به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، سعید جلیلی در نشست مشورتی کارشناسان حوزه مسکن و شهرسازی با هدف توصیه به وزارت راه برای اجرای بهتر «قانون تولید مسکن» جهش گفت: بر اساس قانون اساسی، دولت موظف به تامین مسکن است، بنابراین بسیار مهم است که روند جدیدی که توسط دولت و سایر نهادها برای تامین مسکن مردم راه اندازی شده، دارای برنامه ریزی صحیح و مبتنی بر طراحی خرد و کلان باشد.
عضو شورای تشخیص فرصت ادامه داد: در بحث تامین مسکن باید مشخص شود که مسکن در طراحی کلان چه جایگاهی در محله یا شهر دارد و چه نقشی در رابطه با اقتصاد و سیاست های کلی جامعه دارد. کشور؟ به عنوان مثال سهم اقتصاد کشور از دریا 2 درصد است در حالی که کشورهایی مانند ما بارها از این فرصت استفاده می کنند. بنابراین اگر می خواهیم رشد اقتصادی داشته باشیم و از دریا لذت ببریم، نباید این سیاست کلی را در سیاست های مسکن و شهرسازی نادیده گرفت.
در این نشست فرزانه صادق، هادی جابری مقدم، جواد خدایی، یحیی نوریان و جمعی دیگر از کارشناسان به ارائه دیدگاه های خود در خصوص نحوه اجرای قانون جهش تولید مسکن پرداختند.
یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در طراحی خرد مسکن تنها بعد خوابگاهی نیست، بلکه دارای ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. برای رفع آنها.
جلیلی با اشاره به پدیدههایی مانند حاشیهنشینی نزدیک به کلانشهرها، آنها را ناشی از نبود برنامه کلان مسکن در کشور دانست و خاطرنشان کرد: در مثالی دیگر باید بدانیم پدیدهای مانند بیا تصمیم بگیریم در کجاست. پیشاپیش و در خاستگاه چنین پدیده ای، و چرا اگر مشکل را در مبدا حل کنیم و با این ابعادی که ذکر شد به مردم زندگی کنیم، پدیده ای به نام حاشیه نشینی وجود نخواهد داشت؟ بنابراین در طرح کلی که برای تولید مسکن تهیه می شود باید تکلیف این نمونه ها مشخص باشد.
وی اقدام کنونی را مهم ترین اقدام برای برون رفت از شرایط اضطراری در خصوص تامین مسکن شهروندان دانست و افزود: همواره این نگرانی وجود داشته که حرکت سریع و پرهزینه ای در زمینه تولید مسکن وجود داشته باشد. اما امیدواریم با توجه به استقبال وزارت راه از استفاده از نظرات کارشناسان، مشکلات قبلی مرتفع شده و تحولی مثبت و ماندگار در خصوص تامین مسکن شهروندان ایجاد شود.
جلیلی با تاکید بر لزوم تهیه چارچوب جامع و برنامه اجرایی برای تولید مسکن، گفت: مسکن باید محیطی سرشار از آرامش، حفظ هویت فرهنگی و بستر مناسب برای تعاملات اجتماعی و تامین معنوی و اجتماعی باشد. نیازهای مردم در زمینه های مختلف فرهنگی
وی افزود: اگر از طرح ساخت یک میلیون خانه در سال صحبت می کنیم و از این ابعاد و ابعاد مختلف صحبت نمی کنیم، ممکن است حرکتی تک بعدی و ناقص شروع شود و به این موضوع نرسیده باشیم. سطح مطلوب و لازم هدف.”
یکی از اعضای شورای تشخیص فرصت تاکید کرد: نهادهای دولتی متولی تامین مسکن و شهرداری ها باید با توجه به مسائل اصلی و همچنین تمامی دستگاه های مربوطه مانند نظام سلامت، نظام آموزشی، محیط زیست، قانون تولید مسکن را اجرا کنند. نقاط ضعف اصلاح شود