یک گام مهم اصلاح ساختار بودجه با بهره وری بیشتر دارایی های عمومی است
وجوه حاصل از واگذاری املاک و پروژه های عمرانی نیمه تمام پس از کسر کمیسیون مصوب شورا به حساب خزانه واریز می شود. نیمی از مبالغ واریز شده به خزانه بلافاصله به حساب تملک دارایی های ثابت دستگاه اجرایی ذیصلاح ستاد و استان واریز می شود تا در حدود بودجه مصوب هزینه شود.
شاید لوازم زیان دهی که دارای املاک و مستغلات راکد با ارزشی هستند که به عنوان منبع درآمد مورد استفاده قرار نمی گیرند. در واقع یکی از مهمترین دارایی های دولت زمین است که مدیریت بهینه آن برای به حداکثر رساندن بهره وری اقتصادی و گسترش ارائه خدمات عمومی می تواند نقش مهمی در پیشبرد وظایف دولت داشته باشد.
تولید دارایی های عمومی یک ضرورت در اقتصاد ایران است که هم اکنون با تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و موافقت مقام معظم رهبری در آستانه اجرایی شدن است و به دنبال آن کمیسیون عالی واگذاری تشکیل می شود.
حجم عظیم زمین و اموال غیرمنقول در اختیار نهادهای دولتی و عمومی (مانند سازمان ملی زمین و مسکن، وزارت جهاد کشاورزی، شهرداری ها و سایر نهادهای دولتی) سیاست گذاری در این حوزه را الزامی کرده است. الزامی که سال هاست در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است. دولت در دارایی های راکد گیر کرد.
این مصوبه شامل کلیه نهادها، سازمانها، واحدها و سایر عناوین دولتی اعم از وزارتخانهها، مؤسسات و دانشگاهها، مؤسسات دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانکها و مؤسسات اعتباری عمومی، شرکتهای بیمه عمومی و همچنین مؤسسات و … میشود. قانون مربوط به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، خواه قانون خاص خود را داشته باشند یا از قوانین و مقررات عمومی پیروی کنند، مانند وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران. ، سازمان توسعه صنعتی ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی. شرکتهای ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و سایر شرکتهایی که کنترل و مدیریت آنها تحت نظارت دولت یا موارد فوق امکانپذیر است.
این مصوبه گامی عملی در راستای تحقق اصلاح ساختار بودجه به عنوان یکی از وظایف اصلی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و تاکید مقام معظم رهبری بر تشکیل هیات اعتماد سران سه قوه به منظور فروش بود. و دارایی های عمومی تولید کند.
تعیین مبنا یا قیمت نهایی فروش دارایی های مشمول این مصوبه، تصویب آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به این مصوبه شامل جزئیات روش های شناسایی، قیمت گذاری و فروش، فروش، تولید املاک و مستغلات و نیمه تمام. پروژه های با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور از دیگر واگذاری ها و واگذاری های به این شورا است.
معمولاً دولتها باید علاوه بر منابع درآمدی متعارف، بر داراییهای غیرنقدی در ترازنامههای خود تمرکز کنند و ترازنامه دولت شامل داراییهای ارزشمندی است که بهرهوری آنها را میتوان یکی از منابع مهم تأمین مالی دولتها دانست.
بر اساس این گزارش، تولید دارایی های عمومی یک ضرورت در اقتصاد ایران است که هم اکنون با تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و موافقت مقام معظم رهبری در مرحله اجراست. تشکیل کمیسیون عالی نقل و انتقالات
سال گذشته مرکز پژوهشهای شورای اسلامی در گزارشی از تجارب سایر کشورها اعلام کرد که استفاده از روشهایی مانند تخصیص حق استفاده از زمین برای مصارف مختلف در قالب اجارهنامه در خصوص زمینهای دور از مرکز یا خارج از شهر. محدود کردن و فروش یا معاوضه زمین مرکزی با کیفیت بالا گزینه مناسبی برای تولید دارایی های عمومی تلقی می شود که بر اساس آن در استفاده از آنها نه تنها نیرویی برای کاهش قیمت زمین و متعاقباً املاک ایجاد می شود. ، بلکه درآمد پایداری برای دولت محقق می شود که می تواند برای رفع نیاز روزافزون به زیرساخت ها در اولویت قرار گیرد.
کشورهای مختلف با درک اهمیت مدیریت خوب زمین های عمومی، این دارایی را منبع درآمد پایدار برای دولت و بخش عمومی می دانند. در نتیجه، در برخی کشورها، درآمدهای مدیریت زمین، بخش قابل توجهی از بودجه دولت های ملی و محلی را تشکیل می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا، بهره وری دارایی های دولتی گام مهمی در اصلاح ساختار بودجه است. با توجه به موانعی مانند مقاومت دستگاه ها و عدم شناسایی دقیق اموال دولتی، استفاده از این ظرفیت قابل توجه در بودجه تاکنون نادیده گرفته شده است. شورا، املاک مازاد دولتی در مسیر بهره وری قرار گرفت.
شصت و هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، اما به منظور رفع خلاء سیاستی در این حوزه، مصوبه ای برای آزادسازی دارایی های دولت داشت که در 21 آبان ماه سال جاری به تصویب مقام معظم رهبری رسید. و بر این اساس شورای عالی تولید دارایی های دولتی مرکب از هفت نفر. معاون اول رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نماینده رئیس مجلس و نماینده رئیس قوه قضائیه از جمله اعضا بودند. دبیرخانه و مصوبات اجرایی این شورا از سوی وزارت اقتصاد و دارایی منصوب شد.
شورای ویژه برای بهره وری
شورای عالی تولید دارایی های دولتی از ابتدای دی ماه جلسات خود را آغاز کرده و تاکنون سه جلسه در این حوزه برگزار شده است.
در سومین جلسه شورای عالی تولید که در هفته گذشته برگزار شد و با تصویب این شورا 990 ملک و دارایی راکد دولتی از جمله 470 دارایی راکد وزارت جهاد کشاورزی در مسیر تولید قرار گرفت. مازاد شناسایی شدند، برای راه اندازی 631 طرح نیمه تمام جهاد کشاورزی و همچنین تعداد 520 دارایی راکد (املاک) وزارت آموزش و پرورش که مازاد شناسایی شده اند، برای راه اندازی استفاده شد. 1649 پروژه نیمه تمام ساخت مراکز آموزش پاکسازی به تصویب شورای عالی تولید رسیده است.
طبق مصوبه رؤسای کمیسیون ماده (5) قانون تشکیل شورای عالی برنامه ریزی و معماری ایران و شورای عالی برنامه ریزی و معماری ایران، هرکس حداکثر ظرف مدت یک ماه موظف است. برای پاسخگویی به درخواست تغییر کاربری اموال مازاد (املاک) ارسالی از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی. در صورت مخالفت یا عدم نظر شورای عالی، مرجع صادرکننده پروانه ساختمانی موظف به صدور پروانه ساختمانی بنا به درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی با رعایت مقررات عمومی ساخت و ساز (ضریب اشغال، تراکم، تعداد) می باشد. از طبقات و کاربری ساختمان) از میزان وقوع، برای حفظ کاربری زمین.
دستگاه های کسری با خواص راکد
همچنین شناسایی، دفع، فروش و تولید دارایی های شناسایی شده و پروژه های عمرانی نیمه تمام و قراردادهای مشارکت و سرمایه گذاری بر عهده وزارت اقتصاد و دارایی است.
توسعه سیاست برای تولید دارایی های عمومی
990 ملک دولتی در حال تولید
بر این اساس 100 درصد مبالغ واریز شده به خزانه از محل نقل و انتقال دارایی های وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید بلافاصله به حساب تملک دارایی های ثابت این وزارتخانه واریز شود. نگران. و در مناطق و مناطق محروم سرمایه گذاری کرد. به همین ترتیب، در مورد منابع حاصل از فروش دارایی های شرکت های سهامی عام، کلیه مبالغ واریز شده به خزانه بلافاصله به حساب شرکت مربوطه واریز می شود.
وظایف و اختیارات هیئت عالی تولید چیست؟
عواید فروش چه می شود؟
شناسایی کامل املاک دولتی و تعیین تخصیص آن حداکثر ظرف مدت یک سال به روش های مختلف از جمله واگذاری و فروش اموال مازاد و تولید با مشارکت بخش خصوصی، تصویب مازاد املاک دولتی به به پیشنهاد وزارت اقتصاد و دارایی، تعیین تخصیص پروژه های تملک سرمایه (ساختمانی) حداکثر ظرف مدت یک سال با روش های مختلف از جمله تسلیم، استفاده از مشارکت دولتی و خصوصی در تکمیل و بهره برداری از پروژه ها، نیمه تمام می شود. رفع بدون توجیه پروژه ها و رفع موانع (رویال های قانونی، تاخیر، سند املاک فاقد سند، تغییر کاربری و …) و ایجاد هماهنگی لازم بین دستگاه های اجرایی و نظارتی در زمینه واگذاری و تولید دارایی های دولتی. در راستای تحقق منابع مقرر در قوانین مالی سالانه جزء وظایف و اختیارات شورای هفت نفره می باشد.