یکی از اعضای شورای نگهبان گفت: ما در این زمینه به دنبال مانع نیستیم، بلکه به دنبال راه حل هستیم. البته مصوبات مجلس نباید مغایر با قانون اساسی و شرع مقدس اسلام باشد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: لایحه تصویب اصلاحیههای کنوانسیون بینالمللی استانداردهای آموزش، گواهینامه و نگهبانی دریانوردان مغایر با شرع و قانون اساسی تشخیص داده نشده است.
شورای نگهبان طرح ساماندهی واردات خودرو را تصویب نکرد
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: شورای نگهبان بیش از 40 سال است که کار می کند و حدود صلاحیت ها و تشریفات آن مشخص است و انتظار داریم بدنه کارشناسی دستگاه ها از جمله مرکز پژوهش های مجلس به مجلس یادآوری کنند که این تبادلات بین مجلس و دولت مصوبات را دنبال می کنند تا کاهش یابد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تاثیر منفی اصلاح قانون در مجلس گفت: اگر شورای نگهبان از نظر کارشناسی ظرفیت و تحقیقات لازم را داشته باشد در اختیار همه دستگاه ها قرار می دهد.
ادامه بده
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چرا شورای نگهبان از مجلس برای در دستور کار قرار دادن موضوعات مهم و اولویت دار اصرار نکرد، افزود: ابتکار قانونگذاری در اختیار شورای نگهبان نیست و در حال بررسی مصوبات هستیم. ” بنابراین نقطه شروع قانونگذاری در شورای نگهبان نیست.
طحان نظیف همچنین به بررسی لایحه قانون درآمد و هزینه پایدار شهرداری ها و دهیاری ها در جلسات شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: این لایحه از دوره قبل در شورای نگهبان بوده و به شورای نگهبان ارسال شده است. شورای نگهبان. دو سه بار مجلس.
وی افزود: این لایحه در مرحله قبلی شورای نگهبان مورد اعتراض قرار گرفت که پس از بررسی در مجلس به نتیجه رسید و این مصوبه به تصویب رسید و انشالله شاهد اجرا خواهیم بود و با ابلاغ این قانون این مصوبه را اجرایی کنید.
طحان نظيف با بيان اينكه مرجع قانون اساسي براي اين گونه امور ديوان عدالت اداري است، گفت: اين موضوع يقيناً تعداد پرونده هاي اين ديوان را افزايش مي دهد ولي ما نيز بايد به آن توجه كنيم زيرا شما مي خواهيد شكايت كنيد و دعوي خواهي كنيد. قانون ملت هاست
طحان نظیف در خصوص مصوبه اخیر مجلس درباره واردات خودرو گفت: هنوز مصوبه ای درباره طرح ساماندهی خودرو دریافت نکرده ایم. همچنین معتقدیم صنعت خودرو باید ساماندهی شود و خودرو با قیمت و کیفیت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح حمایت از خانواده و جوانان جمعیت در شورای نگهبان نیز گفت: طرح حمایت از خانواده و جوانان جمعیت در چند نوبت بین مجلس و نگهبان مطرح شد. شورا و بالاخره در چند هفته اخیر این طرح به تصویب شورای نگهبان رسیده و اخیراً شنیدم که رئیس جمهور این قانون را ابلاغ کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر تصویب طرح اصلاحی «مکانیسم انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا» و نظر شورای نگهبان در این خصوص، گفت: این سؤال داستانی دارد. . بالاخره وقتی مردم برای شورای شهر یا روستا یا هر انتخابات دیگری کاندید می شوند، معمولاً یک مرحله در بازنگری قانون وجود دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، هادی طحان نظیف روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بگیر.
وی گفت: منابع ما محدود است.
طحان نظیف افزود: در تبصره 1 ماده 9، معافیت شهرداری ها و دهیاری ها و سازمان های تابعه آنها از پرداخت عوارض ثبت اسناد و املاک و مواردی از این دست به دلیل کاهش درآمدهای دولت مغایر اصل 75 قانون اساسی تلقی شد. پیش بینی شود
طحان نظیف واس گفت: ما باید قطعنامه را بگیریم تا بررسی دقیق تری در مورد آن داشته باشیم و طبیعتاً باید در مورد ابهامات خود اظهار نظر کنیم و شورای فرصت نیز باید در مورد موضوعاتی که مطرح کرده اظهار نظر کند.
