پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

شریعتی: به مشترکان پرمصرف برق یارانه داده نشود

یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز 115 درصد افزایش تعرفه برق مناطق عادی از مرحله دوم تا سوم را داریم. حتی این افراد از برق در قالب الگوی مصرف استفاده می کنند، اما از مرحله پنجم تا ششم، تعرفه ها تنها حدود 20 تا 30 درصد افزایش می یابد که بسیار ظالمانه است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون در عمل این اتفاق نمی افتد و وجود ندارد. امروز در تعرفه برق مناطق عادی 115 درصد افزایش تعرفه از مرحله دوم به سوم داریم، حتی این افراد از برق به صورت مدل مصرفی استفاده می کنند و جزء صنوف پرمصرف نیستند اما از مرحله پنجم تا ششم شرق.

شریعتی در پایان با بیان اینکه اقشار پرمصرف باید بیشتر بپردازند، گفت: اقشار پرمصرف یا باید با کاهش یارانه انرژی و اعمال قیمت های جدید به کاهش مصرف خود و یا با گذر از فرصت کشور برای صادرات برق ترغیب شوند. یا تولید محصولات با ارزش برداشته می شود، پرداخت. چرا برق صادراتی و ارزشی برای کشور بدهیم تا با یارانه توسط یک گروه بسیار مصرف کننده مصرف شود. مشترکانی که از حالت مصرف بسیار بیشتر استفاده می کنند و مصرف زیادی دارند، باید هزینه برق را با نرخ صادراتی بپردازند.

انتهای پیام/

ملک شریعتی نیاسر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر لزوم کاهش یارانه برق برای مشترکانی که بیش از مدل مصرفی از برق استفاده می کنند، اظهار کرد: آنچه در حال حاضر به عنوان تعرفه هزینه های انرژی مانند برق و گاز در جامعه اعمال می شود این نه تنها ناعادلانه است. اما حتی بی رحمانه در واقع میزان یارانه طبقات ثروتمند و مصرف کننده جامعه بیشتر از اقشار فرودست است، در حالی که طبقات پایین به این یارانه نیاز بیشتری دارند.

وی افزود: این نشان می دهد که ما عملاً اقشار پرمصرف بالا و بالاتر را به مصرف بیشتر تشویق می کنیم و اقشار پایین را نادیده می گیریم. آنچه مجلس تصویب کرده و وظیفه دولت اجرای نظام تعرفه تصاعدی است. بر اساس این سیستم، هر چه سطوح مصرف بالاتر باشد، افزایش تعرفه باید نسبت به سطح قبلی بیشتر باشد. در این خصوص جلساتی با مسئولان وزارت نیرو داشتیم و مقرر شد با توجه به پیشنهادات محاسباتی ارائه شده از سوی مجلس، بررسی های لازم و محاسبات جدید انجام شود و در نهایت گزارش به کمیسیون برق ارسال شود. کمیسیون انرژی فرانسه همچنین خلاصه را به کمیسیون انرژی ارائه خواهیم کرد تا تصمیم لازم اتخاذ شود.

وی گفت: به عبارت دیگر، کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، یارانه انرژی کمتری دریافت می کنند و کسانی که نیاز کمتری دارند، بیشتر از آن استفاده می کنند. در بودجه 1400 از دولت خواستیم که نظام تعرفه افزایشی (IBT) را اجرا کند. در این نظام تعرفه‌ای، هر چه فرد به سمت سطوح مصرف بالاتر رود، باید شیب رشد تعرفه مشترک افزایش یابد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در گاز هم باید این اتفاق بیفتد. این موضوع در جلسه کمیسیون انرژی با مدیرعامل شرکت گاز نیز مورد تاکید قرار گرفت. یکی از سیاست‌هایی که می‌تواند به اصلاح الگوی مصرف در سطح جامعه کمک کند، اعمال این سیاست‌های قیمت‌گذاری است که عدالت را نیز می‌سنجید.

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *