جلالی افزود: با موافقت طرف روسی، مقرر شد پیش نویس این سند از سوی جمهوری اسلامی ایران تهیه و به مسکو ارائه شود تا در صورت نیاز، نظرات خود را در مورد این پروژه ارائه و در صورت نیاز شکل دهند. کمیسیون مشترک در این زمینه در نهایت این سند باید موضوع توافق دو دولت باشد.
وی گفت: در نتیجه پیش نویس این سند توسط کارشناسان سفارت جمهوری اسلامی ایران ظرف چند ماه تهیه و در تهران بررسی و مجدداً به سفارت ارسال شد تا نقطه نظرات خود را ارائه کنیم.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد: این قرارداد هر پنج سال یکبار به صورت خودکار تمدید می شود و در عین حال بسته به ظرفیت های جدید دو کشور برای تصویب بین دو کشور به روز می شود. طرفین.”
سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس این سند، کلیات همکاری دو کشور در بخشهای مختلف بر اساس نقشه راه کلی تعیین شده است.
وی افزود: در رسانههایی که برخی از آنها تمایلی به گسترش روابط دو کشور ندارند، گاهی در مورد این توافق اظهارنظر یا گمانهزنی میکنند و حتی وارد جزئیاتی میشوند که اصلاً در این سند نیست.
جلالی افزود: وزارت امور خارجه برای نهایی کردن این سند با دستگاههای مختلف کشور هماهنگ خواهد شد و امیدواریم این سند در اولین نشست روسای جمهور دو کشور مبادله شود.
جلالی ادامه داد: سطح کنونی روابط و همکاریهای ایران و روسیه بسیار فراتر از دهههای گذشته است، در حالی که همکاریهای دو طرف عمیقتر و معنادارتر شده است و ظرفیتهای زیادی در روابط دو کشور وجود دارد که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. یک طرح همکاری جامع.» برای پرداخت.
13 مارس 2017 مطابق با 12 مارس 2021، معاهده «مبنای روابط متقابل و اصول همکاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» بیست ساله است. توافقی که هیئت های دیپلماتیک دو طرف در بیانیه های جداگانه و همزمان آن را نقطه عطفی در روابط دو کشور خوانده اند.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه روز چهارشنبه در گفت وگویی اظهار امیدواری کرد: این سند پس از نهایی شدن در اولین دیداری که روسای جمهور دو کشور خواهند داشت، مبادله خواهد شد.
جلالی در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز اظهار داشت: قرار بود این قرارداد پس از پایان دوره 20 ساله «مبنای روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه» باشد، در صورتی که دو کشور ایران و روسیه یک سال قبل از پایان توافق و نگفتند که می توان به طور خودکار پنج سال تمدید کرد و هر پنج سال یکبار به همین ترتیب تمدید می شود.
وی با بیان اینکه برخی از جزئیات این معامله در رسانه ها نادرست و گمانه زنی است، گفت: ما وارد جزئیات معامله نمی شویم.
آیت الله سیدابراهیم رییسی روز سه شنبه هفته جاری در حاشیه تماس تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، تمایل جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با روسیه را ابراز کرد و افزود: آماده هستیم تا سند جامع طولانی مدت را نهایی کنیم. مدت بین دو کشور روند ارتقای روابط و همکاری های دو کشور باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: از آنجایی که این سند توافقی است، برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.
جلالی افزود: بر اساس این سند، کلیات همکاریهای دو کشور در زمینهها و زمینههای مختلف اعم از سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دفاعی، نظامی، اطلاعاتی بر اساس نقشه راه تهیه و بررسی میشود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: مقامات ارشد دو کشور با توجه به افق همکاری های آتی بر به روز رسانی و گسترش این توافقنامه اصرار دارند و دو طرف مصمم به انعقاد یک توافقنامه مشترک بلندمدت و جامع هستند. قرارداد همکاری ایران و روسیه.
به گزارش ای بی اس نیوز، معاهده بر اساس روابط دوجانبه و اصول همکاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در مسکو در 21 اسفند 1379 در جریان سفر رئیس جمهور وقت و در جریان سفر وی به مسکو به امضا رسید. روسیه. .
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این تماس تلفنی با تاکید بر اینکه تهران و مسکو در بسیاری از موضوعات دارای مواضع مشترک هستند، گفت: مسکو از پیشنهادات تهران در تهیه پیش نویس سند جدید همکاری های بلندمدت بین دو کشور حمایت می کند و ما مصمم هستیم. و در سریع ترین زمان ممکن اجرا شود.