دو کشور برای اجرای این تصمیم با یکدیگر دیدار و هماهنگی های لازم را برای تبادل سفرا انجام دهند.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا