وی افزود: گشت این دوره تفاوت هایی با دوره های قبل دارد از جمله اینکه روسای شعب که قرار است به جای حضور در شعبه در میدان حاضر شوند با تخلفات و رؤسای شعب برخورد می کنند. صلاحیت رسیدگی در محل با تخلفات را دارند که با تایید سران کشورها از چند ماه پیش امکان پذیر شد.
رئیس سازمان سرکوب کشور با اشاره به شرایط اخیر در حوزه نوسانات ارز و ارز و آتشسوزی بازار در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان گفت: برخوردهای دولتی سازمان زودتر از موعد مقرر در سالهای گذشته انجام شده است. و حتی جلوتر از نهادهایی که ماموریتشان نظارت بر بازار است و از امروز به مدت دو ماه گشت های مشترک خود را با افسران آغاز می کنند.
وی گفت: نوسانات ارزی باعث شده تا برخی از واردکنندگان که کالایی را با دلار 28 هزار تومان وارد کرده اند به دنبال افزایش قیمت باشند. به آنها اطلاع دادیم که شرکت واردکننده باید کالا را با توجه به ارزی که کالا را وارد کرده اند عرضه کند. در این مدت ما نیز وارد این مراکز خواهیم شد و حتی با مراجع و نهادهایی که در این زمینه کوتاهی کرده اند، اختلافات قانونی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: تمامی رؤسای شعب سازمان تعزیرات حکومتی شامل بیش از 500 نفر در طرح نوروزی حضور دارند و 100 رئیس شعبه تهران نیز گشت های نوروزی امسال را انجام می دهند.
اصانلو خاطرنشان کرد: اکثر کسبه ما قانونمند هستند و تخلفی انجام نمی دهند اما هشدار می دهم در این مدت تخلفات قابل تحمل نخواهد بود و مجازات خواهند شد.
اصانلو ادامه داد: تلاش کرده ایم نظارت بر ماموران خود را تشدید کنیم، هرچند ابزار نظارت بر ماموران سازمان جنایتکار دولتی را نداریم و متاسفانه با مشکلات قانونی مواجه هستیم. اما در حال بررسی هستیم و در این زمینه دو شکایت از مدیران وزارت جهاد و وزارت صمت مطرح شده و دستور برکناری هر دو از سمت هایشان صادر شده است.
وی گفت: بر اساس ماده 17 آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی و آیین نامه نظام صنفی، بازرسان مامور سازمان تعزیرات محسوب می شوند و طبق قانون، این سازمان می تواند برای رسیدگی به جریمه ها آنتن موبایل قرار دهد.
وی گفت: در تهران ستاد گشت های مشترک جابجا می شود و گشت ها به صورت 24 ساعته از همان محل فرماندهی می شوند و روسای شعب حضور مفیدی در زمین خواهند داشت.
اسانلو گفت: در شرایط عادی حضور میدانی چندانی نداریم، اما به دلیل شرایط خاص بازار و حضور در جنگ اقتصادی، سازمان جنایتکار دولت خود را موظف به نشستن در شعبه و منتظر گزارش مراجع نظارتی نمی داند. او مطابق با مأموریت اصلی خود، منطق گشت های سیار مشترک را پیش بینی کرد.
اصانلو افزود: موازی کاری و پراکندگی نهادهای نظارتی بر بازار، ساختار فعلی نظارت بر بازار را ناکارآمد کرده است، بنابراین پیشنهاد دادیم نظارت ها بر نیروی انتظامی دولت افزایش یابد یا تصمیم دیگری اتخاذ شود و در این زمینه دولت باید برای به حداقل رساندن این ناکارآمدی، تشکیل یک سازمان تجاری را پیشنهاد کرد.
رئیس سازمان تحریمهای کشور گفت: واحدهای نظارتی فروشگاههای اینترنتی نیز تشکیل میشود تا کالاهایی که چند ماه پیش با ارز ارزان خریداری کردهاند، به دلیل نوسانات ارز، گرانفروش نشود.
به گزارش رکنا، احمد اسانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی وی امروز دوشنبه 17 اسفندماه در نشست خبری با خبرنگاران از آغاز گشت های مشترک نوروزی و ماه مبارک رمضان 1402 برای نظارت بر بازار خبر داد.
وی سپس با اشاره به دیگر تفاوت های این دوره نسبت به دوره های قبل خاطرنشان کرد: پیش از این نظارت بر مراکز خرید و بازارها وجود داشت اما در این دوره علاوه بر نظارت و حضور گشت های سیار در واحدهای صنفی مراکز، برنامه ریزی شده است. تا در مرکز تولید و عمده فروشی حضور موثری داشته باشد و در موارد داخلی بر مشاغل بزرگ وارداتی و توزیعی نظارت داشته باشد.
اصانلو در پایان با اشاره به جریمه 14 هزار میلیاردی خودروساز و جریمه 300 میلیاردی لوازم خانگی گفت: حضور موثر سازمان تعزیرات در تابستان گذشته و درک این موضوع که حذف اجباری نیست. به این معنی که قیمت های خودسرانه از افزایش چشمگیر جلوگیری کرده است، اما قیمت محصولاتی مانند لبنیات و سایر محصولات.
اصانلو با بیان اینکه گزارش و رسیدگی به شکایات در سازمان جنایی دولتی کاملا رایگان است، ادامه داد: کلاهبردارانی را می توان یافت که خود را بازرس زندان ها نشان می دهند و اقدام به زورگیری و کلاهبرداری از اصناف و بازارها می کنند. سازمان تعزیرات حکومتی بازرس ندارد و حضور آن در میدان به صورت گشت های مشترک با خودروهای مارک دار است.
وی تاکید کرد: رسیدگی به تخلفات بازار تنها ماموریت نیروی انتظامی نیست، بلکه تخلفات قاچاق کالا و ارز و تخلفات در حوزه سلامت از وظایف این سازمان است که باید با آن برخورد کنیم. نیروی انسانی و امکانات موجود
اصانلو در این جلسه گفت: مسئولیت اصلی نظارت بر بازار از نظر قیمت گذاری، طرح تولید، شبکه توزیع، شبکه واردات و صادرات، اجرای روان نظارت بر قوانین تعرفه و توزیع و کالا و خدمات بر عهده وزارتخانه است. در مورد محصولات کشاورزی با جهاد کشاورزی و در حوزه خرده فروشان با اتاق بنگاه ها است و سازمان تعزیرات حکومتی تنها مرجع رسیدگی به تخلفات است که گزارش تخلف را به آدرس زیر ارسال می کند. مرجع نظارت
وی افزود: بازرسی، نظارت، کشف تخلفات و رسیدگی به تخلفات چهار حلقه نظارت بر بازار است و تنها حلقه چهارم که رسیدگی به تخلفات است بر عهده بازار سازمان تعزیرات حکومتی است. در زمینه نظارت بر بازار شاهد سردرگمی مسئولان هستیم که منجر به ناکارآمدی در این حوزه شده است.
رئیس سازمان سرکوب کشور گفت: عموم مردم و آحاد جامعه بر این باورند که سازمان زندانهای کشور مسئولیت نظارت و کنترل بازار را بر عهده دارد که بر اساس مصوبه سال 73 هیئت فرصت، اما با تصویب قانون اصناف، این مأموریت بر عهده سازمان زندان هاست. اتخاذ شده است و سازمان باید روی رسیدگی به تخلفات تمرکز کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز