سایر موضوعات

تقاضای انباشته مسکن مشخص شد

وی افزود: مهمترین عامل تعیین کننده وضعیت بازار مسکن از نظر رشد قیمت، موضوع تورم عمومی است. انتظارات تورمی نیز به دلیل اتفاقات بازار موازی و تغییرات نرخ ارز بر بازار مسکن تاثیر می گذارد.

یک کارشناس بازار ملک گفت: افزایش تقاضا برای خرید مسکن در چند سال گذشته افزایش یافته و بخشی از آن در حال حاضر به روز شده است و نمی توان گفت که عمدتاً سفته بازی است. تقاضای مصرف کننده نیز در بازار وجود دارد و بر نوسانات قیمت تاثیر می گذارد.

این کارشناس بازار املاک درباره راهکارهای ایجاد ثبات در بازار بیان کرد: باید تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار شود. برای دستیابی به این هدف باید سیاست های کنترل نقدینگی، افزایش درآمدهای صادراتی، تثبیت بازار ارز و افزایش تولید مسکن به طور همزمان دنبال شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، دی 1401 میانگین قیمت هر متر خانه در تهران 52.7 میلیون تومان با توجه به میانگین حسابی و 54.9 میلیون تومان بر اساس میانگین موزون. مرکز آمار تورم ماهانه مسکن در تهران را 9.8 درصد و تورم نقطه به نقطه را 66 درصد اعلام کرد.

انتهای پیام

همچنین در دی ماه امسال 12 هزار و 139 واحد آپارتمان مسکونی در تهران خرید و فروش شد که نسبت به ماه قبل 3.1 درصد افزایش نشان می دهد. با توجه به تجربه بازار در سال های اخیر، این تعداد خرید و فروش نشان از رونق نسبی بازار دارد.

مهدی روانشدنیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: باید تحولی در اقتصاد کلان کشور ایجاد شود که در اقتصاد خانوار و به تبع آن در بازار مسکن منعکس شود.

وی تاثیر بازار مسکن بر تورم عمومی را نسبت به گذشته سریعتر دانست و گفت: پیش از این واکنش بازار مسکن به تحولات اقتصادی کند بود اما به تدریج مردم به این تجربه رسیده اند که برای غلبه بر آن باید خانه خود را خریداری کنند. مشکلات آینده تورم. در نتیجه زودتر از گذشته نسبت به شرایط اقتصادی واکنش نشان می دهند و اقدام به خرید خانه می کنند. برخی احساسات نیز به نوسانات در بازار املاک دامن می زند.

روانشادنیا خاطرنشان کرد: در بخش عرضه با انباشت تقاضا از گذشته مواجه هستیم که تقاضاهای جدید به آن اضافه می شود. همه این خواسته ها حدس و گمان نیست. اگر معتقدیم این فقط حدس و گمان است، آدرس اشتباهی به بازار داده ایم. من معتقدم نیاز به اقامت جزء معاملات است. معاملات سفته بازی پس از معاملات مصرف کننده و تبدیل شکل می گیرد.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به تقاضا برای واحدهای کوچکتر گفت: با شرایطی که در یک دهه گذشته با آن مواجه بودیم، درآمد سرانه ملی کاهش یافته و درآمد خانوارها افزایش چشمگیری نداشته است. بنابراین عمده تقاضاهای بازار مسکن مربوط به مناطق زیر 80 متر مربع در جنوب و حاشیه شهرهای بزرگ از جمله تهران بوده است. بر این اساس تولیدکنندگان باید بر تولید واحدهای کوچک تمرکز کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا