شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

نبود لاستیک در بازار به دلیل عدم نظارت

آنا گزارش می دهد:

به دلیل عدم نظارت و احتکار برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان لاستیک، بازار تایر به شدت متلاطم شد و قیمت ها به یکباره 200 درصد افزایش یافت. در این بین، وزارت حریم خصوصی به جای شفاف سازی، مردم را به دو سایت خصوصی هدایت می کند که فقط پیچیدگی خرید را افزایش داده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دو ماه از نابسامانی های بازار ارز می گذرد و بر اثر این اتفاق قیمت محصولات صنعتی با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شده است. در این بین به دلیل عدم نظارت در برخی بازارها شاهد کمبود کالا و قیمت هستیم که در پوشش قیمت ارز اتفاق می افتد.

لاستیک دولتی در وضعیت نابسامانی قرار دارد و تولیدکنندگان لاستیک منتظر گران شدن لاستیک برای عرضه هستند. مسئولان اتحادیه لاستیک سازان نیز تمایلی به پاسخگویی به تماس های خبرنگار آنا ندارند، سخنگوی آن از اظهار نظر خودداری می کند و هر بار بهانه می آورد و دیگر مدیران اعضای هیئت مدیره نیز به بهانه حضور سخنگو حاضر به پاسخگویی نیستند. در حالی که بازار لاستیک در کما به سر می برد، انبار لاستیک سازان مملو از اجناس است و با هماهنگی نمایندگی های مجاز این شرکت ها، لاستیک در بازار امیرکبیر انبار شده است. بر اساس مصوبه سازمان حمایت، مقدار محدودی لاستیک باید در انبار کارخانه ها نگهداری شود، اما در حال حاضر به دلیل کمبود عرضه، لاستیک به صورت قطره ای به بازار تزریق می شود.

از سوی دیگر دستفروشان و فعالان بازار لاستیک خیابان امیرکبیر و چهارراه سرچشمه در گفتگو با خبرنگار آنا از دور زدن قانون توسط لاستیک سازان خبر می دهند. تجار خیابان امیر کبیر گفتند: تایرسازان برای دور زدن قانون از دپوی لاستیک در انبارهای شخصی مولفان استفاده می کنند، مجوز فروش را داده اند و لاستیک را در بازار نمی فروشند.

وی ادامه داد: لاستیک دولتی به صورت محدود در بازار موجود است، اما به دلیل اختلاف قیمت 200 درصدی لاستیک دولتی با لاستیک رایگان، نمایندگان مجاز لاستیک را به قیمت دولتی نمی فروشند و در صورت فروش، اقدام به فروش می کنند. بدترین نوع لاستیک را می فروشند.» مثلا لاستیک های برز فول 950 هزار تومان به نمایندگان مجاز می رسد، اما همان لاستیک را 3.6 میلیون تومان می فروشند. اما در بازار آزاد 3 میلیون و 400 هزار تومان لاستیک وانت پراید از 1 میلیون و 400 هزار تومان به 3 میلیون و 100 هزار تومان کاهش یافته است.

اهر یکی از لاستیک‌فروشان کارخانه‌های تولیدی را مقصر افزایش قیمت دانست و اذعان داشت: کارخانه‌ها همیشه سفارش‌های نمایندگی را تحویل نمی‌دهند و تنها 20 درصد حجم سفارش‌های نمایندگی را تحویل می‌دهند. کارخانه ها حجم عرضه را کاهش داده اند و نمایندگی ها با این شرایط لاستیک به مردم نمی فروشند.

این فعال بازار افزود: لاستیک های دولتی با قیمت آزاد به فروش می رسد و این به دلیل عدم کنترل سیستم فروش لاستیک است. این تعداد تخلف در فروش لاستیک خودروهای سواری به دلیل عدم نظارت و معیوب بودن سیستم فروش لاستیک است، در غیر این صورت این شرط در فروش لاستیک خودروهای سنگین وجود ندارد زیرا لاستیک ها مستقیماً به شرکت فروخته می شود. خریدار

لازم به ذکر است امید قالیباف سخنگوی وزارت حراست از فروش لاستیک به قیمت مصوب دولتی در سایت Tire.iraninanasnaf.ir خبر داد و از آغاز ثبت نام خرید لاستیک از ۲۴ اسفندماه خبر داد. اما زمانی که سایت معرفی شده راه اندازی می شود، متقاضی به دو سایت دیگر هدایت می شود که باید برای خرید به آنها مراجعه کند.

کمبود عرضه باعث افزایش 200 درصدی قیمت لاستیک شد // منتشر نکنید ناقص است
** اجاره از وزارت حریم خصوصی برای دو شرکت خصوصی

یکی از سایت های معرفی شده در این سامانه شرکت Kesbino می باشد. این سایت متعلق به یک شرکت خصوصی است و موسس آن مینا مهرنوش رئیس فعلی اتحادیه سراسری کسب و کارهای مجازی است و سایت دیگر معرفی شده یک سایت ناشناس است که شرکت آن مشخص نیست. نکته جالب توجه در این دو سایت خصوصی تماس آنها با ما است که یکی از آنها شماره تلفن همراه است! و دیگری فقط یک خط تلفن است که هر دو همیشه مشغول هستند.

تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار لاستیک به هم خورده است و این به دلیل تغییر قیمت ارز مصرفی برای واردات مواد اولیه لاستیک است. قیمت وارداتی ارز نیمایی با افزایش ده هزار تومانی از 28 هزار تومان به 38 هزار تومان رسید. اما وزارت حریم خصوصی به جای شفافیت و اطلاع رسانی صحیح، خرید لاستیک را پیچیده تر کرده است.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *