سایر موضوعات

تولید کاتالیزور با ترکیب جدید و قابل رقابت در بازار توسط محققین دانشگاهی



محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر روش جدیدی را برای تولید کاتالیست هایی ابداع کرده اند که می تواند با کاتالیست های موجود در بازار رقابت کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، امیرحسین شهنازی، دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح “بررسی متغیرهای فرآیند پیرولیز اسپری و ترکیب شیمیایی بر مورفولوژی و خواص کاتالیزوری پروسکایت در فرآیند اصلاح متان” گفت: هدف از این پروژه تولید کاتالیزور با ترکیب جدید (کاتالیزورهای اکسیدی حاوی لانتانیم، نیکل و منگنز) به روشی جدید (روش پیرولیز اسپری).

وی افزود: این تحقیق با هدف بهبود عملکرد کاتالیست های اصلاح کننده متان که فرآیندی شناخته شده در صنایع فولاد و پتروشیمی است، انجام شد. در عین حال، با توجه به مصرف گازهای گلخانه ای در فرآیند اصلاح متان، راندمان بالای کاتالیزورها در این فرآیند باعث حفاظت بهتر از محیط زیست نیز می شود.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این روش تولید منجر به بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی و بهبود راندمان کاتالیست و افزایش عمر کاتالیست شد.

وی با تصریح بر اینکه روش تولید این کاتالیزور روشی جدید به نام اسپری پیرولیز است، گفت: این روش از نتایج تحقیقات یکی از دارندگان مدرک دکتری از دانشگاه صنعتی امیر کبیر تحت عنوان تولید کاتالیزور نیکل بر پایه آلومینا آغاز شد. در نهایت، این تحقیق منجر به تولید کاتالیزورهای اکسیدی چند جزئی حاوی عناصر لانتانیم، نیکل و منگنز شده است که دارای سطح موثر واکنش پذیری بالایی بوده و عمر مفید بالایی دارند.

شهنازی با بیان اینکه به نظر می رسد برای صنعتی شدن این پروژه راه درازی در پیش داریم، گفت: زیرا اساس این تحقیق بر استفاده از عناصر کمیاب خاکی است که به دلیل وجود این عناصر همیشه در صنعت وجود ندارد. به نادر بودن و قیمت بالای آنها.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، روش تولید کاتالیزورها، ترکیب شیمیایی و خواص ریزساختاری آن‌ها از جمله کمک‌های علمی نوآورانه بوده و به همین دلایل منجر به انتشار مقالات و بررسی‌ها در کمیته مطالعه شده است. .

وی گفت: تداوم در تولید و یکنواختی از نظر ترکیب شیمیایی محصول، سطح ویژه بالای محصول، مقاومت در برابر رسوب کربن که در فرآیند رفرمینگ متان مضر است و از سوی دیگر تشکیل آن. در سطح کاتالیزورها، بخشی از ویژگی های این روش است.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیر کبیر، شهنازی این طرح را فاقد نمونه مشابه داخلی و خارجی دانست و گفت: این کاتالیست ها قابل رقابت با کاتالیست های موجود در بازار هستند.

شهنازی تاکید کرد: با توجه به تولید گاز سنتز در فرآیند اصلاح متان، تولید کاتالیست مناسب که یکی از دستاوردهای این تحقیق بود، کاربردهایی را در صنعت فولاد (واحدهای احیای آهن) و پتروشیمی (صنایع تولید هیدروکربن سنگین) ایجاد خواهد کرد. ).

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا