مشاور سابق وزیر صمت

علیمیرادولو گفت: کشور دارای معادن و ثروت زیادی است، اما به جای اینکه ارزش افزوده آنها را با صادرات جستجو کنیم، پژوهش را کنار گذاشتیم و راحتی را انتخاب کردیم.
بویوک علیمرادلو فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره نقش بنگاه های دانش بنیان در اقتصاد کشور گفت: اصول بنگاه دانش بنیان مبتنی بر تحقیق و توسعه است، اما در اقتصاد امروز. ، این دو دسته از یکدیگر متمایز هستند.
وی ادامه داد: تحقیق در مجامع علمی و تحقیق و توسعه در واحدهای اقتصادی انجام می شود، بنابراین این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند. رکود در اقتصاد جهانی منطقی نیست و اگر واحدی به دنبال موفقیت است باید همواره دانش و فناوری خود را به روز کند. اگر یک واحد اقتصادی به این اصول احترام بگذارد، تحریم ها هم نمی تواند روی آن تاثیر بگذارد.
وی با اشاره به دانش پهپادها در کشور گفت: زمانی که در سال 60 کار روی پهپادها را شروع کردیم، عده ای به دنبال ساخت جنگنده بودند، اما ما به دنبال رسیدن به هدفی نزدیک به تحقق بودیم، بنابراین بومی و با اطمینان. بر روی محققان و متخصصان زمان، به سراغ ساخت و تولید پهپاد رفتیم و امروز می بینیم که کشور ما یکی از تولیدکنندگان اصلی در این زمینه است.
مشاور سابق وزیر صمت ادامه داد: متاسفانه این روند تحقیق و توسعه در سال های بعد از فرهنگ اقتصاد کشور خارج شد و اقتصاد ما که یک اقتصاد دولتی است به یک اقتصاد رانتی تبدیل شده است. اقتصاد اجاره ای
وی تصریح می کند: تحقیق را رها کردیم و ونتج فروش شدیم، به اصطلاح رفتیم غذای آماده تهیه کنیم. کشور ما معادن و ثروت زیادی دارد، اما به جای اینکه به دنبال ارزش افزوده آن باشیم، به سمت صادرات این مواد رفتیم و جستجو را رها کردیم و دیگر نتوانستیم تجربه پهپاد را تکرار کنیم.
رهبر انقلاب در ده سال گذشته تمرکز خود را بر تولید و دانش بنیان گذاشته اند، اما کمتر به این موضوع توجه شده است، در حالی که پاشنه آشیل کشور را به درستی می بینند.
وی دلیل این اتفاق را دخالت دولت در اقتصاد دانست و گفت: وقتی دولت بزرگ شود و در همه زمینه ها دخالت کند، میل به خوردن همه گیر می شود، در حالی که اگر اقتصاد به بخش خصوصی واگذار می شد، آن بخش می شد. رقابت و شرکت در بازارهای بین المللی و کسب درآمد. مجبور شد تحقیق کند و در نهایت گسترش یابد، زیرا دیگر به بودجه و خزانه عمومی وابسته نبود و باید از خود تأمین مالی می شد.
این عضو شفاف اتاق بازرگانی ادامه داد: از سوی دیگر باید از سازمان هایی مانند اتاق بازرگانی استفاده کنیم تا به دولت این اطمینان را بدهیم که اگر تامین غذای مردم را به ما بسپارند، می توانیم و توانایی این کار را داشته باشیم، هرچند رهبری انقلاب چند هفته پیش گفت: «کار را به بخش خصوصی بسپارید، اکنون به عنوان بخش خصوصی باید این اطمینان را به دولت از طریق نمایندگانی که سابقه خوب و موفقی در اقتصاد کشور دارند، بدهیم.
absnews