نحوه نگهداری از کاکتوس – ایسنا
اگر در خانه یا آپارتمان خود کاکتوس دارید، حتما به این فکر کرده اید که چگونه از این گیاه مراقبت کنید تا به خوبی رشد کند و خشک نشود.
به گزارش ای بی اس نیوز، کاکتوس ها گیاهان گوشتی و مقاوم در برابر کم آبی و خشکی در دسته پهن برگ هستند. ساقه این گیاهان بسیار ضخیم و خارج از شکل استوانه ای است. برگ های آن شکل اولیه خود را از دست داده و تبدیل به خارها و تیغه های کوچکی شده است. این گیاه مقاوم سالهاست که به عنوان زینتی وارد آپارتمان ها و منازل می شود و سوال اینجاست که چگونه از آن مراقبت می کنید؟
در اینجا چند نکته برای مراقبت از این گیاه وجود دارد:
*کاکتوس ها باید در طول روز سه تا چهار ساعت در معرض نور غیرمستقیم آفتاب قرار گیرند، پنجره جنوبی ساختمان ها بهترین نور را برای کاکتوس ها تامین می کند و در صورتی که شرایط تامین نور غیر مستقیم خورشید در منزل فراهم نباشد می توان از نور مصنوعی نیز استفاده کرد. انجام داد
*کاکتوس ها نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار گیرند. کاکتوس ها در محیط های گلخانه ای و در شرایط متعادل رشد می کنند و در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید می سوزند.
* کاکتوس ها گیاهان مقاومی هستند که دمای پنج درجه تا مثبت 50 درجه را تحمل می کنند اما بهترین دما برای رشد کاکتوس 15 تا 27 درجه سانتی گراد است. دمای پنج درجه سانتیگراد گیاه را به خواب می برد و رشد آن را متوقف می کند.
* کاکتوس ها این توانایی را دارند که آب را در درون خود ذخیره کنند تا در مواقع نیاز از آن استفاده کنند. این گیاه را باید طوری آبیاری کرد که آبیاری شود و آب اضافی از ته گلدان خارج شود. در واقع کل ساپورت باید مرطوب شود. بهترین زمان برای آبیاری زمانی است که خاک کاملا خشک شده باشد.
*در تابستان به دلیل گرمای هوا، خاک گیاه به سرعت خشک می شود و باید به آنها آب بیشتری بدهیم. هر چه به پاییز و زمستان نزدیک می شویم نیاز به آبیاری کمتر احساس می شود.
*در فصول سرد سال که گیاهان به خواب زمستانی می روند، باید آب و کود کمتری به آنها داده شود.
*برای اینکه خاک زیاد آب جذب نکند یا آب در گلدان جمع شود و گیاه پوسیده نشود، خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد، در ترکیب خاک از مقدار زیادی ماسه استفاده شود و ته گلدان هم باشد. با پوکه یا سنگ های درشت پر می شود و با ایجاد این زهکش، آب اضافی را از بستر خاک خارج می کند. از طرفی باید گلدانی با سوراخ های ریز در انتهای آن آماده کرد تا آب آن خارج شود.
* کشیدگی کاکتوس و از بین رفتن شکل طبیعی خود یکی از بیماری های کاکتوس است که در اثر تغییر نور در گیاه ایجاد می شود، یعنی زمانی که کاکتوس از نور دور می شود جذب نور شده و تغییر شکل می دهد. بهتر است گلدان را پشت پنجره بچرخانید تا نور همیشه از یک زاویه به گیاه نتابد.
*گاهی اوقات یک پوشش سفید روی کاکتوس دیده می شود که به آن کوشین می گویند. این شپش ها با سمپاشی رفع می شوند همچنین می توانید شپش ها را از گیاه جدا کرده و با گوش پاک کن از محیط خارج کنید.
*بیماری دیگری به نام لکه گرد قهوه ای وجود دارد که در وسط ساقه و برگ کاکتوس ایجاد می شود که ناشی از شپشک سپر قهوه ای است که با سمپاشی از بین می رود.
* زمانی که خاک کاکتوس مناسب نباشد و زهکش خوبی نداشته باشد، پایه و ساقه پوسیده می شود.
*هنگامی که کاکتوس بیش از حد آبیاری می شود، به خصوص در زمستان، چروک می شود، بنابراین کاکتوس را نباید زیاد آبیاری کرد.
*بیماری لکه برنز روی کاکتوس نشان دهنده وجود کنه هایی بر روی کاکتوس است که از سم آنها می توان برای از بین بردن این آفت استفاده کرد.
*زمان مناسب برای تعویض گلدان کاکتوس بهار و تابستان است. زمانی که ریشه گیاه از سوراخ های گلدان خارج شد، می توان گلدان را عوض کرد. البته لازم به ذکر است که سایز قابلمه جدید یک سایز بزرگتر از گلدان قبلی است. زیرا اگر گلدان بزرگتری انتخاب شود، گیاه رشد خوبی نخواهد داشت.
*برخی از انواع کاکتوس ها در یک دوره 30-20 ساله شکوفا می شوند اما برخی دیگر پس از دو یا سه سال وارد فضای گلدهی می شوند، بنابراین گلدهی به نوع کاکتوس بستگی دارد.
*برای گرفتن دانه از کاکتوس، می توانید از گوش پاک کن یا برس برای برداشتن گرده از یک کاکتوس و انتقال آن به کاکتوس دیگر استفاده کنید.
انتهای پیام