تجارت برق سبز در بورس انرژی آغاز می شود
نقوی درباره ابزارهای بورس انرژی ایران برای تامین مالی انرژی های تجدیدپذیر گفت: سفته های موازی استاندارد، صندوق پروژه و گواهی پس انداز تامین مالی از ابزارهای بورس انرژی ایران برای تامین مالی انرژی های تجدیدپذیر است.
مدیرعامل بورس انرژی ایران دو نوع گواهی پس انداز و گواهی پس انداز مالی را برشمرد و افزود: در پروژه هایی که صرفه جویی شده است از گواهی پس انداز استفاده می شود سپس گواهی پس انداز اعطا می شود. گواهی پس انداز تامین مالی نیز به این صورت است که در ابتدای پروژه منجر به صرفه جویی، با اخذ تضمین های لازم، این گواهی صادر می شود تا سرمایه گذار با انگیزه تامین مالی بتواند این گواهی ها را در بورس اوراق بهادار در قرارداد آتی به فروش برساند. ، و در پایان دوره صرفه جویی محقق شده است.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در پایان گفت: امیدواریم اقدامات لازم توسط توانیر و شرکت ملی گاز ایران انجام شود.
نقوی با بیان اینکه دو راهکار در بورس انرژی ایران اندیشیده شده است، ادامه داد: یک طرح طراحی نیروگاه مجازی است. یعنی مجموعه ای از نیروگاه ها تجمیع و یک نیروگاه در بورس عرضه شود و برنامه دیگر صدور گواهی تجدیدپذیر (REC) است و زیرساخت های این دو طرح در ایران آماده شده است. بورس انرژی.
وی در ادامه بر لزوم تعیین تکلیف سوخت نیروگاه ها تاکید کرد و گفت: یکی از پیشنهادات جدی این است که اگر نرخ سوخت نیروگاه ها را آزاد کنیم و در ازای آن اجازه دهیم برق خود را به صورت رقابتی و بسته به کارایی خود بفروشند (که نیروگاه ها بسته به کارایی خود قیمت برق متفاوتی خواهند داشت، ضمن اینکه با تغییر ساختار مالی، صرفه جویی مناسب تری در مصرف سوخت نیروگاه های حرارتی صورت می گیرد. در عین حال، صنایع نیز منابع پایدارتری از برق دریافت می کنند.
مدیرعامل بورس انرژی گفت: در تلاش هستیم تا با همکاری ستبا و نیروگاه های تجدیدپذیر، تجارت برق سبز (برق تولیدی نیروگاه های تجدیدپذیر) را در بورس انرژی ایران آغاز کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی نقوی در هفتمین همایش و نمایشگاه بینالمللی و چهارمین دوره جوایز ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران، اظهار کرد: مدتهاست که موضوع تجارت پذیری برق نیروگاههای تجدیدپذیر در دستور کار روز انرژی قرار گرفته است. بورس که با همکاری ساتبا و انجمن نیروگاه های تجدیدپذیر زیرساخت های لازم برای تامین را فراهم کرد، برق این نیروگاه ها آماده شد و برق این نیروگاه ها در جدول جداگانه ای در بورس معامله می شود.
وی تفاوت نظام قیمت گذاری برق بین نیروگاه های تجدیدپذیر و حرارتی و همچنین ظرفیت پایین نیروگاه های تجدیدپذیر نسبت به کل برق تولیدی در کشور را دو چالش بازار برق عنوان کرد و گفت: ما امید است با راه اندازی بازار انرژی های تجدیدپذیر در بورس انرژی ایران، شاهد افزایش جذابیت سرمایه گذاری ها باشیم. » در این بخش باشید.
به گفته نقوی، تمامی مراحل راه اندازی گواهی پس انداز انجام شده در بورس و سایر سازمان ها و نهادهای مرتبط به پایان رسیده و با همکاری ستبا و مدیریت شبکه زیرساخت آن طراحی شده است، اما لازم است توانیر ارسال درخواست پذیرش به بورس انرژی ایران و ضمانت ارائه نگرانی خریداران این گواهینامه ها عدم تحویل در سررسید آن و یا عدم کسر هزینه در صورتحساب آنها است.
انتهای پیام