دستیابی به بیش از 100 درصد برنامه تولید / جمع آوری 92 درصد گازهای همراه

به گزارش ای بی اس نیوز، وی با اشاره به ماموریت این شرکت افزود: مدیریت تولید، تصفیه و حمل و نقل نفت خام، گاز و میعانات گازی از 3 میدان مارون، کوپال و شادگان یکی از ماموریت های اصلی این شرکت است. شرکت.
قباد ناصری امروز 27 بهمن ماه در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه تجهیزات صنعت نفت خوزستان در اهواز برگزار شد، گفت: شرکت نفت و گاز مارون یکی از 5 شرکت فعال زیر مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. این شرکت از اول فروردین ماه سال ۱۳۸۸ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و در فروردین ماه ۱۳۸۲ ابتدا برای بخشی از امکانات و سپس در مرداد ماه سال ۱۳۸۴ برای کل شرکت موفق به اخذ گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه شدیم.
انتهای پیام
وی افزود: طرح جمع آوری گاز مشعل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با همکاری بخش خصوصی ملی از اردیبهشت ماه 1396 آغاز شد که برای ساخت دو قرارداد 5 ساله با 2 شرکت بزرگ ملی با سرمایه گذاری 17 میلیون دلاری داریم. تسهیلات افزایش فشار گازهای مشعل کم فشار و شیرین کردن گازهای اسیدی و ارسال آنها به 400 کارخانه فرآوری و جداسازی گازهای مایع و گازهای مایع برای NGLها و گازهای سبک. این قراردادها شامل فروش گاز ترش ارسالی به مشعل واحد عملیاتی شماره 3 مارون به مبلغ 15 میلیون فوت مکعب در روز و فروش گاز فشار ضعیف ارسالی به مشعل واحد بهره برداری شماره 6 مارون برای مقدار 14 میلیون فوت مکعب در روز.
وی با اشاره به پروژه ها و برنامه های مهم تاسیسات در دست اجرا افزود: توسعه مخزن نفت بنگستان شادگان، توسعه ایستگاه تزریق گاز کوپال و خطوط تامین، افزایش ظرفیت واحد آب شیرین کن شماره 3 مارون از 55 به 110 هزار بشکه در روز، احداث واحد نمک زدایی نفت بنگستان و ترش آسماری مارون-3 و احداث کارخانه گاز و گاز مایع مارون 2300 از برنامه های توسعه این شرکت است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت: اجرای طرح توسعه میدان شادگان توسط پیمانکار روسی با هدف افزایش تولید 150 هزار بشکه در روز، احداث 9 کیلومتر خط لوله 10 اینچی، انتقال نفت نمک شادگان از مارون 3. به مارون 4 با پیشرفت کار 90 درصد و جابجایی پمپ تزریق فاضلاب P-35 از نمکزدایی مارون 1 به نمکزدایی مارون 3 به منظور جلوگیری از ارسال فاضلاب به حوضچههای تبخیر مطابق با الزامات زیست محیطی با پیشرفت 60 درصد سایر طرح های توسعه
ناصری با اشاره به دستیابی به بیش از 100 درصد از طرح تولید نفت خام، گفت: با اجرای طرح جمع آوری گاز مشعل با همکاری و حمایت بخش خصوصی و با استفاده از دانش بومی، 92 درصد گازهای همراه جمع آوری و برگشت داده شد. . به جای سوختن در شراره به مدار تولید.
ای بی اس نیوز/خوزستان مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اشاره به تحقق بیش از 100 درصدی طرح تولید نفت خام گفت: با اجرای طرح جمع آوری گاز مشعل با همکاری و حمایت بخش خصوصی و استفاده از منابع داخلی. طبق اطلاعات ما، 92 درصد از گازهای مرتبط به جای شعله ور شدن جمع آوری و به مدار تولید بازگردانده می شوند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون درباره میانگین استخراج نفت گفت: سالانه 120 هزار بشکه نفت خام با استفاده از تجهیزات سیار پردازش نفت (MOT) و جداکننده های سیار نفت (MOS) در شرکت نفت و گاز مارون به دست آمد. در این زمینه از ابتدای بهمن 1400 تا پایان دی ماه سال جاری 68000 بشکه استخراج شد.
ناصری در خصوص ظرفیت اسمی تولید این شرکت ادامه داد: تولید بیش از 600 هزار بشکه نفت خام در روز (بیش از 80 درصد به پالایشگاه ها و تقریباً 20 درصد برای صادرات ارسال می شود) و همچنین تولید بیش از 580 میلیون بشکه نفت خام در روز. فوت گاز در روز و تولید بیش از 14000 بشکه گاز مایع در روز و تولید بیش از 7000 بشکه نفتا در روز ظرفیت اسمی تولید این شرکت است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون درباره امکانات و چاه های این شرکت گفت: 6 کارخانه بهره برداری، 5 کارخانه آب شیرین کن، 2 کارخانه گاز و گاز مایع، 8 ایستگاه تقویت گاز، 2 ایستگاه تزریق گاز، یک واحد انعقاد، 2 واحد نفت. مجتمع های جداسازی واحد فرآوری مایعات گازی، ایستگاه پمپاژ آبرسانی و ماهواره چند مسیره و بیش از 500 حلقه چاه از جمله تاسیسات و چاه های زیر مجموعه این شرکت است.
وی با اشاره به بحث ساخت کلیه قطعات ماشین آلات فرآیندی با همکاری بنگاه های دانش بنیان و سازندگان داخلی، افزود: از ابتدای بهمن ماه 1400 تا پایان دی ماه سال جاری 153 قلم (1751 قطعه) به ارزش حدود 63 میلیارد ریال. تولید و 102 قلم (191 عدد) با هزینه ای حدود 60 میلیارد ریال تعمیر شد.
ناصری ادامه می دهد: در حال حاضر 92 درصد گازهای اضافی جمع آوری می شود. در سه سال آینده 8 درصد باقیمانده در قالب قرارداد با پتروشیمی های ایران و احداث تاسیسات لازم جمع آوری می شود و میزان گاز مشعل به صفر می رسد.