یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

آمار تقاضای اعلام شده برای خودرو جای تامل دارد/ موضع وزارت اقتصاد و عرضه بورس سکوت است

وی در پاسخ به نگرانی از تشکیل سه قیمت برای یک محصول خودرو (قیمت کارخانه، بورس و بازار آزاد) گفت: در گذشته وزارت حراست نیز با فروش خودرو در بورس کالا، خردادماه مخالفت کرده بود. امسال) اتفاقی که افتاد این بود که کف عرضه برای بورس تعیین نشد. بنابراین تولیدکننده خودرو تعداد محدودی را عرضه می کرد که منجر به تشکیل قیمت های بالا شد. اما زمانی که کف عرضه بورس کالا برای عرضه خودروهای کم تیراژ مشخص و تعیین شد، دیگر رقابت ها در وضعیت معقولی شکل گرفت و قیمت ها منطقی شد.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه در شرایط کنونی که عرضه و تقاضا متعادل نیست و شکاف قیمتی بازار و کارخانه حائز اهمیت است، جایگاه وزارت حراست و … وزارت اقتصاد در الگوی موفق عرضه در بورس کالا قرار دارد. اما پس از گذراندن این شرایط، خودروساز باید در تعامل با هیئت رقابت درباره آینده عرضه خودرو در بورس کالا تصمیم گیری کند.

قالیباف ادامه داد: بحث دیگری که بسیار مهم است بحث شورای رقابت است. در حال حاضر در خودروهای مشمول قانون انحصار، شورای رقابت باید فرمول قیمت گذاری را اعلام کند. در این راستا، جلساتی برنامه ریزی شده و موضوع باید نهایی شود تا «به درک مشترک و فرمول قیمت گذاری مشترک دست یابیم». هنوز به این سقف نرسیده و تنظیم قیمت را با شورای رقابت منعقد نکرده ایم. انتظار داریم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

در پی بحث های اخیر در مورد قرعه کشی خودرو و اظهارنظر رئیس سازمان بورس کالا مبنی بر اینکه قرعه کشی یکی است. قرعه کشی ملی و توزیع بی هدف اجاره بها و همچنین تعداد بالای ثبت نام کنندگان (11 میلیون نفر) در آخرین برنامه اجرایی گروه صنعتی ایران خودرو؛ امید قالیباف در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی گفت: اخیراً اتفاق خوبی که در خرید گروه خودروسازی سایپا افتاده این است که بیش از 70 هزار خودرو (در فرمت های مختلف) به قیمت کارخانه در سایت این شرکت عرضه شد، اما تنها 8500 خودرو به طور کامل درخواست شده است (ثبت نام ها نهایی شده است. پرداخت) .ثبت شده است. این در کنار پیشنهاد ایران خودرو است که طبق گزارشات، 11 میلیون متقاضی در طرح اخیر ثبت نام کرده است. قابل تامل است. این الگوی عرضه (عرضه بالا) سایپا نشان می دهد که تقاضای واقعی بسیار کمتر از ارقام اعلام شده است.

سخنگوی وزارت امنیت تاکید کرد: از خرید در بورس کالا حمایت می کنیم. زیرا مدل موفقی از ارائه خودروهایی بود که قادر به ارائه قیمت با قیمتی بسیار کمتر از قیمت بازار آزاد بودند. اما در شرایط عادی که بازار متعادل است و خودروسازان نیازهای داخلی را با حداکثر ظرفیت خود تامین می‌کنند، فروش می‌تواند مانند گذشته (به استثنای قرعه‌کشی) پیش برود و نیازی به ابزار و واسطه‌ای نباشد. در شرایط عادی، اختیار نحوه فروش خودرو با خودروساز است و آنها می توانند تصمیم بگیرند که آیا روند عرضه عمومی را ادامه دهند یا نه و این یک موضوع صنعت است، اما تاکید می کنیم که این فرآیند در شرایط عادی بازار قابل اجرا است. .

مشاور وزیر صمت تصریح کرد: وضعیت در حال حاضر عادی نیست. عرضه همیشه کمتر از تقاضا است و تفاوت قیمت بین کارخانه و کف بازار آشکار است. بنابراین، عرضه در بورس کالا از نظر یکپارچگی روش قابل دفاع و مستند است; اما پس از پشت سر گذاشتن این شرایط، موضوع تامین و فروش خودرو به عهده خودروساز است و نمی توانیم خودروساز را مجبور به فروش یا عدم فروش کالا در بورس کنیم.

سخنگوی وزارت صمت خاطرنشان کرد: راه تعامل با شورای رقابت و تصمیم مشترک بین خودروساز و شورای رقابت، تعیین جایگاه بورس کالا و آینده عرضه خودرو در بورس کالا است. این شورای رقابت است که تصمیم می گیرد و نه وزارت امنیت یا وزارت اقتصاد. اما همانطور که گفته شد در مرحله فعلی موضع وزارت صمت و وزارت اقتصاد در خصوص عرضه خودرو به بورس کالا یکسان است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *