قیمت گوشت مناسب است / تولیدکنندگان بی اطلاع هستند
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای دام عشایری ایران میگوید: قیمت گوشت در 5 سال گذشته نسبت به مرغ، تخممرغ و ماهی افزایش نیافته است و این افزایش قیمت طبیعی است و در غیر این صورت، تولید از ریل خارج میشود.
فضل خرم در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: با افزایش قیمت نهاده های دامی، توانایی پرورش دهندگان برای ادامه تولید کم شده و از سوی دیگر بی رغبتی به خرید گوشت باعث ضرر تولیدکنندگان شد. .
وی ادامه داد: پیشنهاد داده ایم که دولت در ابتدای سال دام داخلی بخرد و برای فصل زمستان گوشت ذخیره کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های دام عشایری ایران افزود: با نگاهی به قیمت مواد پروتئینی و رشد آنها طی 5 سال گذشته متوجه می شویم که قیمت گوشت قرمز علیرغم افزایش قیمت بالای سه ماه اخیر نسبت به سایر محصولات پروتئینی در این دوره 5 ساله است که افزایش بیشتری نداشته است.
وی تصریح کرد: در واقع می توان گفت که این افزایش گرایش طبیعی دارد اما اینکه مردم توان مالی دارند یا نه بحث دیگری است. یعنی اگر این روند ادامه پیدا کند، تولید گوشت خواهیم داشت و اگر به زور قیمت آن را پایین بیاوریم، تولید از ریل خارج می شود.
خرم افزود: اگر امروز دام زنده را کیلویی 165 هزار تومان با ضریب تبدیل 2.3 خریداری کنید، 379 هزار تومان می گیرید. وقتی این دام ذبح می شود و به فروش می رسد 10 درصد به آن اضافه می شود و به حدود 420 هزار تومان می رسد که عدد معقولی است و اگر از این مقدار بیشتر شود نشان دهنده فاصله زیاد بین تولید و مصرف و یا حضور فروشندگان است.
وی در پاسخ به اینکه گفته می شود افزایش قاچاق دام باعث کمبود دام و گرانی گوشت شده است و آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ گفت: اینقدر نمی شود، ولی اثر خودش را دارد. رقم قاچاق در دست نیست که بتوان آن را تحلیل کرد، اما باید کاری کرد که ارزش پولمان حفظ شود تا قاچاق سودی نداشته باشد و این اتفاق نیفتد.
انتهای پیام