سایر موضوعات

ترانزیت ریلی به بیش از یک میلیون و 215 هزار تن رسید


بر اساس اعلام راه آهن؛

مجموع تناژ محموله های نفتی و غیرنفتی ترانزیت ناوگان حمل و نقل ریلی در 10 ماهه امسال به یک میلیون و 215 هزار تن رسید.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره آمار و اطلاعات اداره کل اطلاعات و اکتشاف بر اساس داده های شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران. تناژ ترانزیت نفت محموله از ناوگان حمل و نقل ریلی به مدت 10 سال در اولین ماه سال جاری به 133 هزار و 495 تن رسید.

در همین مدت، تناژ بار غیرنفتی به یک میلیون و 82 هزار و 403 تن رسید، یعنی مجموع تناژ حمل‌ونقل نفتی و غیرنفتی ترانزیتی ناوگان حمل‌ونقل ریلی به یک میلیون و 215 هزار و 898 تن رسید. .

در سال 1401 ناوگان حمل و نقل ریلی دارای 24813 واگن ترانزیت نفتی و غیرنفتی بود.

به طور کلی میانگین مسیر صادرات کالاهای ترانزیتی خطوط ریلی جمهوری اسلامی ایران در 10 ماهه سال 1401 معادل 381 کیلومتر و میانگین مسیر ورود کالاهای ترانزیتی به این کشور در مدت مشابه 530 کیلومتر بوده است.

تعداد کل خودروهای تانک صادراتی در این مدت به 152 دستگاه رسید و 69 دستگاه خودرو تانک وارداتی اعلام شد.

لازم به ذکر است حمل و نقل ریلی به دلیل صرفه اقتصادی بالا یکی از مهمترین مزیت های حمل و نقل ریلی می باشد.

در حمل و نقل ریلی علاوه بر کاهش مصرف سوخت به میزان حدود یک هشتم نسبت به سایر روش های حمل و نقل که یک مزیت زیست محیطی محسوب می شود، از نظر زمانی و امنیتی نیز نسبت به سایر روش های جابجایی کالا برتری دارد.

در این راستا افزایش جذب بار توسط ناوگان ریلی و رشد ترانزیت در این ناوگان بویژه در دولت سیزدهم تا آنجایی که به گفته مدیر عامل شرکت صنایع شیمیایی ریلی جمهوری اسلامی ایران، رکورد ترانزیت ریلی، رکورد صادرات از مرزهای ریلی و کل حمل و نقل و بار بین المللی در تاریخ راه آهن در یک سال گذشته شکسته شده است.

همچنین در 6 ماهه نخست سال جاری برای عبور 5 قطار ترانزیتی تمام ریلی از شمال شرق روسیه برنامه ریزی شده و تا نیمه اول مهرماه بخشی از این قطارها از ایران و بخشی دیگر از ایران عبور کرده است. در حال عبور است. این قطار ترانزیتی پس از خروج از روسیه با عبور از قزاقستان و ترکمنستان و طی مسافتی بیش از 4000 کیلومتر از مرز ریلی سرخس و پس از طی حدود 1600 کیلومتر در کشورمان از گذرگاه شمالی – جنوبی ایران وارد کشور شد. ، به بندر می رسد شهید رجایی وارد بندرعباس می شود.

در بین انواع حمل و نقل از جمله ریلی، دریایی، هوایی و جاده ای، حمل و نقل ریلی سطون خیمه به جهش اقتصادی کشور معروف است و مقام معظم رهبری نیز در بندهای 24 و 25 سیاست های کلی کشور، توسعه حمل و نقل را در اولویت قرار داده اند. تاکید برنامه ششم توسعه بر ریل بود.

بارگیری بیش از 37 میلیون تن کالا توسط ناوگان ریلی نیز بر اساس آمار منتشر شده از سوی گروه آمار و اطلاعات اداره اطلاعات و داده کاوی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، ناوگان حمل و نقل ریلی را مدیریت کرد. بارگیری بیش از 37 میلیون و 135 هزار تن کالا در مدت 10 ماه گذشته در این مدت بیش از 37 میلیون و 135 هزار تن کالا در ناوگان ریلی کشور بارگیری شد.

این کالاها شامل خودرو، مواد معدنی، مواد نفتی، سیمان، زغال سنگ، غلات، مواد کشاورزی، گوگرد، مواد غذایی، چوب، آلومینیوم، آهن آلات، ظروف، دام و غیره است اما مواد معدنی با 19 میلیون و 674 هزار و 238 تن بالاترین میزان را در بین کالاها دارد. کالاهای بارگیری شده

محموله های برون مرزی ناوگان ریلی کشور در همین مدت به 25 میلیون و 88 هزار و 63 تن کیلومتر رسید.

بارگیری 608 هزار و 283 واگن

در 10 ماهه سال 1401 تعداد واگن های بارگیری شده به 608 هزار و 283 دستگاه رسید.

از این تعداد 8 هزار و 414 واگن از مرزها و گمرکات بندر امام (ره)، بندرعباس، سرخس، رازی، میرجاوه، امیرآباد، شلمچه، خرمشهر، جلفا، سربندر، آستارا و اینچه وارد و 26 هزار و 703 دستگاه صادر شد. همچنین از مرزها و گمرکات بندر امام (ره)، بندرعباس، سرخس، رازی، میرجاوه، امیرآباد، شلمچه، جلفا، آستارا، ماهشهر، تبریز، میدان، اصفهان و اینچه برون صادر شد.

آمارهای شرکت راه آهن حاکی از آن است که تناژ بار ناوگان ریلی در 10 ماه امسال به بیش از 362 هزار تن رسیده است.

absnews

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا