به گزارش رکنا، علی اکبر محرابیان صبح امروز جمعه در مراسم افتتاحیه طرح ها و پروژه ها صنعت آب و برق استان بوشهر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، با بیان اینکه دو رویکرد مدیریت آب در وزارت نیرو برنامه ریزی و مورد توجه قرار گرفته است، گفت: توسعه زیرساخت های صنعت آب. در بخشهای مختلف و در حوزههای آبخیز کشور از جمله احداث سدها و سدهای ضد سیل، ایجاد خطوط انتقال، سیستمهای تصفیه کانالها و ایستگاهها، شبکههای آبرسانی و شبکههای توزیع و همچنین تنوع بخشی به مسائل آب مورد توجه است. دستور کار دولت و وزارت نیرو
وزیر نیرو مهار و مدیریت منابع آب های سطحی و زیرزمینی را یکی از برنامه های دولت از دیروز تا امروز برشمرد و افزود: امروز به مرور زمان و با رشد اقتصاد و افزایش مصرف آب و همچنین افزایش تقاضا برای منابع آبی، هر ساله تحلیلی از این منابع انجام می شود. بر این اساس، استفاده از آب های نامتعارف از جمله استفاده از آب دریا جزء برنامه های وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد جمعیت جهان در سواحل زندگی می کنند، افزود: بر این اساس استفاده از آب دریا برای مصارف شرب، بهداشتی و صنعتی یکی از روش های تامین منابع آب در جهان است. امروزه بسیاری از کشورهای جهان از این منابع استفاده قابل توجهی می کنند.
محرابیان با انتقاد از عدم برنامه ریزی مناسب برای بهره مندی از چنین منابعی در کشور گفت: امروزه استفاده از منابع آبی نامتعارف در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و در این راستا پروژه های متعددی در حال اجراست. و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وزیر نیرو تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می شود نیمی از این ظرفیت در شهرها و مناطق ساحلی و نیمی دیگر برای انتقال داخلی به ویژه فلات مرکزی واقع در این منطقه استفاده شود.
وزیر نیرو در ادامه به اجرای ابرپروژه ها در راستای تحقق این اهمیت در کشور پرداخت و گفت: از مهمترین این پروژه ها می توان به پروژه خط انتقال آب سیستان و بلوچستان و سپس خراسان جنوبی و رضوی اشاره کرد. خراسان و امروز در کمتر از یک سال می توان گفت که این پروژه 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همچنین خط دوم انتقال آب به استان های کرمان و یزد را از دیگر پروژه های مهم وزارت نیرو برشمرد و افزود: اخیرا با دستور رئیس جمهور عملیات اجرایی این پروژه نیز آغاز شده است که خوشبختانه خط سوم نیز به عنوان خط ویژه انتقال آب به استان اصفهان در چمشگیری در حال انجام است و پیش بینی می شود با تحقق کامل این مهم بخش قابل توجهی از نیازهای آب شرب، بهداشتی و صنعتی تامین شود. راضی.
وی با اشاره به پیش بینی دو خط انتقال آب در استان فارس گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده پیش بینی می شود تا پایان دولت سیزدهم 240 هزار مترمکعب آب شیرین کن در شبکه توزیع شهری استفاده کنیم. از استان بوشهر
به گفته وزیر نیرو در ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت کل آب شیرین کن ها 35 هزار مترمکعب بود که با توجه به اجرای چندین طرح از سال گذشته تاکنون این ظرفیت به 102 هزار مترمکعب رسیده است. با استرس آبی مواجه نشوید.
بهره مندی مردم استان بوشهر از ۲۴۰ هزار مترمکعب ظرفیت آب شیرین کن تا پایان دولت سیزدهم
وزیر نیرو با بیان اینکه طرح آب شیرین کن در استان بوشهر با جدیدترین و ارزان ترین فناوری اجرا شد، گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده پیش بینی می شود تا پایان دولت سیزدهم از ظرفیت آب شیرین کن استفاده کنیم. کارخانه های شبکه توزیع شهرستان های استان بوشهر به میزان 240000 مترمکعب.
محرابیان ضمن ارزیابی مثبت از مدیریت منابع آب استان بوشهر در یک سال گذشته، گفت: پروژه شیرین سازی آب بوشهر با بهترین و ارزان ترین تکنولوژی روز دنیا در حال انجام است و میزان نمک های محلول در آب از 44 هزار به 44 هزار تا می رسد. Ec 400، این آب کاملا شفاف خواهد بود و ارزش غذایی دارد، حفظ شده است.
وی با اشاره به بهره برداری از دستگاه تصفیه آب وحدتیه و خط انتقال سیراف به جم گفت: در منطقه جنوب کشور شاید سخت ترین پروژه برای اجرا باشد که با احتساب هزینه های امروز سرمایه گذاری آن است. معادل 7 هزار میلیارد تومان.
محرابیان افزود: 42 کیلومتر خط 900 و 33 کیلومتر خط انتقال برق در خط انتقال آب سیراف به شهرک جم اجرا شده است، علاوه بر این پنج ایستگاه پمپاژ در طول این جاده و در نهایت 40 کیلومتر شبکه توزیع احداث شد. در اسرع وقت. می توان ایجاد کرد
وزیر نیرو با بیان اینکه اجرای این پروژه در سال 1385 به تصویب رسید و در سال 88-88 متوقف شد، گفت: به دلیل مشکلات فراوان در اجرای این پروژه متوقف شد که خوشبختانه امروز با همکاری خوب اجرا شده است. از موسسات مختلف
محرابیان با اشاره به سدهای باغان و آخوند افزود: در سفر قبلی رئیس جمهور، پروژه برداشت آب از سد باغان 50 درصد بود و با تامین اعتبار از سوی فاینانس چین، آب در حداقل زمان برداشت می شود. این سد دارای توزیع آب شرب، صنعت و کشاورزی منطقه می باشد. همچنین نقش سد آخوند بسیار مهم است، این سد بتنی سیلاب را کنترل می کند و می تواند آب باکیفیت شهر عسلویه را تامین کند.
وی با اشاره به درخواست هموطنان بوشهری برای اجرای سد دالکی ادامه داد: در سفر قبلی رئیس جمهور این سد 18 درصد پیشرفت داشته اما امروز 45 درصد افزایش یافته است، پیمانکار این پروژه دارای حجم مخزن است. 430 میلیون متر مکعب اینجا خاتم است.
محرابیان گفت: امروز پروژه های مهم برق در این استان افتتاح می شود که در این راستا استفاده از نرم افزارهای داخلی برای اعزام در استان بوشهر یکی از مهمترین پروژه ها است.
امروز پروژه های عظیم صنعت آب و برق استان بوشهر با اعتباری حدود 9 هزار میلیارد تومان با همکاری دولت، مجلس، نهادهای مختلف، مردم کشور و شهروندان بوشهری افتتاح و به بهره برداری رسیده است.