سایر موضوعات

افزایش تقاضای عمومی برای برنج خارجی/ادامه رکود بازار


رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل خاطرنشان کرد: به نظر می رسد بیش از 50 درصد برنج تولیدی سال گذشته موجود باشد اما در سال های گذشته دو سوم برنج در نیمه دوم به فروش می رسید.

حسن تقی زاده با بیان اینکه رکود بازار برنج ایران از بهمن ماه سال گذشته آغاز شد، گفت: در سال جدید تغییری در روند بازار ایجاد نشده است زیرا قیمت ها بیش از قدرت خرید مصرف کنندگان افزایش یافته است.

وی از تغییر ذائقه مردم برای خرید برنج خارجی خبر داد و افزود: قیمت برنج خارجی پس از افزایش تقاضا به صورت تصاعدی افزایش یافته است به طوری که قیمت برنج پاکستانی از کیلویی 30 هزار تومان به کیلویی 60 هزار تومان رسیده است. عرضه کنندگان برنج خارجی بازار را به گونه ای دستکاری کردند که برنج کافی در بازار وجود نداشت تا بتوانند قیمت را افزایش دهند. آن موقع بود که قیمت برنج ایرانی تغییری نکرد.

به گفته رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل؛ تفاوت قیمت برنج داخلی در مراکز تولیدی و فروشگاه های عرضه قابل توجه است و برنج درجه یک که باید کیلویی 90 هزار تومان به فروش برسد، در زنجیره عرضه واحدها و فروشگاه های زنجیره ای، کیلویی 130 هزار تومان به فروش می رسد. متأسفانه مسئولان هیچ اقدامی برای رفع این خلأ نمی کنند.

رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل با اشاره به قیمت برنج ایرانی گفت: قیمت برنج مرغوب یعنی هاشمی و طارم کیلویی 90 هزار تومان، کیلویی فجر 70 هزار تومان، شیرودی کیلویی 48 هزار تومان و ندا 4500 تومان است. . در هر کیلوگرم

وی در پاسخ به این سوال که آیا فروشگاه های بزرگ برنج خریدند؟ وی بیان کرد: فروشگاه ها شروع به خرید به صورت دریچه ای کردند اما سپرده ای ندارند و حداقل برای مصرف یک ماهه خرید می کردند تا نظم بازار را مختل نکنند. به نظر می رسد بیش از 50 درصد برنج تولید شده در سال گذشته موجود باشد، اما در سال های گذشته دو سوم برنج در نیمه دوم به فروش می رسید. در ابتدا دهقانان تمایلی به فروش نداشتند، اما امروز دیگر مشتری نیست و برنج در دست دهقانان مانده است. دولت و تعاون روستایی به دلیل نیاز به سرمایه کلان نمی توانستند به مقدار زیاد خرید کنند.

تقی زاده با تاکید بر اینکه ماه رمضان بازار را تکان نداده است، تصریح کرد: زمانی که قیمت ها بالاست، خریداران کمتری ریسک خرید را می پذیرند، زیرا نمی توانند ضرر را تحمل کنند، بنابراین افراد کمتری برای دپو خرید می کنند.

این فعال اقتصادی با اشاره به آغاز کار کشاورزان برای کشت برنج گفت: بسیاری از کشاورزان منطقه مازندران مزارع را برای کشت برنج آماده کرده و بذر کاشتند تا به برداشت دوم برسند. افزایش قیمت برنج داخلی از اردیبهشت سال گذشته به اوج خود رسید و به کیلویی 130 هزار تومان رسید. در این مدت 10 درصد برنج در دست کشاورزان بود و دلال ها به صورت تصاعدی قیمت ها را بالا بردند و بازار را به هم ریختند و برنج کیلویی 70 هزار تومان قیمت مناسبی برای کشاورزان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا