این وکیل دادگستری گفت: هر چه نظارت در دستگاه بیشتر باشد، بزه و جرم کمتر می شود. در واقع جرایم در جایی شکل می گیرد که نظارت نباشد یا اگر وجود داشته باشد ضعیف است. از این رو سازمان بازرسی کل کشور در اصلاح کسب و کار، پیشگیری از وقوع جرم و پیشگیری از تخلفات در دستگاه هایی که متعلق به دولت است یا بخشی از بودجه آن توسط دولت پرداخت می شود، نقش اساسی دارد.
انتهای پیام/
برزگر خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی در صورت مشاهده تخلف در دستگاه قضایی پیشنهاد اصلاح پرونده ها را می دهد تا در صورت جرم بودن مراتب را به مرجع قضایی ذیصلاح و در غیر این صورت تذکرات لازم را به مراجع ذیصلاح اعلام کند. اگر این کار را به درستی انجام دهد، اوضاع بهتر خواهد شد. البته سازمان بازرسی بر برخی نهادها مانند قوه قضائیه نیروهای مسلح، شورای نگهبان و دستگاه های زیر نظر رهبری نظارت ندارد و از بازرسی مستثنی هستند. گاهی اوقات به طور فوق العاده این سازمان می تواند کاری انجام دهد و با دستور مقام معظم رهبری، رئیس قوه قضائیه و کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی موارد پیگیری را انجام می دهد.
وی با اشاره به وظایف سازمان بازرسی کل کشور گفت: تلاش برای اصلاح کسب و کار و ارائه راهکارهای بهینه که سازمان های دولتی می توانند انجام دهند، از وظایف سازمان بازرسی است. این سازمان حتی ممکن است پیشنهاد اخراج، نصب و بهبود کسب و کار را بدهد و در صورت بروز هرگونه ایراد در انجام وظایف و مسئولیت ها، مراتب را به مسئولان و سازمان ها و نهادهای ذیربط اعلام کند. وظیفه اصلی سازمان بازرسی کل کشور کنترل است. کنترل قضایی پرونده ها توسط سازمان بازرسی کل کشور انجام می شود و اگر این سازمان بتواند نظارت منسجم و فعالی بر پرونده ها داشته باشد، تخلفات در دستگاه ها کاهش می یابد.
یک وکیل دادگستری مهم ترین وظیفه سازمان بازرسی کل کشور را نظارت بر حسن انجام امور دانست و گفت: هر چه نظارت در دستگاه ها بیشتر باشد، تخلفات و جرایم کمتر می شود.
عباس برزگر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره سازمان بازرسی کل کشور گفت: این سازمان در واقع بر اساس اصل 174 قانون اساسی و بر اساس قانون نظارت بر تجارت و اجرای صحیح قوانین قوه قضائیه ایجاد شده است. در دستگاه های اداری و دولتی ذیل «نظر قوه قضائیه فعال است، قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور در سال 1360 تصویب شد و با اصلاحاتی در سال های 75، 1387 و 1393 به فعالیت خود ادامه خواهد داد.