اخبار اقتصادی روز

دو اتفاق جدید در اجرای طرح یارانه آرد و نان

وی در خصوص اجرای فاز دوم این طرح گفت: اجرای فاز آزمایشی فاز دوم این طرح که شامل تطبیق خرید آرد نان با عملکرد جمعیت است در یکی از استان ها آغاز شد. کشور است و با آماده شدن مقدمات به زودی در سایر استان های کشور نیز اجرا می شود.

جلال خاطرنشان کرد: در واقع با اجرای فاز جدید طرح هوشمند یارانه آرد و نان برای اولین بار نظرات مردم می تواند مستقیما بر میزان یارانه دریافتی و سقف کمک هزینه آرد به نانوایان تاثیر بگذارد.

محمدجلال در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اینکه دولت یارانه را حذف نمی کند، اظهار کرد: یارانه نان از 70 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال به 105 هزار میلیارد تومان در لایحه مالی 1402 افزایش یافته است که این مشکل به این معناست که وجود دارد. عدم محدودیت و جیره بندی نان از سوی مردمی در اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان است.

جلال افزود: این ضایعات سال هاست که در زنجیره آرد و نان وجود دارد اما دولت های گذشته اقدامات موثر و همه جانبه ای برای جلوگیری از آن انجام ندادند. اما دولت سیزدهم با اجرای فاز اول طرح یارانه هوشمند نان و نان این ضایعات را شناخت. شناسایی این پسماندها «تحقق فاز اول» طرح است. در فاز دوم پروژه به تدریج جلوی این زباله ها گرفته می شود.

زمان و نحوه اجرای فاز دوم طرح یارانه آرد و نان

وی افزود: بنابراین نانوایان با استفاده از تکنیک هایی مانند افزایش ساعت پخت و فروش بیشتر نان می توانند آرد بیشتری دریافت کنند که این امر به طور خودکار هزینه های تولید مانند اجاره بهای تولید نان را کاهش می دهد و اقتصاد نانوایی را احیا می کند. ما معتقدیم این طرح باعث کاهش ضایعات و سوء استفاده و تشویق نانوایان مولد و تولید کننده نان با کیفیت خواهد شد.

انتهای پیام

مشاور وزیر اقتصاد در ادامه علت هدر رفت 5 هزار تن آرد در روز را توضیح داد: وزارت جهاد کشاورزی با دقت فراوان آرد را بین نانوایان توزیع می کند اما سامانه هوشمند یارانه آرد و نان نشان داد اولین بار در کشور که بخشی از آرد یارانه ای بین نانوایان توزیع می شود، نان مردم نمی شود و برای مصارف دیگر استفاده می شود. در هر محصول یارانه ای، در صورتی که امکان کنترل زنجیره تامین تا مصرف نهایی آن وجود نداشته باشد، چنین هدر رفتی پیش بینی می شود.

مردم کیفیت نان را ارزیابی می کنند

وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت نان در استان های مختلف متفاوت است، گفت: اشاره می کنم که طرح هوشمند یارانه آرد و نان تغییری در قیمت نان ایجاد نکرد. قیمت نان سالانه توسط شورای آرد و نان هر استان تعیین می شود، اما دلیل تفاوت قیمت نان در استان های مختلف، تفاوت وزن انواع نان و همچنین هزینه فاکتورهای تولید نان است. مانند دستمزد کارگران، کرایه نانوایی ها و … که باعث می شود قیمت نان در استان های مختلف کشور متفاوت باشد.

دلیل هدر رفت روزانه 5000 تن آرد

جلال ادامه داد: اما در اجرای فاز دوم طرح هوشمند یارانه آرد و نان، قیمت آرد مانند گذشته خواهد بود و تغییری نمی کند و سقف سهمیه آرد نانوایان برای فروش نان به مردم لغو می شود. . یعنی سهمیه نانوایی ها متفاوت خواهد بود اما مبنای و دلیل تفاوت عملکرد نانوایی است. به این معنی که هر نانوایی برای دوره جدید به میزان نان پخته شده و فروخته شده در دوره قبل به اضافه «تا 10 درصد بیشتر» یارانه آرد دریافت می کند. بنابراین نانوایانی که مشتریان بیشتری از طریق کیفیت دارند می توانند تولید نان را افزایش دهند. از طرفی اگر نانوایی تمام آرد دریافتی دوره قبل را به نان تبدیل نکند و به مردم نفروشد، در دوره بعد آرد کمتری دریافت می کند.

مشاور وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به پایین بودن کیفیت پخت در برخی نانوایی ها خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات مهمی که با اجرای فاز دوم رخ می دهد مشارکت جمعیت ها در رتبه بندی نانوایان است. به این ترتیب یک اپلیکیشن معرفی می شود. در این برنامه هر فرد می تواند موقعیت نانوایی های نزدیک خود را در هر موقعیت جغرافیایی ببیند و هنگام خرید نان سوابق خرید خود را ببیند و در مورد کیفیت نان و رفتار نانوا و … نظر دهد.

دلیل تفاوت قیمت نان در استان های مختلف

وی درباره علت تشکیل این حجم زباله توضیح داد: در مورد علت شکل گیری این ضایعات باید بگویم که در اقتصاد تولید نان یا به عبارتی اقتصاد نانوایی ها، ما داشتیم و داریم. نوعی ناکارآمدی در ساختار تخصیص سهمیه آرد به نانوایان. اساس کار این بود که هر واحد نانوایی سنتی طبق مجوزی که داشت و بر اساس فهرست قیمتی که برای آن تهیه شده بود، آرد دریافت می کرد و نان تولید می کرد. اما به دلیل نبود اطلاعات قابل استفاده برای مدیریت، برخی از واحدها تمام آرد دریافتی خود را به نان تبدیل و به بازارهای موازی مانند صنعت یا حتی خوراک دام و طیور تزریق نکردند. شاید برخی از نانوایی ها برای تولید نان سنتی به آرد بیشتری نیاز داشته باشند اما به دلیل محدودیت سهمیه، این آرد در دسترس آنها نبود.

مشاور وزیر اقتصاد جزئیات مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان را ارائه کرد و گفت: در مرحله دوم مردم می توانند کیفیت نان نانوایی و سهمیه آرد اختصاص یافته به نانوایی را ارزیابی کنند. بر اساس خرید مردم نیز مشخص خواهد شد.

مشاور وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه رویکرد طرح فعلی مبتنی بر داده های فروش نان است، گفت: در حال حاضر زیرساخت های لازم در تمامی نانوایی ها ایجاد شده است و تاریخچه خریدی که افراد نانوایی انجام می دهند دقیق ترین است. و داده های قابل اعتماد، مقدار عرضه آرد نانوایی. برای دوره بعدی دقیق است. از آنجایی که در این زمینه با یک کالای یارانه ای جذاب روبرو هستیم، باید بتوان خلأ مصرف را به حداقل رساند و از طرفی نانوایی که نان را با ساعات کاری بالاتر و کیفیت بهتر به مردم عرضه می کند و مردم از آن استقبال می کنند. در صورت خرید، محدودیتی در سهمیه آرد وجود ندارد.

مشاور وزیر اقتصاد همچنین درباره اجرای فاز دوم این طرح توضیح داد: قبل از اجرای طرح هوشمند یارانه آرد، سهمیه اختصاص یافته به هر نانوایی ثابت بود اما از n نانوایی به نانوایی متفاوت بود، اینطور نبود. همه نانوایی ها به همان میزان یارانه آرد دریافت کردند. . این تفاوت در سهمیه آرد باعث شده بود برخی از نانوایی هایی که می خواستند ساعات بیشتری از روز نان بپزند یا به دلیل کیفیت مشتری بیشتری داشتند، به دلیل محدودیت سهمیه نتوانند ساعت پخت را افزایش دهند. امکان افزایش سهمیه آنها وجود نداشت.

جلال ادامه داد: به همین ترتیب اگر واحدی تمام آرد دریافتی را به نان تبدیل نکند و معاملات خرید قابل قبولی از مردم نداشته باشد، دسترسی آن به آرد یارانه ای کاهش می یابد. این تخصیص آرد طبق یک سیستم کاملا هوشمند و بدون دخالت انسان و بدون ذائقه خاصی انجام می شود که برای تمامی واحدهای نانوایی و نانوایی کشور یکسان بوده و بر اساس عملکرد گذشته انجام می شود. این مرحله که می توان آن را تعدیل سهمیه آرد با عملکرد یا شناور شدن سهمیه آرد نانوایان نامید، در واقع به این معناست که هیچ نانوایی که بازار مصرف و مشتری داشته باشد با محدودیت در عرضه و عدم عرضه آرد مواجه نخواهد شد. نان به مردم در هر مقدار. ، می تواند آرد یارانه ای بر این اساس یا حتی کمی بیشتر دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *