معاون برنامه ریزی و معماری وزارت راه و شهرسازی گفت: حدود 74 هزار هکتار بافت فرسوده در محدوده شهری کشور داریم که یک میلیون و 400 هزار واحد ناپایدار در آن وجود دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، فرزانه صادق ملواجرد، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی و معماری دارای سابقه 50 ساله است، گفت: این شورا تنها شورای عالی است. که ریاست آن بر عهده وزیر است، بنابراین همانطور که می دانید ریاست تمامی شوراهای عالی بر عهده رئیس جمهور است.
وی با تاکید بر اینکه Haut Conseil de l’Urbanisme بالاترین مرجع تصمیم گیری در حوزه شهرها و شهرداری ها است، افزود: چهار سازمان و 7 وزارتخانه در این شورا عضویت دارند و هر آنچه در شورای عالی شهرسازی تصویب شود بر اساس مصوبه شورای عالی اجرایی می شود. به قانون و ماده 7 ایجاد شورای عالی.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، تعریف پارچه های فرسوده و نحوه تعیین حدود این پارچه ها را از موارد مصوب شورای مافوق شهرسازی دانست و تصریح کرد: با توجه به در مورد اهمیت پارچه های مستعمل، در چندین قطعنامه به این نتیجه رسیده ایم که آخرین مورد ایشان این است که در شهرهای ما، انواع پارچه ها با خطراتی همراه است که باید به آن توجه ویژه ای شود.
صادق ملواجرد چهار نوع خطر را در بافت های فرسوده بیان کرد و گفت: نخست سازه هایی هستند که در کنار مخاطرات طبیعی مانند رودخانه ها و گسل ها ساخته شده اند.
وی افزود: بخش دوم مربوط به سکونتگاههای غیررسمی خارج از شهر است و موضوع خاصی که بخش سوم را تشکیل میدهد، بافتهای تاریخی است.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی با تشریح چهارمین قسمت از خطرات بافت های فرسوده، گفت: بافت های فرسوده بخش های غیرعملکردی در محدوده شهر هستند که متعلق به افراد است و ساخت و سازهایی که در آنجا به دلیل وجود ذرات ریز با ناپایداری ساختمان ها در این محدوده قرار می گیرد.
صادق ملواجرد افزود: حدود 74 هزار هکتار بافت فرسوده در محدوده شهری کشور داریم که یک میلیون و 400 هزار واحد ناپایدار وجود دارد.
وی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به قانون هل تولید مسکن گفت: یکی از بندهای این قانون به بهسازی بافت های فرسوده اشاره داشت که بر اساس آن دو ماه پس از ابلاغ این قانون، شورای عالی شهرسازی تصویب کرد. مصوبه ای مبنی بر اینکه جامعه بازآفرینی شهری و وزارت کشور گزارش آسیب شناسی این بافت ها را دارند.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی گفت: نمی توان فقط با بسته بندی فیزیکی درخواست نوسازی پارچه های فرسوده را داشت، بنابراین یکی از مشکلاتی که در آسیب شناسی به آن دست یافتیم، تسهیل در نوسازی بافت فرسوده است.
وی با اشاره به اینکه در بسته تشویقی ابلاغی وزیر راه و شهرسازی به بخشداری مرکزی توجه ویژه ای شده است، گفت: با ترکیب ذرات ریز می توان یک بلوک شهری تشکیل داد و در این بلوک شهری میزان ساخت و ساز می تواند تا دو طبقه باشد.ممکن است دلگرم کننده باشد.
صادق ملواجرد در خصوص گنجاندن حد نصاب تفکیک در روند تجمیع ساخت و ساز گفت: بستر تسهیل در شهرستان ها تهیه شده است بنابراین حد نصاب تفکیک در اختیار کمیسیون ساخت و ساز است، ماده 5 این شهرستان که ممکن است به تراکم طبقات بسته به اندازه زمین
وی ادامه داد: در بافتهای فرسوده پلاکهایی داریم که نمیتوانند با محیط اطراف خود ادغام شوند، بنابراین در آخرین پیشنهاد بسته تشویقی اعلام شده، ذکر شده است که پلاک مذکور براساس ارزش آن میتواند از کمیسیون ماده 5 مجوز برنامهریزی بگیرد. ” گرفتن
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به عرض معابر در آثار فرسوده، گفت: عرض باندها نمی تواند کمتر از 6 متر باشد.
صادق ملواجرد به رانت های ایجاد شده در تراکم فروشگاه ها در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: اگر می خواهید بافت فرسوده را نوسازی کنید باید حداقل ها را در نظر بگیرید تا مشکل ناپایداری ساختمان ها حل شود.
وی در خصوص تولیدکنندگان پارچه مستعمل گفت: این طرح تشویقی متنوع است و مالک می تواند هم تولیدکننده باشد و هم سرمایه گذار. بنابراین پارچه های فرسوده پایه خوبی برای ساخت دارند.
معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: سود سرمایه گذار در بافت فرسوده قابل مقایسه با سایر نقاط شهر نیست، بنابراین میزان تسهیلات بانکی و صدور مجوز می تواند. برای سرمایه گذار مقرون به صرفه و جذاب باشد.
صادق ملواجرد با بیان اینکه توجه ویژه ای به ناپایداری ساختمان ها داشته است، تصریح کرد: بسته پیشنهادی قطعا تسهیل کننده در ساخت و ساز است و تعداد مجوزهای صادر شده در سراسر کشور تاثیر این بسته تشویقی را مشخص می کند و در چند ماه آینده می توانیم صحبت در مورد او در آن گزارش داد.
انتهای پیام