جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ما ماشین امضای دولت در صدور مجوز نمی شویم

رئیس سندیکای تولیدکنندگان و فروشندگان عینک لنز:

علیرضا خلیل نژاد گفت: دولت قصد دارد با ایجاد سامانه صدور پروانه کسب، اتحادیه را به ماشین امضا تبدیل کند اما من این موضوع را نمی پذیرم. چون توانایی کنترل اتحادیه با این مدل را نداریم.

علیرضا خلیل نژاد رئیس اتحادیه عینک سازان و فروشندگان در گفتگو با خبرنگار آنا، حجم بازار عینک سازان و عینک فروشان را 1500 میلیارد تومان دانست و گفت: سه میلیارد تومان از این بازار در داخل مونتاژ می شود.

وی افزود: 22 هزار واحد صنفی فروشنده عینک در کشور داریم که از این تعداد 1750 واحد در تهران فعال است. اگر از نظر جمعیتی و جغرافیایی به تهران نگاه کنیم، این شهر همچنان نیاز به عینک فروشی دارد. امسال حدود 350 واحد مجوز گرفته و 80 واحد تعطیل شده است.

خلیل نژاد عمده واردات عینک های سایه دار را از کشورهای چین، کره جنوبی و اروپا اعلام کرد و گفت: بزرگترین مشکل صنف عینک فروشان عدم رعایت قانون تشکل های صنفی از سوی دولت است. مثلاً دولت قصد دارد با ایجاد سیستم صدور مجوز کسب و کار ما را به ماشین امضا تبدیل کند، اما من این سوال را نمی پذیرم. چون توانایی کنترل اتحادیه با این مدل را نداریم. امروز در اتحادیه ما اگر فردی قصد افتتاح واحد تجاری عینک فروشی را دارد باید در دوره های برگزار شده توسط اتحادیه نمره قابل قبولی کسب کند. دوره های اتحادیه شامل 420 ساعت دوره عینک طبی که معادل یک دوره دانشگاهی است و 120 ساعت دوره عینک آفتابی است.

رئیس اتحادیه عینک سازان و عینک فروشان خاطرنشان کرد: در اتحادیه به توافق رسیده ایم که اگر فردی قصد فروش عینک را دارد باید گواهی فروش عینک داشته باشد. البته تمامی واحدهای دارای مجوز ما این دوره ها را گذرانده اند. برای همین دوره های تخصصی است که اصرار داریم مردم عینک را از واحدهای مورد تایید خریداری کنند. ما شدیدترین بازرسی ها را روی واحدهای دارای مجوز داریم. بازرس اتحادیه هر 15 روز یکبار از واحدها بازدید می کند و فعالیت واحدها را بررسی می کند.

این مسئول صنفی افزود: در زمینه تولید عدس با جمعی از آشنایان همکاری داریم که از آن حمایت های ویژه ای داریم. این گروه از آشنایان چند سالی است که فعالیت دارند و عینک طبی و آفتابی را برای گروه های سفارشی تولید می کنند. این بنگاه 150 کارگر دارد که اختلاف قیمت عدس این بنگاه با نمونه های وارداتی 35 درصد است. افق ما در داخل اتحادیه حمایت از شرکت های علمی برای تولید داخلی حداقل 20 درصد نیاز کشور است.

وی مواد لنز عینک را نوع خاصی از مواد معرفی کرد و اذعان داشت: این ماده نوعی پلیمر خاص است که عمدتاً از کشورهای کره جنوبی، چین، اروپا و هند وارد ایران می شود. برندهای عینک آفتابی موجود در واحدهای دارای پروانه 100% اورجینال می باشد که در صورت کوچکترین تخلف مجوز واحد را باطل می کنیم. ما تنها اتحادیه ای در کشور هستیم که برای هر منطقه مانند مناطق شهرداری یک بازرس ویژه داریم.

خلیل نژاد تاکید کرد: به هیچ کشوری صادرات نداریم. یکی از مشکلات اتحادیه ما افزایش قیمت دلار بود که باعث شد مردم کشورهای همسایه برای خرید عینک به بازار ایران هجوم بیاورند اما اتحادیه از فروش عمده عینک به این خریداران جلوگیری کرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان عینک، عینک‌های مبتنی بر فناوری جدید را برشمرد و گفت: عینک‌هایی به تازگی تولید شده که پشت سر را نیز می‌بینند، اما هنوز وارد کشور نشده‌اند، زیرا این نوع عینک‌ها ایمنی هستند. عینک های خانگی از صفر تا 27 تولید می شوند. در نمره 27 عینک سنگین است و بیمار محیط را به صورت هاله ای می بیند.

این مقام صنفی عمل لیزیک چشم را بسیار پرخطر خواند و خاطرنشان کرد: از آنجایی که علم پزشکی در تجارت قاطی شده است، برخی از این عمل های لیزیک نباید انجام شود و قرنیه چشم نازک شود. این کار در کشور انجام می شود. بسیاری از مردم این کار را انجام داده اند، اما از معایب آن بی اطلاع هستند. مثلاً 100 هزار پزشک در رشته های مختلف در کشورمان داریم که 95 درصد آنها عینک می زنند اما هیچ کدام عینک نمی زنند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *