راهکارهای مفید برای پیشگیری از گرسنگی و تشنگی در ماه رمضان
پیشگیری از گرسنگی و تشنگی در ماه مبارک رمضان یکی از دغدغه های روزه داران است.
برخلاف تصور برخی از افراد که در روزهای قبل از ماه مبارک رمضان حجم غذای خود را افزایش می دهند تا ذخایر بدن برای روزه داری افزایش یابد، این امر باعث افزایش مشکلات و سخت شدن روزه برای افراد می شود.
چرا هنگام افطار زولبیا و بامیه نخوریم؟
همچنین در ماه رمضان از آنجایی که فرد مجاز به استفاده طولانی مدت از غذا نیست، برنامه غذایی وی باید به گونه ای طراحی شود که بدن دچار آسیب های تغذیه ای یا کمبود غذا نشود.
چگونه در ماه رمضان گرسنه نباشیم؟
با مصرف این خوراکی ها در ماه رمضان گرسنه نمی شوید
خوردن سحری علاوه بر خنثی کردن اسید معده که بعد از شام زیاد شده است، مانع از آسیب رساندن روزههای طولانیمدت به دستگاه گوارش میشود. توصیه می شود در وعده صبحانه از غذاهایی مانند نان سبوس دار، میوه ها، سبزیجات، سالاد و حبوبات استفاده کنید. این مواد قند خود را به آرامی آزاد می کنند که باعث می شود فرد در دوران روزه داری کمتر گرسنه شود.
مصرف سبزیجات و میوه ها می تواند تا حد زیادی از احساس تشنگی در فرد جلوگیری کند و آب کافی برای بدن او تامین کند. توجه داشته باشید که برای کمتر تشنگی در روزه داری بهتر است از مصرف غذاهایی مانند کاکائو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و نمکی که باعث تشنگی مفرط در طول روز می شوند، خودداری کنید.
بدن خود را به کمتر خوردن عادت دهید
بهترین اقدام برای کاهش فشار گرسنگی و تشنگی در ماه مبارک رمضان کاهش تدریجی میزان غذای مصرفی از یک هفته به 10 روز قبل از شروع ماه مبارک است. این کار منجر به کاهش سطح متابولیسم و متابولیسم بدن شد و بدن در زمان روزه داری به شرایط کم غذایی عادت کرد. در کنار این موضوع باید تمام عادات غذایی مانند میان وعده و مصرف زیاد چای و سایر نوشیدنی ها مانند قهوه و مصرف موادی مانند شکلات و شیرینی ها را کنار گذاشت.
چگونه در ماه رمضان تشنه نباشیم؟
به هیچ عنوان سحری را حذف نکنید، زیرا ادامه این روال در ماه رمضان باعث از دست دادن بدن و تحلیل عضلات می شود.
خوردن غذاهای شیرین مانند زولبیا و بامیه در سحر باعث می شود سطح قند خون به سرعت کاهش یابد و در طول روز احساس گرسنگی کنید.
سعی کنید در ماه رمضان میوه ها و سبزیجات آبدار بیشتری مصرف کنید تا در طول روز احساس تشنگی نکنید.
سعی کنید غذاهایی مانند پلو و خورش را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آنها آسان باشد.
ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک می کند.
در هنگام افطار بهتر است از غذاها و مواد طبیعی شیرین مانند خرما و شیر استفاده شود و بعد از 20 دقیقه تا نیم ساعت افطار شام میل شود.
مصرف نان سبوس دار و حبوبات در وعده صبحانه گرسنگی افراد را در دوران روزه داری به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
به یاد داشته باشید که در هنگام افطار تا سحر باید به ازای هر 20 کیلوگرم وزن بدن حدود 700 سی سی تا یک لیتر مایع مصرف کنید تا بدن با کم آبی مواجه نشود زیرا سلول های بدن در محیط کم آب اکسید می شوند.
هنگام افطار باید یک غذای کوچک مفید را در نظر گرفت، مثلا حلیم با کمی عسل به همراه یک لیوان شیر یا چای کمرنگ گزینه مناسبی است.
برای شام، یکی از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج، ماکارونی یا سیبزمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشت یا سفیده تخممرغ، سالاد و ماست کمچرب باید در برنامه غذایی گنجانده شود.
در کنار اهمیت وعده سحری برای روزه داری در ماه مبارک رمضان، وعده افطار نیز اهمیت دارد و استفاده از غذاهای مناسب و مفید برای افطار به منظور تامین تمامی گروه های غذایی برای بدن بسیار توصیه می شود.