وی با بیان اینکه قانون اساسی نگاه ویژه ای به خانواده دارد، افزود: در اصل دهم قانون اساسی بر این موضوع تاکید شده است و امیدواریم با توجه به این قانون شاهد تمرکز خانواده در جامعه باشیم.
طحان نظيف گفت: مسئولان شوراي نگهبان با حضور در جلسات كميتههاي تخصصي بر اساس برنامهريزيهاي خاص، سعي كردند ایرادات را توضیح دهند. ما خود را موظف به شورای نگهبان نمی دانیم، اما از نهادها نیز انتظار داریم که به رویه های شورای نگهبان توجه لازم را داشته باشند.
طرح قانونگذاری در دست پارلمان است
یکی از وکیل مدافع شورای نگهبان درباره برخی انتقادات از طرح حمایت از خانواده و جوانان گفت: این طرح بارها بین مجلس و شورای نگهبان رد و بدل شده است. در ابتدا اعضای شورا ایرادات فراوان و ابهامات مفصلی به این طرح داشتند.
طحان نظیف یادآور شد: در طول یک سال سفر از مشکلات و ابهامات شورای نگهبان کاسته شد و در نهایت بسیاری از مشکلات آن برطرف شد و هیچ مشکل و ابهامی در خصوص این مصوبه نداریم.
وی گفت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای اجرایی، شورای نظارت استان و شورای نظارت مرکزی پیش بینی شده بود، از این رو در قانون مراحل متعددی در این زمینه پیش بینی شد تا به حقوق افراد تجاوز نشود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: به عنوان مثال در ماده 5 این لایحه میزان هزینه های نوسازی و نحوه محاسبه ابهام در شورای نگهبان مطرح شد و مطمئناً بخشی دیگر با مشکل مواجه شد. اما وکلای شورای نگهبان حساسیت دارند چون حدود و ثغور این موارد باید مشخص شود.
وی افزود: تا آن لحظه شورای نگهبان به این مصوبه ایرادات کلی داشت زیرا بخش هایی از آن را مغایر اصل 110 قانون اساسی می دانست و جزییات را نمی پذیرفت، اما با توضیحاتی که همکاران در مجلس ارائه کردند، اصلاحاتی انجام شد. بر این مصوبه وارد شد و این بار شورای نگهبان به جزئیات این مصوبه پرداخت و ایرادات متعددی به جزئیات آن که خلاف قانون اساسی تشخیص داده شد، وارد کرد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: برخی از مسائل کار مردم است اما ما نمی توانیم این موضوعات را در دستور کار مجلس و اولویت آنها قرار دهیم و این موضوع در اختیار مردم است، مجلس شورای اسلامی.
وی گفت: شورای نگهبان با مصوبه مجلس در مورد خودرو مشکلی نداشت و تنها چند ابهام را مطرح کرد و ما این ابهامات را با نمایندگان در میان گذاشتیم و سعی کردیم راه حلی پیدا کنیم. البته در همان زمان نامه ای از شورای عالی نظارت بر سیاست های سیستم دریافت کردیم که مصوبه واردات خودرو را مغایر با تعدادی از سیاست های کلی دانسته بود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: در واردات خودرو تخصص نداشتیم. البته مخالفان و موافقان مجلس و فضای مجازی به صورت کارشناسی در این باره بحث کرده اند. ماموریت ما در شورای نگهبان این است که موضوع را بررسی کنیم تا اگر با قانون اساسی مغایرت دارد بررسی کنیم تا حل شود.
وی گفت: این طرح یکی از طرح هایی بود که جلسات کارشناسی متعددی درباره آن در شورای نگهبان انجام شده است و بیش از 10 جلسه با موافقان و مخالفان طرح داشته ام.
وی ادامه داد: ما تنها نهادی هستیم که فقط 10 روز برای اظهار نظر در مورد مصوبات زمان نیاز داریم و در برخی موارد فقط 10 روز قابل تمدید است، اما اگر زمان بگذرد و شورای نگهبان اظهار نظر نکند، نه، موضوع تبدیل به قانون می شود و بنابراین ما نمی توانیم مصوبات را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده 11 قانون مالیات های مستقیم، سازمان امور مالیاتی موظف است در هنگام وصول حق انتقال به ترتیب دو درصد و یک درصد از عوارض را دریافت کند. وکلای شورای نگهبان مراجعه می کنند. کسانی که در چنین شرایطی نمی توانستند پرداخت کنند، خلاف موازین شرع تلقی می شدند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز