رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان سکه با اشاره به اینکه مدیرعامل سابق ایران خودرو به وعده خود مبنی بر پرداخت مطالبات قطعه سازان عمل نکرده است، گفت: با تغییرات انجام شده مشخص نیست قطعه سازان چه زمانی به دست خواهند آورد. حقوق آنها.”
به گزارش ای بی اس نیوز، اعضای هیات مدیره انجمن صنفی قطعه سازان و مجموعه سازان خودرو در نشستی با خبرنگاران به بررسی مشکلات قطعه سازان به ویژه در خصوص درخواست آنها از قطعه سازان پرداختند و از این سوال گلایه کردند.
هیچ قطعه ساز وجود نداشت، خودروساز نمی توانست تولید را افزایش دهد
گلوردی گلستانی – رئیس هیئت مدیره انجمن مذکور – گفت: قطعه سازان طی یک سال گذشته به لطف مشاوره و مدیریت انجمن قطعه سازان توانسته اند تولید خودروسازان را از دو جهت ارتقا دهند. علاوه بر این که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، شرکت های تولیدکننده خودروسازی به کمک خودروسازان بوده اند تا بتوانند به جایی برسند که بتوانند با افزایش تولید مناسب کنار بیایند. .
وی تصریح کرد: از این رو تولیدکنندگان با وجود تمام مشکلات نقدینگی که دارند با تمام توان هزینه می کنند و در واقع از جیب خود خرج می کنند و انتظار ما در این شرایط تورمی و کاهش قدرت خرید به ویژه در قشر کارگر این است که خودروسازان به موقع بدهی خود را پرداخت می کنند وعده ها در زمان مدیرعامل سابق ایران خودر عملی نشد و همچنان وعده های بدی در پرداخت وجود دارد در این زمینه باید جدی تر باشیم و مطالبات دریافت کنیم تا کارگران صنعت قطعه سازی در این شب عید نیز حق خود را به دست آورند.
کاهش 1000 میلیارد تومانی هزینه های تولید به دلیل افزایش 15 درصدی کیفیت
در ادامه این نشست، منصور منصوری – دبیر انجمن قطعه سازان خودرو – به تشریح مشکلات قطعه سازی پرداخت و در حالی که تولیدکنندگان 40 درصد قطعات خودرو را به صورت ارزشی تامین می کنند، گفت: اولین مشکل مربوط به افزایش تیراژ تولید 2000 دستگاه است. روزانه در گروه خودروسازی سایپا تولید می شود و 2400 دستگاه به طور کامل در ایران خودرو تولید می شود.
وی افزود: موضوع بعدی بحث ارتقای کیفیت خودروهاست. طبق آمارها شاهد افزایش 15 درصدی کیفیت تولید خودرو بوده ایم که به گفته خود خودروسازان، دستیابی به این هدف منجر به کاهش 1000 میلیارد تومانی هزینه ها شد. با برنامه ریزی بین قطعه سازان و خودروسازان، ارتقای کیفیت برای جلب رضایت مشتری اتفاق افتاده است.
این عضو هیئت مدیره انجمن صنفی عرضه کنندگان خودرو به سومین بحث توسعه محصولات جدید خودروسازان اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در این حوزه بسیار مهم است و تامین قطعات نیز با شرکت های OEM خواهد بود. اما دستیابی به همه این موارد مستلزم تعامل خودروسازان و OEM ها در خصوص بدنه موتور است… علاوه بر این در سال جاری 1400 میلیارد تومان در پروژه های جدید سرمایه گذاری شده است.
دبیر انجمن قطعه سازان ادامه داد: بر اساس برنامه تولیدی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به سایپا برای تولید روزانه 2200 دستگاه خودرو و برای ایران خودرو 3000 دستگاه خودرو داده است، تمامی موارد ذکر شده ایجاب می کند که خودروسازان. تعامل خوبی با شرکت های OEM دارند و این در حالی است که تعدیل قیمت و تعدیل قراردادهای بین خودروساز و شرکت OEM در پایان هر سال انجام می شود، اما در حال حاضر شرکت های OEM با مشکلات زیادی در این زمینه مواجه هستند و ادعا می شود. عدم پرداخت به موقع به سازندگان
منصوری تصریح کرد: تاخیر در پرداخت مطالبات قطعه سازان در حالی است که این قطعه سازان مجبور به خرید مواد اولیه به قیمت بازار هستند. این در مورد ارز نیز صدق می کند.
این مقام صنفی آخرین میزان مطالبات 120 روزه قطعه سازان به خودروسازان را حدود 20 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد خودروسازان در روزهای باقی مانده تا پایان سال بدهی خود را پرداخت کنند.
وی یادآور شد: قطعه سازان نیز در تامین ارز مورد نیاز خود با مشکل مواجه شده اند و تخصیص ارز به موقع انجام نمی شود. در گذشته ارز توسط مجمع اول با قیمت 28 هزار تومان ارائه می شد، اما اکنون از طریق مجمع دوم و با نرخی نزدیک به نرخ بازار آزاد است و در این زمینه شاهد افزایش 40 درصدی بوده ایم. در هزینه ها؛ این در حالی است که حتی خودروهایی با داخلی سازی 90 درصدی 2000-3000 برای هر خودرو هزینه دارند. زیرا خودروها حتی با درصد داخلی سازی بالا، دارای مواد اولیه و قطعات خارجی هستند که نیاز به ارز دارند.
منصوری در ادامه مشکل تامین مواد اولیه را یکی دیگر از مشکلات قطعه سازان عنوان کرد و گفت: تامین مواد اولیه داخلی مانند فولاد، مس، آلومینیوم و … و همچنین توقف فروش اعتباری کارخانه ها به قطعه سازان از دیگر مشکلات است. و موانع در مسیر تولید قطعه سازان. همچنین طی چند ماه گذشته شاهد افزایش شدید قیمت مواد اولیه بوده ایم.
در موارد متعدد، ما درخواست کرده ایم که قراردادهای سازنده قطعات اصلاح و استاندارد شود
فرهاد بهنیا – سخنگوی انجمن قطعه سازان و مونتاژ خودرو – بر لزوم مدیریت مسائل مالی بین قطعه سازان و خودروسازان به دلیل نقش 75 درصدی قطعه سازان خودرو در تولید خودرو تاکید کرد و گفت: زمانی که بسیاری از شرکت های قطعه سازی هنوز این موضوع را انجام نداده اند. درخواست های خود را از خودروسازان دریافت کردند. در صورت عدم تامین به موقع قطعات، 1.8 میلیون خودرو چگونه تولید می شود؟
وی افزود: در پایان سال 2022 با کمک OEM ها و نقش مهم آنها رتبه خودروسازان را به 11 جهان رسانده اند و یا در سطح کشور خودروهای معیوب جمع آوری شده و خودروهای ناقص دیگر وجود ندارد. تولید شده. . آیا خودروسازان اگر OEM نباشند می توانند خودروهای کامل تولید کنند؟ متاسفانه ارتباط با شرکت های OEM مناسب نیست و علیرغم وعده هایی که هر دو خودروساز و حتی وزارت ایمنی اعلام کرده بودند مطالبات به موقع پرداخت می شود، اما اکنون که اواسط اسفند است، قطعه سازان همچنان به خواسته های خود پایبند هستند.
این عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان خاطرنشان کرد: همچنین قراردادهای شرکت های سازنده و خودروسازان معنایی ندارد و عمدتاً به نفع خودروسازان است. بنابراین نیاز به اصلاح و یکسان سازی وجود دارد و بارها این سوال مطرح شده است اما محقق نشده است و در حال حاضر شکل قراردادها بین شرکت های مختلف متفاوت است و عدالت وجود ندارد و قدرت خودروسازان در حال افزایش است.
بهنیا تصریح کرد: علاوه بر اینکه هیچ نماینده ای از قطعه سازان در هیچ یک از جلسات خودرو حضور نداشتند، مشکل دیگر این است که قطعات را با نرخ 1401 و با قیمت 26 هزار تومان فروختیم اما ارز وجود دارد. تخصیص داده شد چون دیگر ارز نیمایی نیست، امکان پذیر نیست، آن را با نرخ 45 هزار تومان می خریم. مواد اولیه مانند فولاد را نیز به صورت نقدی از بازار خریداری می کنیم.
سخنگوی انجمن قطعه سازان گفت: چشم انداز خوبی برای صنعت قطعه سازی نمی بینیم و در صورت تداوم این وضعیت سال آینده در صنعت قطعه سازی با چالش های جدی مواجه خواهیم شد. بنابراین توصیه ما این است که خودروسازان مطالبات OEM را در اسرع وقت پرداخت کنند و قراردادها اصلاح و یکسان شود.
انتهای پیام