آنها همچنین نامههای تهدیدآمیزی به معلمان فنی آمریکایی و خانوادههایشان که مسئول آموزش همافران برای استفاده از هواپیماهای تازه خریداری شده نیروی هوایی سلطنتی بودند، ارسال کردند.
چهار روز بعد در 16 بهمن ماه، سپهبد ربیعی دستور آزادی تعدادی از فراریان زندان خاش را صادر کرد.
از بیعت با خمینی تا شورش مسلحانه در دوشان تپه
از 5 بهمن 57، همافران، سربازان و پرسنل نیروی هوایی تظاهرات و تحصن در پایگاه های جنگنده نیروی هوایی را آغاز کردند. آنها همچنین با خرابکاری رزمندگان مانع از فعالیت روزانه این پایگاه ها شدند.
از مهرماه، اعتراضات خیابانی و شورش تعدادی از سربازان و درجه داران در سراسر کشور آغاز شد که منجر به دستگیری تعدادی از آنها توسط نیروهای امنیتی از جمله ساواک شد. پس از آن در آذرماه همان سال تعدادی از دلسوزان انقلابی اعلامیه هایی را در خانه های سازماندهی پایگاه ها پخش کردند.
این افراد برای برگزاری مراسم خواستار آزادی تعدادی از فراریان دستگیر شده از زندان خاش هستند بیعت با روح الله خمینی در مکتب علوی شجاعت پیدا کردند.
فقط چهار روز بعد خروج شاه از ایران حامیان و فعالان هوادار انقلاب در پایگاه نهم جنگنده تاکتیکی بندرعباس تظاهرات کردند. پس از آن، سه بهمن، تظاهرات مشابهی توسط رفقای انقلابی تعقیب و گریز در پایگاه هشتم انجام شد. آن روز کادر فنی دست از کار کشیدند و از پرواز جنگنده های نیروی هوایی به داخل این پایگاه جلوگیری کردند.
انحلال ساواک و خروج شاه ایران
در اوایل 14 آذر 57، اداره ضد جاسوسی ارتش شاه با همکاری ساواک تعدادی از فراریان، درجه داران و تعداد انگشت شماری از افسران ارتش را شناسایی و دستگیر کردند. نگاه انقلابی.
تصویر این همسفران توسط عبدالحسین پرتوی، عکاس شهرت زمان برد و خبرساز شد روزنامه کیهان چاپ شد. انتشار این عکس به عامل مهمی برای عملیات روانی علیه هواداران سلطنت در میان نیروهای سه گانه ارتش تبدیل شده است. چاپ این تصویر فرماندهان ارتش از جمله سپهبد ربیعی را نیز بر آن داشت که در مذاکرات با آیت الله طالقانی مانعی برای پیروزی انقلاب ایجاد نکنند.
صبح 19 فوریه پایگاه انقلاب به همراه دانش آموزان مرکز آموزش نیروی هوایی شاهنشاهی آنها را با تهیه لباس افسران نیروی هوایی به مدرسه آورده و پس از پوشیدن لباس از مقابل امام خمینی رژه رفته و به ایشان ادای احترام نظامی کردند.
او بعدازظهر 19 بهمن عکس همافران را هنگام ادای احترام به امام خمینی در صفحه اول منتشر کرد. این حادثه برای بقایای رژیم گران تمام شد. بختیار عصر همان روز با قره باغی تماس گرفت و گفت روزنامه کیهان را دیده ای؟ قره باغی گفت: خیر؛ بختیار گفت که تصاویر تعدادی از پرسنل نیروی هوایی را در اقامتگاه آقای خمینی چاپ کرده است. بختیار مدعی شد این عکس مونتاژ شده است و به ژنرال دستور داد آن را تکذیب کند.» بختیار که از این اتفاق عصبانی شده بود به مجلس شورای ملی گفت: «توجه داشته باشید که همین روزنامه کیهان روز پنجشنبه عکس و اخباری از چاپ رژه نظامی منتشر کرده است. این تصویر را کودکانه مونتاژ کرد که جزئیات آن برای کارشناسان شناخته شده است. »
دانشآموزان و داوطلبان مرکز آموزشی با چوب و سنگ به افسران گارد جاویدان حمله کردند و آنها مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.
درگیری مسلحانه نیروهای مردمی با عوامل ساواک و ارتش شاهنشاهی شدت گرفت و شرایط سقوط حکومت پهلوی ارائه شده در 22 بهمن. در آن روز انقلاب جمهوری اسلامی به پایان رسید.
در 19 بهمن تیمسار ربیعی به دلیل احتمال شورش دانشجویی از مرکز آموزش نیروی هوایی شاهنشاهی در فرودگاه دوشان تپه، گارد جاویدان ارتش زمینی شاهنشاهی نیروهای خود را به آنجا اعزام می کند. اما در ساعت 8:30 صبح که فیلم ورود امام خمینی (ره) در اتاق تلویزیون خوابگاه دانشجویی پخش شد، درگیری با گارد جاویدان شاه آغاز شد.
اعتراضات و تظاهرات تا روز بعد (20 بهمن) طول کشید و در نتیجه تعدادی از پاسداران جاویدان و دانشجویان مرکز آموزش انقلاب کشته شدند و مرحله درگیری مسلحانه آغاز شد. خانه نشین ها، دانشجویان و دانشجویان به اسلحه خانه پایگاه رفتند و پس از تجهیز به مسلسل های G-3 با افسران گارد جاویدان درگیر شدند.
سپهبد ربیعی در آخرین تلاش برای خنثی کردن پیروزی انقلاب، دستور تعطیلی پایگاهها و فرودگاههای کشور را در 10 بهمن 57 برای جلوگیری از فرود هواپیمای بوئینگ 747 حامل روحالله خمینی صادر کرد. اما سرانجام در 11 بهمن، او و سایر فرماندهان ارتش به توصیه هایزر تغییر عقیده دادند و فرودگاه تهران برای ورود روحالله خمینی در 12 بهمن بازگشایی شد.
ساعت شش بعد از ظهر آخرین جلسه شورای امنیت با حضور شاپور بختیار نخست وزیر و فرماندهان ارتش شاهنشاهی برگزار شد. شاپور بختیار از فرماندهان ارتش خواست تا با اعمال حکومت نظامی و اعزام نیرو و مقابله با شورشیان مسلح در سراسر کشور و در نهایت دستگیری روح الله خمینی، آیت الله محمود طالقانی و سایر رهبران انقلاب اسلامی به این خشونت پایان دهند.
درخواست شاپور بختیار از سوی فرماندهان ارتش نادیده گرفته می شود. 31 بهمن 1357
افراد دستگیر شده با یک فروند هواپیمای C-130 هرکولس نیروی هوایی از تهران به پادگان سرچشمه خاش منتقل و در زندان نظامی این شهر محبوس شدند.
فرماندهان وقت ارتش، به ویژه سپهبد امیر حسین ربیعی، آخرین فرمانده نیروی هوایی، تصمیم به کودتای نظامی برای تسلط بر امور کشور در 9 دی ماه گرفتند. اما این طرح به دلیل شورش نیروهای انقلابی اجرا نشد.
ورود آیت الله خمینی به ایران از یک سو و حتی تهیه بالگرد جستجو و نجات بل 214C برای انتقال وی از بهشت زهرا به تهران پس از سخنرانی 12 بهمن از دیگر عوامل تضعیف روحیه حامیان امپریالیسم نظام است. در نیروی هوایی و تقویت روحیه مخالفان.
در ماه های منتهی به بهمن 57، رسانه های بیگانه نقش مهمی در عملیات روانی علیه حکومت شاهنشاهی داشتند. این عملیات روانی پس از قتل 64 نفر در میدان ژاله تهران در 26 شهریور 1357 تشدید شد. افرادی که قصد ورود به نیروگاه و قطع برق پایتخت (تهران) را داشتند.
همافران و سربازان انقلابی در تضعیف توان رزمی نیروی هوایی شاهنشاهی در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و اقدامات آنها میزان آمادگی رزمی نیروی هوایی شاه را بسیار کاهش داد.