بزرگترین واحد پالایشگاهی کشور در آبادان راه اندازی شد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بخش اول مرحله دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان صبح امروز (دوشنبه 8 اسفند 1401) همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت، در سال 1390، در سال 1380 برگزار شد. با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، جواد اوجی وزیر نفت و جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و تعدادی از نمایندگان شورای اسلامی و مسئولان کشوری و استانی خوزستان راه اندازی شد.
طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان دارای چهار مرحله است که مرحله دوم آن از سال 1395 با امضای قراردادی با مشارکت کنسرسیومی متشکل از یک شرکت ایرانی و یک شرکت خارجی وارد فاز عملیاتی شده است.
1.5 درصد فرآورده های نفتی تولید شده در این طرح گاز مایع، 22 درصد نفت سفید و سوخت جت، 21 درصد بنزین و 24 درصد گازوئیل خواهد بود. اندازه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
سرمایه گذاری برای اجرای مرحله دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان 2.6 میلیارد یورو است که یک میلیارد یورو آن در قسمت اول پروژه و نزدیک به 1.6 میلیارد یورو به قسمت دوم اختصاص خواهد یافت. پروژه
نگهداری سوابق
پیشرفت 33 درصدی این پروژه طی یک سال گذشته و تکمیل آن در 12 ماه رکوردی است که با بکارگیری 7 هزار و 300 کارمند نخبه در مدت زمان کوتاهی آماده شد.
تثبیت ظرفیت تولید، نوسازی واحدها، بهینه سازی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر در پالایشگاه آبادان از اهداف اجرای این طرح است و با اجرای قسمت دوم آن، تمامی محصولات این پالایشگاه بر اساس استاندارد یورو 5 اروپا ساخته خواهد شد.
کاهش آلاینده های زیست محیطی فرآورده ها، افزایش تولید نفت سفید و سوپر بنزین با ارتقای فناوری تولید، کاهش تولید کوره نفت و تثبیت ظرفیت پالایشگاه ها نیز از دیگر دستاوردهای اجرای این پروژه است که با جمع آوری واحدهای قدیمی و احداث و راه اندازی واحدهای تقطیر جدید فازهای 1 و 2 با ظرفیت 210 و 150 هزار بشکه در روز انجام می شود.
با اجرای فاز دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان، ظرفیت این پالایشگاه به 360 هزار بشکه در روز تثبیت می شود. با اجرای این طرح برای بیش از 7 هزار و 300 نفر به صورت مستقیم و برای بیش از 15 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در کشور شغل ایجاد شده است.
راه اندازی این واحد جدید به مدیریت برنامه ریزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و وزارت نفت این فرصت را می دهد تا در صورت نیاز برای مدیریت مصرف سوخت کشور، ظرفیت این پالایشگاه را به بیش از نیم میلیون بشکه در روز افزایش دهند. . .
با اجرای کامل مرحله دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان در کنار واحدهای قدیمی، علاوه بر افزایش چشمگیر ظرفیت پالایشی، امکان صادرات محصولات در کشور فراهم شده و کشور بی نیاز خواهد شد. برای واردات بنزین
بخش اول مرحله دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان دارای 6 واحد دارای مجوز شامل واحدهای تقطیر اتمسفر و خلاء، واحدهای گاز مایع و واحدهای تاسیساتی است.
پالایشگاه آبادان همواره به عنوان قطب استراتژیک فرآورده های نفتی در کشور و خاورمیانه شناخته می شود که 19 درصد از تولید بنزین کشور را به خود اختصاص داده است.
احداث بزرگترین واحدهای تقطیر، مرتفع ترین کوره نفت خام یکپارچه با ارتفاع 70 متر، بزرگترین واحد هیدروکراکینگ و بلندترین مشعل پالایشگاهی کشور با ارتفاع 127 متر از جمله ویژگی های این پروژه است که توانست. به جای ثبت نام قبلی در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند به نام خود ثبت نام کنید.
نصب و راه اندازی بزرگترین واحد تقطیر کشور در پالایشگاه آبادان با ظرفیت تقطیر 210 هزار بشکه نفت خام در روز از دیگر دستاوردها و رکوردهای این پروژه است.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان یکی از واحدهای اجرایی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی مجری این پروژه بود و بیش از 60 شرکت زیر مجموعه شرکت طراحی و ساخت نفت ایران (ODCC) وظیفه هدایت را بر عهده داشتند. و مدیریت این پروژه در کشور.