اجتماعی

بنیاد مستضعف خسارت زیادی به «آتش و باد» وارد کرد • رکنا


بنیاد مستضعفان آسیب زیادی به آن وارد کرده است

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، مدیر روابط عمومی «آتش و باد»، مجتبی راعی کارگردان این سریال پخش شده از شبکه سه سیما در گفتگو با حمیدرضا مدقق گفت: سعی کردیم تاریخ را در راه شرافتمندانه که به معنای تخیل است». ما این کار را نکردیم و گروه نویسندگان تحقیقات زیادی در این زمینه انجام دادند. در مرحله تحقیق با بزرگترهایی که در دوران کودکی و نوجوانی زندگی عشایری داشتند صحبت کردیم و از آنها در مورد آداب و سنن پرسیدیم.

وی افزود: معتقدم ملتی که تاریخ را نمی شناسد باید آن را زنده کند، بنابراین اگر کارهای تاریخی درست انجام شود مردم تجربیات گذشته را می بینند و تکرار نمی کنند.

ماجرای زمانی که خارجی ها مشروطیت را رها کردند و نفت را مجانی گرفتند

این کارگردان در پاسخ به اینکه چگونه پیشنهاد اجرای این فیلمنامه را پذیرفت، گفت: ابتدا نام فیلمنامه «جشن سربرون» بود که از دل یک سنت ایلایی برآمده بود. در گذشته که بافت فرش تمام می شد، عشایر آن را از خانه رها می کردند، یعنی اتمام آن را کامل می دانستند. از سوی دیگر، در دوران مشروطیت، بحث نفت و مشروطیت همزمان در کشور در حال وقوع است، بنابراین قدرت خارجی در ایران یا باید اجازه می داد مشروطیت به معنای کامل اتفاق بیفتد که در این صورت می شد. باید از ایران نفت می خرید وگرنه مشروطیت را کنار می گذاشت و نفت را مجانی می گرفت. راه دوم را انتخاب کردند و این انتخاب بر زندگی ایرانیان تأثیر گذاشت. بنابراین گزارش این اتفاقات مرا مجذوب خود کرد.

راعی درباره نحوه انتخاب بازیگران گفت: خوشبختانه بازی بازیگران اصلی باورپذیر است. ما تجربه همکاری با تعدادی از بازیگران مثل آقای پاک نیت را در سریال های قبلی داشتیم. دلیل بازسازی برخی بازیگران این است که آنها در صحنه بسیار توانا هستند و کمک می کنند. ضمن اینکه اخلاق شخصی آنها به گونه ای نیست که بخواهند در کار خود مانع ایجاد کنند. خوشبختانه ما زبان یکدیگر را درک می کنیم.

وی درباره سختی گروه فیلمبرداری این سریال گفت: ما صحنه های سخت زیادی داشتیم و در همه سکانس ها پس زمینه زندگی ایلی باز می شد. مدیریت این صحنه ها زمان بر است و از طرفی بیشتر کارها با دوربین در دست انجام شده است. خوشبختانه به همت تیمی منسجم و شایسته به راحتی از پس مشکلات برآمدیم. همچنین هیچ رنگی بدون اجازه وارد صحنه و لباس نمی شد و همه نماها را با دقت انجام می دادیم.

نوازندگان را از سراسر کشور جمع آوری کنید

کارگردان مجموعه «آتش و بد» با بیان اینکه فرید سعادتمند به عنوان آهنگساز، نوازندگانی از سراسر ایران را گرد هم آورده است، تصریح کرد: شاید نوازندگان تهرانی بتوانند ملودی را بر اساس نت بنوازند، اما روحیه نوازندگی یک. چوپان با فردی که فقط بر اساس نت می نوازد متفاوت است، به همین دلیل آقای سعادتمند ابتدا در مورد موسیقی موقعیت جغرافیایی سریال تحقیق زیادی کردند سپس نوازندگان سراسر کشور را گرد هم آورد.

وی در تیتراژ پایانی سریال درباره شعر فردوسی بیان کرد: عشایری فردوسی را زیاد می خوانند و کسانی که نمی توانند بخوانند اشعار او را حفظ کرده اند. به همین دلیل از شعر فردوسی استفاده شد.

روابط عمومی بنیاد مصطفیفان از ما هزینه گزافی برای کویر خواست!

راعی در پاسخ به اینکه چرا در فصل بهار فیلمبرداری نشد، توضیح داد: وقتی محل مورد نظر را در حوالی کن و بالای کوه پیدا کردیم، به ما گفتند که باید از روابط عمومی بنیاد مستوفان مجوز بگیرید که به یک مردی که مدیر روابط عمومی بنیاد است که پرداخت حق الامتیاز بالا را شرط کرده است. به او گفتیم اگر برای استفاده از ساختمان در تهران هزینه ای بخواهید منطقی است چون گفتیم ساخت و نگهداری ساختمان هزینه بر است اما حالا که می خواهیم از کویر استفاده کنیم چرا از ما می پرسی؟ برای پول زیادی؟ از طرفی بنیاد مصطفان برای ملت ایران است و ما این سریال را برای ملت می سازیم. ادامه مذاکرات ما و فشار آنها فصل بهار را از ما گرفت و این فرد لطمه زیادی به تصویر سریال زد.

یک سلول فرهنگی کوچک در مغز روابط عمومی بنیاد مصطفان وجود نداشت!

وی افزود: از فردی که مسئولیت روابط عمومی را بر عهده دارد انتظار می رود که در مغزش یک سلول کوچک فرهنگی داشته باشد و کمی فرهنگی فکر کند. طبیعتاً از مهندس راه انتظار فرهنگ اندیشی نداریم، اما مسئول روابط عمومی باید سابقه فرهنگی داشته باشد. از طرفی سریال ما کار شبانه زیادی داشت، اگر فیلمبرداری در بهار انجام می شد همه لباس بهاری می پوشیدیم.

وقتی صحنه های بهاری در زمستان ضبط می شود، کار عوامل سریال است

راعی تاکید کرد: تاخیر در کارها باعث شد در فصل زمستان سکانس هایی از بهار را ثبت کنیم. بازیگر مجبور شد در سرما لباس بهاری بپوشد. چندین بار افسران به شدت بیمار شدند. برای ما عجیب بود که یک نفر با ملت و کشورش این کار را بکند. البته این کاملا طبیعی است که فردی بدون تخصص که مدیر روابط عمومی شده است تصمیمات اقتصادی بگیرد.

کارگردان «آتش و باد» افزود: بنیاد مصطفان باید علاوه بر بخش اقتصادی، بخش فرهنگی نیز داشته باشد. روزی تهیه کننده «تونل» پایه بود و امروز باید برای استفاده از بیابان به آنها پول گزاف بدهیم!

شورای ده بیشتر از روابط عمومی بنیاد مصطفان با ما همکاری کرد!

وی با اشاره به لوکیشن های دیگر این سریال افزود: شور ده در روستایی به ما گفت که می توانید از کویر ده ما استفاده کنید اما آن را کثیف و خراب نکنید. یعنی شورا بیشتر از روابط عمومی بنیاد مستضعفان با ما همکاری داشت!

راعی در پاسخ به اینکه اگر برگردید کدام قسمت های سریال را تغییر می دهید، گفت: «فکر می کنم به اصل کار رسیدیم و از کیفیت اجرا راضی هستیم. هر کاری می کنم بعدا هر صحنه را می بینم و با خودم فکر می کنم که می توانستم فلان کار را انجام دهم. پس من هنوز خوب کار نکردم!

مجموعه تلویزیونی «آتش و باد» به تهیه کنندگی حسن نجاریان و کارگردانی مجتبی راعی در 58 قسمت در قالب سریال های نوروزی و رمضانی از شبکه سه سیما پخش می شود.


خبر از رکنا



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *