آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که مصرف جهانی نفت امسال با 1.9 میلیون بشکه افزایش به 101.7 میلیون بشکه در روز خواهد رسید و نیمی از این رشد از چین حاصل خواهد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی آمده است: روسیه و چین دو عامل مهم تاثیرگذار بر بازار نفت در سال 2023 خواهند بود که عرضه از روسیه تحت تاثیر تحریم ها کند شده است. از سوی دیگر، چین با وجود نامشخص بودن روند و سرعت بازگشایی اقتصاد، مسئول حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی نفت خواهد بود.
به گزارش آژانس بین المللی انرژی، بازارهای جهانی نفت در این سه ماهه با مازاد عرضه بیشتری روبرو هستند زیرا علیرغم تصمیم چین برای بازگشایی اقتصاد خود، تقاضا برای نفت همچنان ضعیف است. عرضه جهانی نفت در سه ماهه اول سال 2023 حدود یک میلیون بشکه در روز بیشتر از تقاضا خواهد بود.
انتهای پیام
به گزارش بلومبرگ، هیثم الغیس دبیرکل اوپک در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس چشم انداز محتاطانه ای ارائه کرد و گفت: او نسبت به اقتصاد موندیال خوش بینی محتاطانه ای دارد. اوپک و متحدانش اهداف تولید خود را کاهش داده اند تا بازارهای جهانی را متعادل نگه دارند.
آژانس بینالمللی انرژی میگوید بهبود آهسته تقاضا که در نیمه اول سال 2023 پیشبینی میشود، به معنای ادامه رشد ذخایر نفت است.
فاتح بیرول، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی گفت: بهبود مصرف چین پس از کاهش سال گذشته که اولین کاهش سالانه در بیش از سه دهه گذشته بود، میتواند ظرفیت، تولید مازاد جهانی را کاهش دهد و قیمت نفت را افزایش دهد. او به تلویزیون بلومبرگ گفت: ما میتوانیم ببینیم که اقتصاد چین به شدت در حال رشد است و اگر تقاضای چین برای نفت قوی باشد، قیمتها تحت فشار فزایندهای قرار میگیرد. اگر رشد چین از حد انتظار فراتر رود، ظرفیت تولید مازاد به سرعت از بین خواهد رفت.
موفقیت روسیه در ادامه صادرات نفت علیرغم تحریم های غرب که برخلاف پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی شکست خورد، منجر به عرضه فراوان نفت شده است. تولید نفت روسیه در ماه دسامبر با وجود آغاز تحریمهای اتحادیه اروپا در حدود 11 میلیون بشکه در روز باقی ماند، اما آژانس انتظار دارد عرضه نفت روسیه در پایان سهماهه جاری کاهش یابد.
اگرچه این آژانس چشم انداز خود را برای چین کمی بعد از لغو محدودیت های کرونا در این کشور افزایش داد، اما انتظار نمی رود تا سه ماهه دوم سال جاری شاهد رشد سالانه تقاضا باشد. زیرا چین زمستان سختی را پیش رو دارد و خروج بدون شک سخت و طولانی است. بنابراین مشکلات و نابسامانی ها در کوتاه مدت گریبانگیر این کشور خواهد بود.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در آخرین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد که لغو محدودیتهای کووید-19 در چین، تقاضای جهانی نفت را در سال جاری به بالاترین حد خود خواهد رساند.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است که بازارهای جهانی نفت در نیمه دوم سال جاری به دلیل شتاب مصرف چین و تأثیر بیشتر تحریمها علیه مسکو از محدودیتهای عرضه رنج خواهند برد. تولید روسیه ممکن است تا پایان ماه مارس 1.5 میلیون بشکه دیگر در روز کاهش یابد.