سایر موضوعات

تشخیص و تعیین مکان عیوب در کابل های زیرزمینی با امواج متحرک



گروهی از محققین دانشگاهی در قالب پروژه شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان، سیستمی را برای تشخیص دقیق عیوب کابل‌های زیرزمینی، یک مشکل تکراری، پیاده‌سازی کردند.

فلاک منفد، یکی از محققین این پروژه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، وی گفت: طرح ارائه شده توسط این تیم فناوری، سامانه عیب یابی کابل های زیرزمینی با نام کاشف است که برای تشخیص خطاهای کابل های زیرزمینی و مکان یابی خطاهای ایجاد شده در کابل های زیرزمینی طراحی و اجرا شده است.

وی ادامه داد: این سیستم در صنایع مختلف از جمله شرکت های فولاد، پتروشیمی و توزیع که بخشی از شبکه توزیع به صورت کابل های زیرزمینی هستند و کلیه صنایعی که کابل های زیرزمینی دارند استفاده می شود.

منفد بیان کرد: زمانی که در این نوع کابل ها عیب ایجاد می شود باید محل دقیق عیب را شناسایی کرد تا عیب ها برطرف شود در غیر این صورت مهندسان برای شناسایی و تعمیر باید زمین را در سطح وسیعی حفر کنند. . این روش علاوه بر گران بودن، گاهی امکان پذیر نیست.

این محقق با تاکید بر اینکه سیستمی که طراحی کردیم بر اساس نیاز صنعت بوده است، خاطرنشان کرد: این سامانه قابلیت شناسایی خطاهای سخت افزاری (خرابی کابل) را دارد. به این ترتیب پالس می کند و با حرکت به جلو و عقب مکان دقیق را تشخیص می دهد.

به گفته وی، این طرح در قالب بنیاد ملی نخبگان شهید احمدی روشن اجرا شد.

منفرد افزود: علاوه بر این، سیستم مکمل دیگری را طراحی کرده ایم که مکمل سیستم عیب یابی است و برای شناسایی خطاهای نور با امپدانس بالا استفاده می شود.

وی در این باره توضیح داد: شاید نتوان محل ایرادات نرم افزاری را در سیستم عیب یاب فشار ضعیف پیدا کرد اما این سامانه قادر به شناسایی این ایرادات است. به گونه ای که این سیستم یک پالس با دامنه بالا اعمال می کند و محل عیب را تشخیص می دهد.

منفرد با بیان اینکه بروز عیب در کابل های زیرزمینی پدیده ای تکرارپذیر است، گفت: این دو سیستم با هم استفاده می شوند و اگر عیب خفیف و امپدانس زیاد باشد از سیستم دوم استفاده می شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا