آرزو ذکایی فر، معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، به بیان فعالیت های نوروزی مددکاران اجتماعی سلامت در تعطیلات نوروزی گفت: امسال نیز همانند سال های گذشته سال های گذشته جامعه مددکاران اجتماعی سلامت سازماندهی می کنند آنها در حال برنامه ریزی نوروزی هستند. در این راستا، جمعیت حامیار سلامت اجتماعی به عنوان یکی از سازمان های مردم نهاد و گروه های داوطلب، دارای داوطلبان بومی، مجرب و مجرب در سطح محلی، شهرستانی و استانی جهت اطلاع عموم مردم می باشد.
وی ادامه داد: به نظر می رسد سفرها و تعطیلات نوروزی بهترین فرصت برای اطلاع رسانی و آموزش عموم مردم در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و تاکید بر سلامت روانی و اجتماعی و همچنین پیشگیری از بسیاری از آسیب های جسمی است. جمعیت سلامت اجتماعی حامیار با داشتن پایگاه در سطح شهر و همچنین مبادی ورودی شهرها با همکاری ادارات مربوطه از جمله نیروی انتظامی شهرداری و جمعیت هلال احمر اقدام به برپایی چادر و سرپناه موقت نمودند.
معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان اجتماعی کشور گفت: این جمعیت از طریق توزیع بروشورها و کتابچه های آموزشی اقدامات خود را در زمینه آگاهی و آگاهی انجام می دهد. همچنین اقداماتی در زمینه آگاهی بخشی و حساس سازی خانواده ها در زمینه های مختلف آسیب های اجتماعی و معضلات اجتماعی از جمله در حوزه خشونت خانگی انجام می شود که این روزها ممکن است افزایش یابد. همچنین با توزیع بروشورها و کتابچههای آموزشی سعی بر آن است تا موضوعاتی مانند پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر و سایر موارد مشابه، اطلاعات و آگاهیهای لازم را در اختیار خانوادهها، افراد و جامعه قرار دهد.
ذکایی فر درباره اقدامات این جمعیت برای کاهش تصادفات جاده ای ناشی از تصادفات گفت: اگرچه مسئولیت رسیدگی به این موضوع بر عهده اداره پیشگیری از معلولیت سازمان است، اما از آنجایی که همیاران سلامت اجتماعی توانمندی افرادی است که در همه موارد هستند. زمینه های ارتقای سطح دانش عموم مردم می تواند در بحث تصادفات جاده ای مفید باشد، با توجه به اینکه متاسفانه هر ساله شاهد افزایش تصادفات جاده ای در این ایام هستیم، لذا در این بخش جامعه مددکاران اجتماعی سلامت تمام تلاش و توان خود را برای ارائه اطلاعات لازم به کار خواهند گرفت. در این قسمت تلاش می شود با توزیع بروشورهای فرهنگی نکات لازم را به رانندگان محترم و سایر سرنشینان خودرو یادآوری و اطلاع رسانی شود.
وی درباره سایر خدمات نیز گفت: در مورد سایر موارد از جمله بهره مندی از خدمات مشاوره ای سازمان و سایر بخش های سازمان از جمله خط تلفن مشاوره 1480، اورژانس اجتماعی 123 و خط ملی ترک اعتیاد 09628 نیز ارائه می شود. اطلاعات لازم. تا شهروندان در صورت لزوم برای بهره مندی از تخصص این مراکز از خدمات استفاده کنند.
معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری و درمان سوءمصرف مواد سازمان اجتماعی کشور گفت: جامعه بهداشت و درمان به عنوان یک بخش داوطلبانه و مردمی بیش از 20 سال سابقه کار دارد و طی این سال ها همراهی و همکاری لازم را با سازمان اجتماعی داشته است. در حال حاضر بیش از 270 نفر همیار با مجوز سازمان اجتماعی در کشور مشغول فعالیت هستند و در نتیجه 711 مرکز سلامت اجتماعی در کشور فعال هستند و خانواده ها می توانند به مراکزی که به عنوان مراکز موقت در شهرستان ها تعیین شده است مراجعه کنند. و مبادی ورودی شهرستان ها در صورت نیاز مراجعه و خدمات و اطلاعات لازم را دریافت نمایند.
ذکایی فر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 711 مرکز سلامت اجتماعی در سطح محلی و در تمام استان های کشور فعال است، خانواده ها پس از تعطیلات و ایام نوروز می توانند در سطح محل به این مراکز مراجعه و ثبت نام و در جلسات آموزشی شرکت کنند. مراکز بهداشت اجتماعی منطقه پیشگیری از آسیب های اجتماعی، مراقبت های فردی، حساس سازی خانواده ها در زمینه آسیب های اجتماعی و آموزش مهارت های لازم برای ارتباطات اجتماعی و همچنین مدیریت بسیاری از مشکلات و بحران های پیش آمده در زندگی می تواند. رایگان لذت ببرید از آنجایی که آموزش رکن اصلی و اساسی پیشگیری تلقی می شود، امید است فعالیت های برنامه ریزی شده در ارتقای دانش، نگرش و رفتار مخاطبان هدف و عموم مردم مؤثر واقع شود.
خبر از رکنا