سایر موضوعات

آتشکده ساسانی به پارکینگ خودروها تبدیل شده است + عکس


سیاوش آریا – پژوهشگر و فعال میراث فرهنگی – با انتشار عکس های جدیدی از وضعیت نابسامان این آتشکده کاملاً مغفول ساسانی، نسبت به نحوه نگهداری و تجاوزات کشاورزان به قلمرو و زندگی خصوصی آن هشدار داد.

این دوستدار میراث فرهنگی در سال 1395 نسبت به احداث گلخانه در محوطه و حریم این اثر ساسانی هشدار داده بود اما اکنون می گوید: نه تنها به آن هشدارها توجهی نشده، بلکه گلخانه های دیگری نیز در آرامستان درجه یک این ساسانی ساخته شده است. بنای تاریخی.

آتشکده ساسانیان

وی افزود: از همان سال با مسئولان میراث فرهنگی استان فارس برای تعیین مساحت و حریم این بناهای ساسانی صحبت می کرد و قول هایی هم داده بودند، اما پس از گذشت بیش از پنج سال و نیم نه تنها مساحت و منطقه به دلیل اینکه آتشکده کازرون مشخص نشده است و ساخت گلخانه نیز مشخص نشده است. جلوی این کار گرفته نشد اما در کمال تعجب و ناباوری چندین گلخانه دیگر در درجه اول و در چند متری آتشکده کازرون سبز شده اند که برای تمام بی توجهی و بی تفاوتی نگهبانان میراث فرهنگی جز تاسف و تاسف باقی نمی ماند.

این فعال میراث فرهنگی تبدیل این آتشکده به پارکینگ خودروهای سنگین کشاورزی و سوارکاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: کشاورزان و مالکان از محوطه این آتشکده به عنوان پارکینگ استفاده می کنند و ابزار و ماشین آلات خود را در اطراف رها می کنند و مناظر زیباست زشتی را نشان دادند.

وی نصب تیرهای برق در محوطه و حریم آتشکده ساسانیان کازرون را یکی دیگر از مشکلات دانست و گفت: اگر عرصه و حریم این اثر تاریخی تاکنون مشخص شده بود، این نوع فضاها دستکاری و دستکاری نمی شد. دستکاری این اثر تاریخی حتی یک تابلوی معرفی در اطراف این آتشکده وجود ندارد تا مردم به ویژه مردم محلی اهمیت این اثر تاریخی را درک کنند.

آتشکده کازرون در 10 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کازرون در استان فارس قرار دارد و به گفته برخی محققین توسط «مهرنرسی» یا «مهرنرس» وزیر معروف بهرام پنجم ساسانی ساخته شده است.

این پژوهشگر میراث فرهنگی افزود: بر اساس برخی اسناد، این آتشکده در سال 1316 توسط ماکسیم سیرو کشف شده است. این چهارگوش بر چهار پایه سنگی استوار است و دارای گنبدی منحنی است. مصالح اصلی به کار رفته در سازه سنگ و ملات گچ است. طول هر ضلع 5 متر و نیم است. ضخامت پی سنگی آتشکده یک متر و عرض دهانه هر طاق دو مترونیم است. ارتفاع پایه ها تا سطح زمین دو متر و چهل سانتی متر است. ابعاد دیوارهای آتشکده 2/20×1 متر است، اما در حال حاضر تنها دو پا از چهارگوش موجود است و اثری از سقف گنبدی آن باقی نمانده است. این دو پایه باقی مانده نیز در گذشته تا حدی مرمت شده اند. بر اساس اسناد تاریخی، آتشکده کازرون تا قرن سوم قمری (قمری) کاملاً سالم بوده است.

آتشکده کازرون به همین نام در بهمن 1318 به شماره 331 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا