به گفته روزنامه نگار ایلانا، سید حسین سلیمی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان در دومین کنفرانس بازرگانی ایران و افغانستان گفت: قبل از هر چیز با مردم ترکیه در رابطه با زلزله صبح امروز ابراز همدردی می کنم.
سید صادق قنادزاده مدیرکل شبه قاره هند سازمان تجارت و توسعه ایران در این نشست گفت: شرکت های معتبری در این رویداد حضور دارند که جای تقدیر و تشکر دارد. باید به چند موضوع اشاره کنیم. یکی از موضوعات مهم و سازنده پیوند فرهنگی ویژه ایران و افغانستان است. موضوع تجارت نیز از این مسیر مستثنی نیست و پیش بینی می شود روابط تجاری دوجانبه دو کشور به خوبی پیش برود.
اگر همیشه بگوییم مشکلی نیست، مشکلات حل نمی شوند
اگر به توافق رسیدید، حتما قرارداد را بنویسید و مهر اتاق بازرگانی هر دو کشور را داشته باشید.
عبدالقیوم سلیمانی رئیس سفارت افغانستان در تهران نیز در این دیدار گفت: از اینکه این دیدار برگزار شد سپاسگزارم و از دولت ایران تشکر ویژه دارم و امیدوارم با برپایی این نشست نقش تجارت بین دو کشور کشورها افزایش خواهد یافت.
وی افزود: بدون شک دولت ایران و دولت امارت اسلامی معتقدند که هیچ مشکل حقوقی بین سرمایه گذاران دو کشور وجود ندارد. ممکن است این مشکلات ایجاد شده باشد و ما معتقدیم که کشورهای دوست و همسایه ما باید بتوانند در کشور ما افغانستان سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: تصمیم گیری در حوزه خصوصی با دولت افغانستان مرتبط است، اما یکی از مشکلات ما در افغانستان این است که امروز با کاهش نیازهای غیر پولی مردم مواجه هستیم و امیدواریم با جامعه فرهنگی و زبانی بین دو کشور ایران و افغانستان و با افزایش سرمایه گذاری بین دو کشور این نیازها برطرف خواهد شد.
مردم افغانستان انتظار دارند صادرات به ایران افزایش یابد
خبر از رکنا
تلاش ما کاهش درگیری های سیاسی بندر چابهار است
وی افزود: اگر هر بار پشت تریبون بیاییم و بگوییم همه چیز خوب است، مشکلات حل نمی شود. پیش از این 48 موضوع بین دو کشور وجود داشت که 21 مورد آن حل شده است و امیدواریم مابقی مسائل نیز هر چه زودتر حل شود.
وی تصریح کرد: تلاش ما کاهش درگیری های سیاسی بندر چابهار و افزایش مبادلات تجاری افغانستان و پاکستان با ایران در این بندر است.
احمد سعید سادات رایزن بازرگانی افغانستان در ایران همچنین گفت: مشکلات متعددی وجود دارد، یکی از این مشکلات این است که افغانستان 90 درصد کالاهای مصرفی خود را از طریق واردات دریافت می کند که بیشتر آن از ایران است و این مشکل از دیرباز وجود داشته است. . اما در سال های اخیر 85 درصد کالاهای مصرفی وارد شده به کشور در کشور خودمان تولید می شود و توانسته ایم بازار و صادرات خوبی ایجاد کنیم. ما می توانیم با شرکت های سرمایه گذاری ایرانی فصل مشترک داشته باشیم. به عنوان مثال، ایران از تولید و فناوری ماشین آلات صنعتی خوبی برخوردار است و می توان موارد درخواستی دو طرف را به صورت مشترک برای افزایش روند تولید بین دو طرف مورد بحث قرار داد.
رئیس سفارت افغانستان در تهران گفت: یکی از نکات ما این است که صادرات بین دو کشور وجود دارد اما اکنون مردم افغانستان انتظار دارند صادرات به ایران افزایش یابد. موضوع دوم سرمایه گذاری در داخل افغانستان است. در بسیاری از پروژه های افغانستان، دولت برای اجرای این پروژه ها به تجار ایرانی نیاز دارد. امیدواریم دولت ایران بتواند با کمک سازنده خود شرایط همکاری و سرمایه گذاری تجار ایرانی را در افغانستان فراهم کند، هرچند که دولت افغانستان شرایط ویژه ای برای همکاری سرمایه گذاران خارجی به ویژه ایرانیان دارد.
