وی گفت: تاکنون بیش از 41 واحد احیای مستقیم به روش میدرکس در سراسر کشور ساخته و راه اندازی شده است، بنابراین می توان گفت بزرگترین اقدام بومی سازی انجام شده در صنعت فولاد کشور مکان یابی واحدهای احیا با استفاده از روش میدرکس فولاد خوزستان و واحدهای توانبخشی توسعه در سراسر کشور مدیون تصمیم و اقدام به موقع فولاد خوزستان در این زمینه است.
انتهای پیام
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با اشاره به نقش کلیدی شرکت فولاد خوزستان در توسعه فولاد کشور گفت: علیرغم اقدامات موثر شرکت فولاد خوزستان از جمله مکان یابی دانش فنی واحدهای احیا به روش میدرکس، بومی سازی کاتالیست های احیا. و بومی سازی کوره ها و واحدهای LF، این موارد نقش اساسی در توسعه فولاد کشور داشتند، اما متاسفانه این بنگاه آنچنان که باید مورد حمایت دولت قرار نگرفت.
کهزاد گفت: تا سال 1390 و در مدت کوتاهی 20 واحد توانبخشی مشابه در سراسر کشور ساخته شد.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان گفت: از سال 1380 بیش از 20 سال می گذرد که دانش درونی و مهندسین به واحدهای فولادسازی اعتماد ندارند، در حالی که از نظر فرآیند، فولادسازی واحدهای فولادسازی پیچیدگی کمتری نسبت به واحدهای نجات دارند.
حسین کهزاد در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در سال 72 اتفاق بسیار بزرگی در فولاد افتاد و در آن زمان که تحریم ها هنوز به شکل امروزی خود نبود، تصمیم جسورانه ای در شرکت فولاد خوزستان گرفته شد.
ای بی اس نیوز/خوزستان مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان با تاکید بر اینکه دولت باید به صنایع فولاد خوزستان توجه بیشتری داشته باشد، گفت: نباید برای همیشه منتظر شرکت های خارجی باشیم و باید برای مکان یابی کارخانه های فولاد گام برداریم.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان گفت: پس از اتخاذ این تصمیم در سال 72، کار مهندسی در سال 73 آغاز شد و در نهایت در سال 1381 واحد زمزم 1 با فناوری احیا و با مهندسی ایرانی راه اندازی شد.
وی با تاکید بر توجه حداکثری دولت به صنایع فولاد خوزستان، خاطرنشان کرد: در این زمینه می توان عدم حمایت دولت در تخصیص معادن سنگ آهن به این شرکت را که در حال حاضر یکی از چالش های اصلی فولاد خوزستان است، برجسته کرد.
وی ادامه داد: مسئولان شرکت ملی فولاد ایران و ایمیدرو و شرکت های بزرگ فولادی باید وارد عمل شوند و تصمیم بگیرند که در زمینه بومی سازی فناوری فولاد اقدامات لازم را انجام دهند چرا که نباید برای همیشه منتظر شرکت های خارجی باشیم.
کهزاد گفت: بیشتر تجهیزات کارخانه فولاد در داخل کشور تولید می شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. در این زمینه باید با ایمیدرو، شرکت ملی فولاد ایران، فولاد خوزستان و فولاد مبارکه تلاش کرد تا این اتفاق مهم رخ دهد و ما صاحب فناوری کل زنجیره فولاد شویم.
کهزاد گفت: با اعتماد به دانش داخلی و اعتماد به مهندسان داخلی در سال 1380 توانستیم یک واحد احیای مستقیم را که در زنجیره فولاد بسیار پیچیده است جانمایی کنیم.
وی با اشاره به این اقدام متهورانه افزود: در حالی که شرکت کوبه استیل (صاحب فناوری میدرکس) طرح احیای مستقیم 600 هزار تنی را پیشنهاد داده بود، مدیران وقت فولاد خوزستان تصمیم به انجام مهندسی، ساخت و اجرای بازیافت گرفتند. فناوری در داخل کشور