به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، نوری; این کارشناس اقتصادی درباره تاثیر مالیات بر تولید گفت: میزان مالیات پرداختی در کشور ما نسبت به سایر کشورها چه تولیدکننده و چه سایر بخش ها کمتر است. روش استانی اخذ مالیات به این صورت است که تولیدکننده بزرگتر مالیات بیشتری می پردازد. برای تولید از نظر مالیات هم همین موضوع منفی است. در غیر این صورت، ما مالیات کمتری نسبت به سایر نقاط جهان می پردازیم. بنابراین باید روی نحوه محاسبه مالیات تمرکز کرد نه میزان آن.
این کارشناس اقتصادی افزود: دوگانه ای که باید مطرح شود، مالیات آشکار و مالیات پنهان است. مالیات پنهان به شکل تورم است. مشکل فعلی اقتصاد ما غیرقابل پیش بینی بودن فضای اقتصادی است که یکی از مهم ترین عوامل آن تورم است. این مالیات پنهانی است که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده پرداخت می کنند و گروه کم درآمد بیشترین آسیب را از این وضعیت می بینند. غیرقابل پیش بینی بودن اقتصاد بیشترین آسیب را به تولید وارد می کند.
نوری تاکید کرد: تصمیم کشور باید در جهت جایگزینی مالیات های پنهان یا تورم به جای مالیات های آشکار باشد. مقدمه این کار روش استانی مالیات است که باید عادلانه باشد. در شرایط فعلی، فعالیتهای اقتصادی که شفافتر هستند، آسیب بیشتری میبینند تا زمانی که چنین سیگنالی به تولید ارسال شود، شرایط تولید بهبود نمییابد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: جهت گیری سیاست های آتی باید به گونه ای باشد که شفافیت بیشتر و داشتن شناسنامه مقرون به صرفه تر باشد. یکی از اقداماتی که در این راستا انجام می شود، ایجاد بستر مالیات بر عایدی سرمایه و همچنین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی است.
absnews