وی افزود: موضوع دوم جلسه ای که در حال برگزاری است مربوط به بحث قراردادها است و باید در این جلسات تفاهم ها و توافق هایی صورت گیرد تا قراردادهای مثبتی منعقد شود. می بینیم که قراردادی بین دو شرکت ایرانی و افغانستانی منعقد شد، اما مشکلاتی پیش آمد و برای پیگیری آنها درخواست قرارداد کردیم، اما می بینیم که قراردادی وجود ندارد. لذا خواهشمند است اگر به توافق رسیدید حتما قرارداد را بنویسید و مهر اتاق های بازرگانی دو کشور را داشته باشید تا در صورت وجود مشکلات قابل پیگیری بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
سلیمی بیان کرد: امیدواریم با بحث های سازنده و تفاهم های اقتصادی، مبادلات اقتصادی را که در گذشته کاهش داشته است، به سطح بالایی برسانیم.
وی افزود: البته اخیرا سرمایه گذاری افغان ها در ایران افزایش یافته است و امیدواریم این سرمایه گذاری ها افزایش یابد. امیدواریم ارتقای این سرمایه گذاری به روابط اقتصادی دو کشور کمک کند و با جلساتی که در دو روز دیگر برگزار می شود، سطح تعاملات اقتصادی دو کشور افزایش یابد.
چاگروند افزود: آخرین سوال مربوط به اقدامات تسهیل تجارت است، ما 6 بازارچه مرزی داریم که راکد مانده است، یکی از راه های ما باید حل این مشکلات باشد، امیدواریم در این سلسله جلسات همه مشکلات را در میدان حل کنیم. و موانع را از سر راه برداشته و با حل مشکلات با حمایت دولت های مشترک روابط اقتصادی را توسعه دهیم.
مدیرکل شبه قاره هند سازمان تجارت و توسعه ایران گفت: یکی از موانع و مشکلات توسعه روابط دو کشور عدم توسعه مجوزهای ارتباط انسانی، تجارت دو کشور است. ایران باید در این جلسه گفت که این مشکلات حل شود.
6 بازارچه مرزی داریم که راکد مانده اند
رئیس مشترک اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در هرات گفت: برای حل این مشکلات باید در کمیته های تخصصی مشکلات را کالبدشکافی کرد و این موانع کوچک برطرف شود و اگر این اتفاق بیفتد صادرات و واردات شکل می گیرد. به آسانی.
وی افزود: برای بهبود وضعیت اقتصادی پیش بینی می شود مذاکرات دو کشور ادامه یابد تا نتایج مثبتی حاصل شود. از حضور تمامی همکاران و دوستان افغان در این نشست بسیار سپاسگزاریم.
علی چاگروند معاون کمیته ها، مجامع و شوراهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار گفت: به دلیل وجود جامعه فرهنگی بین دو کشور، صلح اقتصادی بین دو کشور وجود دارد که این امر موجب شده است. سطح تعاملات را افزایش داد، اما این روند به مرور زمان اخیراً روند نزولی به خود گرفته است و باید از این رویه اجتناب شود تا این روند نزولی شکل فزاینده ای به خود بگیرد. بنابراین باید بین دو کشور دیپلماسی اقتصادی ایجاد شود تا این روابط همکاری اقتصادی افزایش یابد. اگرچه سیاست دولت برقراری روابط پایدار با همسایگان است، اما باید سازماندهی خوبی صورت گیرد.
وی افزود: وجود بازارهای بین دو کشور به مشکلات معیشتی مردم دو کشور کمک می کند و هیچ مشکل امنیتی برای برقراری این روابط از سوی ایران وجود ندارد و آزاد است و هیچ مانع خاصی برای روابط بین دو کشور وجود ندارد. دو کشور
میراجان سلیمان خیل رئیس مشترک اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در هرات گفت: خوشحالم که این نشست پس از چند سال تأخیر برای رفع چالش های بین سرمایه گذاران و تجار تشکیل و برگزار شد.
وی بیان کرد: تجار در افغانستان با سرمایه خود مشاغل و شهرک های صنعتی ویژه ایجاد کرده اند و اکنون برای ادامه کسب و کار شهرک های صنعتی نیازمند حضور سرمایه گذاران خارجی است. یکی از شاخص های ایران برای افغانستان ثبات در آن کشور است و یکی از شاخص های ثبات امنیتی در افغانستان ایجاد شغل و شهرهای صنعتی توسط ایران و همکاری های تجاری با افغانستان است. امیدواریم در نهایت روابط دو کشور سازنده بوده و تعاملات بیشتری شکل گیرد.
وی افزود: مشکل دیگر این است که افغانستان در ایران سرمایه گذاری زیادی کرده است و این روابط باید هدفمند شود، به عنوان مثال باید به بندر چابهار توجه کرد که ویژگی اقتصادی بالایی دارد و با حمل و نقل صادرات و صادرات شکل می گیرد. واردات در 12 ساعت خاص می شود و با مطالعه بیشتر در این مسیر، انتقال بین دو کشور را افزایش می دهد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز