اسماعیلی با اشاره به مازاد دارایی های سازمان حسابرسی خاطرنشان کرد: سازمان حسابرسی نه تنها دارایی مازادی ندارد، بلکه حتی در مراسم اخیر با کمبود دارایی مواجه است.توسعه روسای سابق و فعلی سازمان حسابرسی، ما جایی برای برگزاری مراسم نداشتیم و این مراسم در نمازخانه برگزار شد و حتی ما صندلی برای مراسم نداشتیم و مجبور شدیم صندلی را اجاره کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری ها نیز حسابرسی می شوند که به شوراهای شهرداری سپرده شده اند و حسابرسی کامل آنها توسط موسسات حسابرسی غیردولتی انجام می شود. دانشگاه ها هم همینطور.
رئیس سازمان حسابرسی در پاسخ به آنا؛
اسماعیلی یادآور شد: اگر دارایی های دولت شناسایی و ثبت می شد، امکان حسابرسی وجود داشت، اما در حال حاضر ثبت و توقیف دارایی های دولتی نداریم، آمار اعلام می شود، اما اطلاعات دقیق و آمار کاملی از دارایی ها نداریم.
absnews
وی گفت: نگهداری از این املاک مضر است زیرا هزینه نگهداری و تورم زیاد است و به راحتی می توان این املاک را شناخت و سوابق آنها بررسی می شود و هر ملکی که در سال های اخیر استفاده نشده باشد مازاد محسوب می شود. ، و در شناسایی این ویژگی ها خطا وجود دارد. بر ندار
رئیس سازمان حسابرسی گفت: ما صداوسیما و بانک مرکزی را حسابرسی نمی کنیم، هیات نظارت بانک مرکزی این بانک را حسابرسی می کند، البته نماینده سازمان نیز در این موسسات عضویت دارد.
قدرت الله اسماعیلی خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا در نشست خبری با تشریح اقدامات سازمان حسابرسی با بیان اینکه طبق استانداردهای حسابرسی، هر دولتی باید دارایی های خود را اعلام، ثبت و مصادره کند، اظهار داشت: باید دارایی های خود را اعلام، ثبت و ضبط کند. دولت و اینکه چقدر اموال به دولت بعدی واگذار شده است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: عمده تخلفات دولت و دستگاه های اجرایی که صورت های مالی آن ها توسط سازمان حسابرسی مورد بررسی قرار گرفته است، عدم رعایت ضوابط و مقررات برنامه ششم، برنامه بودجه و همچنین عدم وجود مقررات پولشویی بوده است. و در مورد میزان بدهی دولت به بانک ها و شرکت ها: رقمی نیست و آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد و خود دولت هم نمی داند چقدر بدهکار است.
وی درباره حسابرسی اموال و دارایی های دولت ادامه داد: سازمان حسابرسی به دلیل نداشتن اطلاعاتی در این زمینه وارد محاسبه و بررسی میزان دارایی های دولت نشده است، اما یکی از وظایف مهم این نهاد تدوین استانداردهای عمومی که متاسفانه به طور کامل اجرا نمی شوند.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که آیا میزان اموال مازاد در حسابرسی ها مشخص شده است و آیا تعریف خاصی از اموال مازاد وجود دارد؟ وی گفت: در استانداردهای حسابرسی و حسابداری، داراییهای مازاد به عنوان داراییهایی تلقی میشوند که در آینده بدون استفاده تشخیص داده میشوند و کلیه داراییهایی که در فرآیند ارائه کالا و خدمات به مردم در آینده استفاده نمیشوند، در نظر گرفته میشوند. دارایی های مازاد، و این استاندارد در سطح کشور و دولت مرتبط است.
وی با بیان اینکه یکی از موارد عدم رعایت قوانین و مقررات از سوی دستگاه های اجرایی و دولتی این است که هنوز حساب مرکزی خزانه داری تشکیل نشده است و در گزارش های خود این تخلف را مشخص می کنیم، افزود: حسابرسی شرکت ها و دستگاه های زیرمجموعه. به قوه قضائیه و حسابهای بانکی آنها این مرجع در اختیار دستگاه کنترل نیست.
رئیس سازمان حسابرسی کشور افزود: دولت ها در یک بازه زمانی عملکرد و میزان دارایی ها را گزارش نمی دهند و صورت های مالی منتشر شده است. مشکل این است که حسابرسی نقدی معیوب است و استانداردهای حسابداری بخش دولتی باید اعمال شود. بیش از 8 سال است که کار کارشناسی روی این استانداردها انجام شده است.
اسماعیلی درباره بازرسی از نهادهای تابعه دفتر رهبر انقلاب گفت: حسابرس این موسسات یک نهاد حسابرسی است و زیر نظر معاونت بازرسی دفتر رهبری فعالیت می کند و اطلاعات مالیاتی از نهادهای زیرمجموعه دفتر رهبری در اختیار این نهاد نظارتی است و دولت به این نهادها دسترسی ندارد.
وی ادامه داد: در گذشته موسسات حسابرسی متولی آموزش حسابرسان بودند و می توانستیم آنها را جذب کنیم اما اکنون با محدودیت جذب مواجه هستیم. بخش خصوصی باید توانمند شود تا بتوانیم در بخش جمع آوری مالیات که مسئول گزارش های حسابرسی است، قوی تر عمل کنیم.
رئیس سازمان حسابرسی گفت: نهادهایی مانند سازمان صدا و سیما و بانک مرکزی تحت نظارت شورای عالی هستند و سازمان حسابرسی مجاز به حسابرسی حساب های مالی آنها نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان حسابرسی به نهاد ناظر تبدیل نمی شود؟ وی گفت: به دنبال ایجاد یک نهاد کنترلی هستیم که طرح آن تهیه شده است و دامنه بازرسی های این نهاد کنترلی توسعه می یابد که این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس است. همچنین بحث ادغام با سازمان بازرسی و دیوان محاسبات مطرح شد که رد شد.
وی با بیان اینکه سازمان حسابرسی 750 شرکت را با 1112 حسابرس حرفه ای حسابرسی می کند، ادامه داد: در 9 ماهه امسال 1671 گزارش از سوی این سازمان حسابرسی ارسال شده که از این تعداد 52 درصد نظرات قابل قبول، 46 درصد مشروط و 2 درصد گزارش بوده است. نه نظر رد شد. همچنین از این پرونده ها 91 شرکت متخلف به دلیل عدم رعایت قوانین و مقررات به مراجع قضایی معرفی شدند.