به گزارش ای بی اس نیوز، مهرداد ویس کرمی در جلسه علنی امروز (11 بهمن) شورای اسلامی در بررسی و موافقت با لایحه مالی 1402، اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری در دولت های مختلف بارها فرموده اند، واقعیت این است که دولت باید بودجه را اجرا کند و به نظر می رسد شورای اسلامی با حفظ جایگاه قانونگذاری و نظارتی خود باید به رفع کسری بودجه کمک کند اما تغییرات اساسی ایجاد نکند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی، امکان تشکیل صندوق پیشرفت و عدالت در تمام استان ها، کمک به صندوق تثبیت سرمایه برای کنترل نوسانات اقتصادی، توجه به تامین منابع برای مقابله با آب استرس، عدم استفاده از سهم 40 درصدی صندوق را توسعه ملی و تلاش برای تامین از سایر نقاط، تفکیک احکام دائمی احکام سالانه در لایحه مالی، توجه به شفافیت مالی و پرهیز از منابع درآمدی موهوم، توجه به محرومیت از جمله موارد ذکر کرد. نکات مثبت قبض مالی 1402.
وی افزود: توجه به رشد تولید و خنثی سازی تحریم ها و پرداخت بدهی های قبلی دولت که طبق قانون ایجاد شده بود از نکاتی است که در این طرح قانون مورد توجه قرار گرفته است. منابع حاصل از واگذاری دارایی های ثابت مانند نفت، گاز، میعانات گازی و دارایی ها حدود 37 درصد افزایش یافته است که امید است با خنثی سازی جدی تحریم ها محقق شود.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: طبق گزارش کمیسیون تلفیق، بودجه کلی همان بودجه کل سال 1401 است و قالب کلی آن مشابه است اما حائز اهمیت است. توجه به ایرادات بودجه 1401 در لایحه 1402 نباید تکرار شود.
وی یادآور شد: عدم اجرای بخش هایی از قانون 1401 از دیگر نکات قابل تامل است که متاسفانه همچنان نقض قانون منابع طبیعی است و کشاورزان را تحت فشار قرار می دهد و آنها را در دادگاه و دادگاه معرفی می کند بدون اینکه به کشاورز توضیحی بدهد، نسبت به جریمه نقدی اقدام می کند. قابل تقدیر است که در بند 8 قانون 1402 آمده است.
وی در ادامه برخی از مزایای لایحه بودجه 1402 را که دولت به آن توجه کرده است، توجه به کسب و کارهای دانش بنیان دانست و تصریح کرد: اگر بخواهیم به مرزهای دانش برسیم و در مواردی از آن عبور کنیم. مانند نانو، شبیه سازی، انرژی هسته ای و غیره. همچنین کسب و کارهای دانش بنیان باید مورد توجه قرار گیرند. همچنین بحث زیست محیطی که می بینیم در کشور به یک معضل تبدیل شده و باید به آن توجه جدی شود.
ویس کرمی در ادامه هشدارهایی به دولت داد و گفت: کوتاهی و تعلل دولت در تدوین برخی آیین نامه ها از جمله بند (ک) تبصره 11 مربوط به سکونتگاه های غیررسمی بود که رضایت خوبی را برای مردم به همراه داشت که متاسفانه اعلام کردند. آیین نامه آن در آذرماه، عجیب است که در بودجه 1402 تکرار نشد، باید توسط کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی اضافه شود. تنها در استان لرستان 10 هزار و 400 خانوار این مشکل را دارند که یکی از وظایف اصلی مجلس بود و باید در لایحه 1402 لحاظ شود.
نماینده مردم خرم آباد در شورای اسلامی یکی از مزایای لایحه بودجه 1402 را توجه به واقعیت های موجود و تلاش برای رفع آنها دانست و گفت: یکی از مشکلات گذشته ما تدوین غیرواقعی و تخیلی بودجه بود. که باعث ایجاد مشکلاتی در کشور شد.
ویس کرمی در پایان گفت: به نظر می رسد تشدید مالیات در تبصره 12 نوعی جریمه است و متاسفانه باعث نارضایتی نخبگان جامعه شده است و همین درصد مالیاتی عادلانه تر است. مجلس باید راه حلی برای کنترل موثر بر اجرای بودجه داشته باشد.
انتهای پیام
وی افزود: این نکته را باید در نظر بگیریم که دولت زیر بار اجرا و پیشتاز رسیدگی به مشکلات دستگاه های اجرایی و حل جدی تر مشکلات مردم است و امیدواریم انشاالله بتوانیم همه کمک می کنند تا این بار به خانه برگردد. بدون مسئله
نماینده مردم خرم آباد خاطرنشان کرد: دولت باید در لایحه مالی 1402 به مدیریت صحیح کالابرگ توجه کند. دولت باید به اقشار ضعیف توجه ویژه داشته باشد و حذف واگذاری سهم سرمایه در تبصره ۲ باید مورد توجه کمیسیون تلفیق و مجلس قرار گیرد.
نماینده مردم خرم آباد در شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعاتی که امسال مردم را آزار داده بحث مایحتاج اولیه، نهاده های دامی و دارو است که در صورتحساب مالی سال جاری عوارض گمرکی آن به یک درصد کاهش یافته است. 1402 که نکته بسیار مهمی است مثبت است. همچنین توجه به مقوله جمعیت و کمک به جوانان برای تشکیل زندگی مشترک و مسکن نیز از مزایایی است که در قبض مالی وجود دارد.
ویس کرمی با بیان اینکه یکی از جنبه های مثبت لایحه بودجه 1402 توجه به واقعیت های موجود و تلاش برای رفع آنهاست، گفت: یکی از مشکلات گذشته ما تدوین بودجه غیرواقعی و تخیلی بود که در کشور مشکلاتی ایجاد کرد.
ویس کرمی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که داریم، واگذاری صحیح اموال مازاد دولت است که به دلایلی دولت نتوانسته از این ثروت بهره برداری کند، اما این موضوع در لایحه بودجه 1402 برجسته شده است و امیدواریم دولت بهتر اجرا کند. راه حل ها