هفته جهنمی صنعت فناوری – ایسنا

آلفابت در دو سال گذشته با واقعیت اقتصادی متفاوتی روبرو شده است زیرا نیروی کار آن به سرعت رشد کرده است و ساندار پیچای، مدیرعامل آلفابت مسئولیت کامل تصمیمات گرفته شده را بر عهده می گیرد.
آلفابت – شرکت مادر گوگل – روز جمعه به کارمندان خود اعلام کرد که حدود 12000 نفر یا 6 درصد از کارمندان خود را در سراسر جهان اخراج خواهد کرد.
به گفته Business Insider، تنها صنعت فناوری نیست که کارکنان را اخراج می کند. غول بانکی گلدمن ساکس هفته گذشته شروع به اخراج 3000 کارمند در سراسر جهان کرد. بلک راک که بزرگترین شرکت مدیریت دارایی جهان است، برای اولین بار در چهار سال گذشته تعداد کارمندان خود را تا 500 نفر کاهش خواهد داد.
ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، روز چهارشنبه در یادداشتی به کارمندان گفت، همانطور که شاهد افزایش هزینههای دیجیتالی مصرفکنندگان در طول همهگیری بودیم، اکنون میبینیم که آنها هزینههای دیجیتال خود را برای انجام کارهای بیشتر با کمتر بهینه میکنند. میبینیم که سازمانها در همه صنایع و مناطق جغرافیایی محتاط شدهاند، زیرا بخشی از جهان دچار رکود شده است و سایر بخشها در حال پیشبینی رکود هستند.
مدیرعامل الفبا گفت: این اخراج ها پس از بررسی افراد و اولویت ها صورت گرفت و منجر به تعدیل نیرو در حوزه های مختلف شد. در میان کارکنان اخراج شده، استخدام کنندگان، کارکنان اداری و افرادی که در تیم های مهندسی و تولید کار می کنند، هستند.
این اخراج ها در برهه ای حساس برای این شرکت آمریکایی که همواره در زمینه مهم تحقیقات هوش مصنوعی پیشرو بوده است، رخ می دهد. آلفابت اکنون با چالشی از سوی مایکروسافت در شاخهای از فناوری مواجه است که میتواند تقریباً هر محتوایی را که کاربر فکر میکند تولید کند و در یک جعبه متن تایپ کند.
از ابتدای سال 2023، روزانه به طور متوسط 1600 کارمند در بخش فناوری اخراج شده اند.
پس از انتشار این خبر، سهام آلفابت در معاملات روز جمعه ۴ درصد رشد کرد. ارزش سهام این شرکت طی 12 ماه گذشته 30 درصد کاهش یافته است که با افت 24 درصدی شاخص نزدک قابل مقایسه است.
به گزارش ای بی اس نیوز، شرکت های صنعت فناوری اخراج هزاران کارمند را در هفته های اول سال 2023 اعلام کرده اند.مدیران فناوری اغلب عدم اطمینان اقتصادی و ترس از رکود را مبنای تصمیم خود برای اخراج کارمندان و کاهش هزینه ها می دانند. این اخراج پس از آن صورت می گیرد که برندهای بزرگ فناوری هزاران کارمند خود را در سال 2022 اخراج کردند.
گوگل
آمازون، متا و سیلزفورس در صدر فهرست شرکتهای فناوری با بیشترین اخراج قرار گرفتند و به ترتیب حدود 18000، 11000 و 8000 نفر از نوامبر 2022 تا ژانویه 2023 اخراج شدند. با اخراج اعلام شده توسط آمازون، مایکروسافت و گوگل، در مجموع 40000 شغل فناوری از بین خواهد رفت.
مایکروسافت چهارشنبه گذشته اعلام کرد که قصد دارد حدود 5 درصد از کارکنان خود یا حدود 11000 نفر را اخراج کند. این شرکت تا 30 ژوئن دارای 221000 کارمند تمام وقت است که از این تعداد 122000 نفر در آمریکا و 99000 نفر در سایر کشورها مشغول به کار هستند.
آمارهای وبسایت Layoffs.fyi نشان میدهد که اخراجها در بخش فناوری هیچ نشانهای از پایان را نشان نمیدهند و از آغاز سال 2023، روزانه به طور متوسط 1600 نفر شغل خود را از دست دادهاند. در سراسر جهان، 91 شرکت فناوری، 24151 کارمند را در 15 روز اول سال 2023 اخراج کردند. این رقم معادل 15 درصد از 154256 کارمندی است که توسط بیش از هزار شرکت فناوری در سال 2022 اخراج شدند.
پیچای در سال 2019 مدیرعامل آلفابت شد و گفت: گوگل در حال آماده شدن برای به اشتراک گذاشتن برخی از تجربیات جدید برای کاربران، طراحان و کسب و کارها است و این شرکت با هوش مصنوعی در تمامی محصولات خود، فرصت قابل توجهی را پیش رو دارد.
غول نرم افزاری مایکروسافت در جولای سال گذشته اعلام کرد که تعداد کمی از مشاغل کاهش یافته و این شرکت بعداً تعداد کارمندان خود را افزایش خواهد داد.
هر روز 1600 کارگر فناوری اخراج می شوند
انتهای پیام
مایکروسافت
مایکروسافت در بیانیهای به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده اعلام کرد که اخراجها در پاسخ به شرایط کلان اقتصادی و تغییر ترجیحات مشتریان است.
دو هفته پیش آمازون اعلام کرد که بیش از 18000 کارمند خود را اخراج خواهد کرد که بزرگترین اخراج در تاریخ این غول اینترنتی است. در یادداشتی، اندی جاسی، مدیر عامل آمازون، این تصمیم را به کارکنان گفت که آخرین نشانه از رکود عمیق در صنعت فناوری است و گفت که این تصمیم از روند برنامه ریزی سالانه آمازون پیروی می کند.
اخراجهای آمازون عمدتاً شامل کارمندانی میشد که پستهای اداری داشتند، از جمله کسانی که در واحد دستگاهها و کتابهای آمازون و همچنین واحد منابع انسانی آن کار میکردند. متا همچنین موقعیت های خود را در سراسر شرکت کاهش داد، از جمله واحد Reality Labs که مسئول نظارت بر ابتکار Metaverse بود. Salesforce همچنین تعداد کارمندان Slack و Molsoft را کاهش داد.
این کاهش که از سال گذشته آغاز شد، در ابتدا انتظار میرفت حدود 10000 کارمند را تحت تأثیر قرار دهد، اما از آن زمان عمیقتر شده و در واحدهای خردهفروشی و منابع انسانی از جمله بخش استخدام متمرکز خواهد شد.
موج اخراجها که از سال گذشته آغاز شد، پس از آن رخ داد که شرکتهای فناوری تعداد زیادی از افراد را در طول همهگیری کووید-19 برای پاسخگویی به تقاضا و گسترش سریع استخدام کردند، اما با کاهش درآمد و ترس از رکود اقتصادی، اخراجهای دسته جمعی از اواخر سال 2022 آغاز شد. این روند تا سال 2023 ادامه یافت.
آمازون و Salesforce در هفته اول امسال اعلام کردند که بیش از 25000 موقعیت را کاهش خواهند داد. سایر شرکت های فناوری از جمله شرکت رسانه ای Vimeo و شرکت نرم افزاری Flexport نیز تعداد کارمندان خود را کاهش داده اند.
هفته گذشته، چندین شرکت فناوری، از جمله مایکروسافت و گوگل، به دلیل ترس از رکود، هزاران اخراج را برای کاهش هزینه ها اعلام کردند.