یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

پاسخ رئیس سازمان خصوصی سازی به ابهامات مصوبه تولید دارایی های عمومی

به گفته وی، نکته دیگر این است که برخی از این املاک که دارایی های با درآمد پایدار هستند در قالب صندوق های ملکی به مردم عرضه می شود تا مردم با خرید واحدهای سرمایه گذاری از تورم املاک در امان بمانند. ) … و از مزایای ماندگار این خواص بهره مند شوید.

رئیس سازمان خصوصی سازی نمونه هایی از گره گشایی واگذاری و تولید دارایی ها را به مواردی از جمله بانک های دولتی که قادر به ارائه تسهیلات نیستند اما مالک بسیاری از املاک لوکس و تفریحی در بهترین نقاط تهران و کشور هستند، پروژه های نیمه تمام قابل تامین مالی عنوان کرد. از طریق دفع اموال مازاد دولتی شرکت های دولتی که زیان انباشته کرده اند اما در عین حال هکتارها زمین مازاد دارند اما قادر به استفاده صحیح از آن نیستند.

قربان زاده همچنین ادامه داد: چرا باید پروژه های نیمه تمام که می تواند باعث افزایش اشتغال در این کشور و سرعت بخشیدن به رشد اقتصادی شود به دلیل کمبود اعتبار برای مدت طولانی متوقف شود؟ در حالی که می توان آن را از اموال مازاد دولتی تامین و رونق داد. چرا شرکت های دولتی باید با زیان انباشته دست و پنجه نرم کنند اما در عین حال هکتارها زمین مازاد داشته باشند و نتوانند از آن به درستی استفاده کنند؟ در حالی که صرفه جویی در دارایی های تجاری با بهره وری آنها آسان است.

رئیس سازمان خصوصی سازی با رد ادعای محرمانه بودن این مصوبه و اعلام انتشار آن در هفته گذشته، روند تصویب و تصویب مصوبه تولید دارایی های دولت را تشریح کرد و تاکید کرد: این مصوبه در سایت سازمان خصوصی سازی نیز قرار گرفته است. سازمان خصوصی سازی

وی در پاسخ به این سوال که تصویب دارایی های دولت در کدام فرآیند مولد بوده است؟ وی گفت: مصوبه تولید دارایی های عمومی مصوب شصت و هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب مقام معظم رهبری رسید و بر اساس آن شورای عالی تولید دارایی های دولت متشکل از هفت عضو؛ معاون اول رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نماینده رئیس مجلس و نماینده رئیس قوه قضائیه آموزش دیده اند. . دبیرخانه و مجری مصوبات این شورا، وزارت امور اقتصادی و دارایی است که با تفویض اختیار وزیر محترم اقتصاد و دارایی تشکیل دبیرخانه را برعهده سازمان خصوصی سازی و بلافاصله دبیرخانه بر عهده گرفت. کار خود را آغاز کرد و ده کارگروه تشکیل داد. ابتدا متن آیین نامه اجرایی مصوبه در 18 ماده تهیه و در دو جلسه شورای عالی تولید ارائه و به تصویب رسید.

قربان زاده درباره محرمانه بودن مصوبه تولید دارایی های دولتی و چرا مردم حق ندارند از مفاد آن اطلاع داشته باشند؟ وی تصریح کرد: اینطور نیست. متن بندهای مصوبه تولید دارایی های دولتی پس از لازم الاجرا شدن محرمانه نبوده و متن آن به صورت شفاف در سایت سازمان خصوصی سازی در قسمت قوانین و مقررات منتشر شده است. پیش‌نویس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی به دلیل اهمیت تصمیم‌گیری محرمانه است، اما وقتی متن نهایی، تصویب و لازم‌الاجرا شد و برای اشخاص ثالث حقوق و تکالیفی ایجاد کرد، باید منتشر و در اختیار عموم قرار گیرد. همچنین این مصوبه در سایت سازمان در دسترس عموم قرار گرفت و هفته گذشته نیز در قالب بروشور منتشر شد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که سال ها بحث راکد بودن دارایی های دولت و تولید آن مطرح بود. این رزولوشن قرار است چه گره ای را باز کند؟ به طور مشخص، چه نمونه هایی از دارایی های مسدود شده دولت قرار است آزاد شود؟ وی تاکید کرد: این مصوبه و اختیارات مندرج در آن فصل جدیدی را در تحرک و تحول اقتصاد ایران رقم زده است. این امر بسیاری از دارایی های مسدود شده و متوقف شده دولت را از رکود و توقف خارج می کند. چرا بانک های دولتی که توانایی ارائه تسهیلات را ندارند باید در بهترین مناطق تهران و سواحل شمال و جنوب دارای املاک لوکس و تفریحی باشند؟ همچنین بسیاری از ادارات و وزارتخانه ها. اینها را باید به مردم واگذار کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی نگران شفافیت روند کار و مراحلی مانند قیمت گذاری و نحوه تدارکات هستند، خاطرنشان کرد: نگرانی از عملکرد این هیئت و دبیرخانه هیئت رفع می شود. کلیه مسائل تولید از مرحله شناسایی دارایی، تشخیص دارایی مازاد، افزایش ارزش دارایی، قیمت گذاری و نحوه انتقال و تولید زیر ذره بین رسانه ها و مردم شفاف خواهد بود. این رونق عمومی در ایجاد ثروت و تحرک اقتصادی قطعا با مشارکت مردم صورت خواهد گرفت.

وی با توجه به اینکه چرا چنین مصوبه ای در سطح شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و برخی منتقدان از مرجع تصمیم گیری در خصوص تولید دارایی ها نامشخص هستند، خاطرنشان کرد: دلیل مطرح شدن این موضوع در شورای عالی شوراي هماهنگي اقتصادي شوراي سران قوا وظيفه و تأكيد مقام معظم رهبري است كه در تاريخ 13 آذر 1398 در جلسه شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سران قوا گفتند كه اين شورا كميته اي تشكيل دهد. برای بهره وری بیشتر دارایی های دولت تصمیم گیری می کنند و خاطرنشان کردند که کمیته امانتی از قوای سه گانه تعیین و الزام آور و دارای عزم دولتی و اسلامی است. نزدیک به دو سال است که کارشناسان زیادی روی این موضوع کار می کنند و در جلسات متعدد شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا این موضوع مطرح و مطرح شد و در نهایت در جلسه شصت و هفتم به تصویب رسید.

انتهای پیام

قربان زاده معتقد است این مصوبه گره گشایی از دارایی های دولت برای حکمرانی دارایی محور است. دولت ثروتمند ما نمی داند چه دارایی هایی دارد و این ثروت عظیم باید به درستی بهره وری داشته باشد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره شمول این مصوبه گفت: این مصوبه شامل کلیه دارایی‌های مازاد غیرمنقول مؤسسات دولتی، بنگاه‌های دولتی و بانک‌های دولتی و پروژه‌های نیمه‌تمام است. منظور از مازاد، اموالی است که یا خود دستگاه اجرایی آن را مازاد تشخیص می دهد و یا دبیرخانه با بررسی کارشناسی با معیارهایی مانند راکد بودن و بلااستفاده بودن، عدم استفاده مطابق وظایف ذاتی دستگاه، عدم کفایت به دلیل ارزش اقتصادی منطقه و موقعیت جغرافیایی، دارایی های تجاری، مسکونی، مسکونی، تفریحی و … مازاد آن را شناسایی و در کارگروهی مرکب از نمایندگان سازمان بررسی و جهت تصمیم گیری نهایی به هیأت عالی ارائه نماید.

به گزارش ای بی اس نیوز، حسین قربان زاده این مصوبه را فصل جدیدی در رفع دارایی های راکد و منجمد دولت و رد موضوعاتی مانند شفاف نبودن فرآیند تولید دانست و گفت: همه مسائل تولید از مرحله شناسایی دارایی ها است. شناسایی دارایی های مازاد، افزایش ارزش دارایی و قیمت گذاری. و نحوه تخصیص و تولید زیر ذره بین رسانه ها و مردم شفاف خواهد بود.

با طرح این سوال که چرا یک سازمان دولتی باید چند ساختمان پراکنده در شمال و مرکز شهر تهران داشته باشد در حالی که می تواند در یک ساختمان مرکزی متمرکز شود و از مزایای تجمیع برخوردار شود؟ وی گفت: این مصوبه به دنبال بازگشایی قفل دارایی دولت برای حاکمیت دارایی محور است. دولت متمول ما نمی داند چه دارایی هایی در اختیار دارد و این ثروت هنگفت باید به نحو شایسته ای بهره وری داشته باشد که خوشبختانه با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و با تایید و راهنمایی مقام معظم رهبری افتتاح شده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *