پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

نبرد گاومیش ها و ساکنان اهواز در خیابان های شهر / هیچ کدام شکست نمی خورند! + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در سفر در خیابان های اهواز علاوه بر دیدن رهگذران و خودروهای عبوری، با صحنه هایی منحصر به فرد در این شهر مواجه می شوید. این ویژگی برای شهر و شهروندان آن هم جذاب و هم مضر است. صحبت از ترافیک شد بوفالو که در شهر اهواز شرق این ویژگی شهری اهواز سال هاست که دستمایه گزارش رسانه ها و صحبت های رسمی است. مشکلی که زندگی گاومیش کوهان دار را تحت تاثیر قرار می دهد و به شهروندان و اموال آنها آسیب می رساند.

در این مرحله زندگی گاومیش ها و شهروندان اهوازی به جنگی برای زندگی در منطقه تبدیل شده است که هر دو طرف حق زندگی دارند و سهمی از منطقه دارند. پایان این جنگ زندگی تنها با ورود شهرداری، سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی خواهد بود و با ساماندهی اسکان و تردد گاومیش ها شکل می گیرد.

چرای گاو و گاومیش در فضای سبز شهری و یا تردد گوسفندان در خیابان ها از جمله مواردی است که با تمام کمبودهای موجود چهره شهر اهواز را تحت تاثیر قرار داده است. معضلی که بارها حتی در مناطق به اصطلاح مرتفع شهر اهواز نیز مشاهده شده و تا حد زیادی فضای سبز این کلانشهر را تهدید می کند.

برخی از مسئولان شهری معتقدند تردد گاومیش ها در شهر ممکن است جنبه گردشگری داشته باشد اما برخی دیگر از مسئولان شهری و کارشناسان محیط زیست معتقدند این تردد هم برای حیوان و هم برای شهر مضر است.

بی نظمی شهری و خطر آسیب رساندن به حیوان در حال انقراض

شهروندان اهوازی می گویند: رها شدن گاومیش ها در وسط میادین شهر، ضمن بی نظمی و بی نظمی به چهره شهر، باعث تصادف و خسارت به شهروندان و مسافران و همچنین به بدن و جان گاومیش ها می شود. . از سوی دیگر، از آنجایی که گاومیش حیوانی بومی و اهلی است و جزو حیوانات در معرض خطر انقراض است، این رهاسازی و تهدیداتی که برای شهر، شهروندان و مردم ایجاد می کند، می تواند روند انقراض این حیوان را تسریع کند.

زیستگاه گاومیش ها در شهرستان کارون در مجاورت کلانشهر اهواز قرار دارد و به دلیل شرایط خاصی که برای زنده ماندن و تولید شیر و گوشت مرغوب نیاز دارند، در رودخانه کارون غسل می کنند و گاهی با عبور از این رودخانه وارد شهر می شوند. فضای سبز.

بیش از دوازده سال شکست وعده ها برای ساماندهی گاومیش ها در شهر اهواز

معضل قاچاق گاومیش کوهان دار اهواز امروز و دیروز نیست، بلکه سالهاست که شهروندان از این ترافیک صحبت می کنند و حتی مسئولان نیز در این باره قول و قول هایی داده اند، اما گلایه مردم راه به جایی نبرده و مسئولان وعده‌ها فقط در این است که در کنفرانس‌های مطبوعاتی بیانیه‌هایی بیان شده و هیچ نتیجه‌ای دیده نشده است.

مثلاً یازده سال پیش در 3 مرداد 1390 مسعود اژدری شهردار منطقه 5 اهواز وی در گفت‌وگویی گفت: تردد گاومیش‌ها در معابر و خیابان‌های منطقه پنج‌شهری اهواز مشکلاتی را در این منطقه ایجاد کرده است و لازم است هر چه سریع‌تر طرح خروج گاومیش‌ها از سطح شهر اجرایی شود. ممکن است. وجود گاومیش در منطقه کوی مشعلی و گاومش آباد مشکلات زیادی را ایجاد کرده و این موضوع به یکی از مشکلات اصلی پنج شهرداری اهواز تبدیل شده است. حضور گاومیش در منطقه مشکلاتی را در حوزه های عمرانی، زیست محیطی، شهری، عمرانی و خدمات بهداشتی و درمانی ایجاد کرده و اجرای طرح ها و برنامه های بیشتر در این حوزه را با مشکل مواجه کرده است. تردد گاومیش ها در مسیر جاده ساحلی و حاشیه رودخانه کارون بسیاری از سرمایه گذاران را از همکاری برای اجرای پروژه های شهری در منطقه پنج منصرف می کند.

شهرداری، محیط زیست و جهاد کشاورزی به کمک اهوازی ها و گاومیش ها بیایند

انتقال گاومیش داران به خارج از محدوده شهری نیاز به هماهنگی دارد و جهاد کشاورزی باید این هماهنگی ها را انجام دهد و نسبت به جمع آوری گاومیش های داخل فضای سبز شهری اقدام کند.

لازم به ذکر است تنها اقدامی که شهرداری در این زمینه قادر به انجام آن است این است که مجریه شهرداری به محض مشاهده نسبت به جمع آوری اقدام کند.

هر شهروند اهوازی به طور متوسط ​​به ۲۵ متر مربع فضای سبز نیاز دارد

تردد گاومیش ها در شهر اهواز همچنان ادامه دارد و ساماندهی آنها برای شهر امری چند ساله است و با توجه به وضعیت گرد و غبار در این کلانشهر، هر شهروند به طور متوسط ​​به ۲۵ متر مربع فضای سبز نیاز دارد که این موارد حیوانات به طور غریزی وارد شهر و فضا می شوند وقتی سبز می شوند این قسمت را کم می کنند.

از سوی دیگر، نکته ای که سازمان محیط زیست آن را رها کرده این است که بحث حفظ گاومیش است. ذخیره ژنتیکی اهمیت استان خوزستان یکی از مهمترین مواردی است که مورد غفلت قرار گرفته است.


اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *