آیا نقش فرجا در مبارزه با قاچاق کالا افزایش می یابد؟
با توجه به اینکه یکی از اهداف اصلی پلیس امنیت اقتصادی، انهدام باندهای بزرگ و شبکه های قاچاق است. از این رو انتظار می رود فرماندهی جدید فرجا با برنامه ریزی دقیق، تغییرات مثبتی در روند فعلی در راستای برخورد با واردکنندگان کالاهای قاچاق ایجاد کند.
شاهرودی افزود: مبارزه با قاچاق کالا باید از مبدا ورود آن آغاز شود، بنابراین یکی از معضلات اقتصادی کشور، کالاها و خودروهای غیرمجاز است که کالای قاچاق را حمل می کنند و به نوعی می توان گفت که کالاهای غیرقانونی در ورود مخفیانه کالا به کشور نقش دارند.
absnews
لازم به ذکر است 20 تا 30 درصد تجارت ایران به صورت غیررسمی و از طریق قاچاق انجام می شود. لازم به ذکر است که برآورد دقیقی از میزان کالای قاچاق وجود ندارد. با این حال، اگر قانون به طور کامل اجرا شود به طوری که کیف، لباس زیر، ارائه نادرست و غیره. همچنین در این آمار گنجانده شده است، می توان گفت بیش از 30 درصد تجارت ایران (واردات و صادرات) قاچاق است. .
این کارشناس حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای اساسی پلیس تامین و توسعه امنیت اقتصادی و مبارزه با متخلفان در این زمینه است، گفت: پلیس امنیت در حوزه های مختلف کشفیات قابل توجهی داشته است. جرایم اقتصادی و کالاهای قاچاق در سال های اخیر. اما متاسفانه روند برخورد با متخلفان در این حوزه قابل قبول نیست و دلیل آن حجم بالای کالاهای قاچاق موجود در بازارهای مختلف سراسر کشور است.
به گزارش ای بی اس نیوز، آمارهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حکایت از واردات 12.5 میلیارد دلاری غیررسمی یا قاچاق کالا به کشور دارد در حالی که برآوردها و آمارهای غیر رسمی در خصوص میزان کالای قاچاق به بیش از 25 میلیارد دلار می رسد. .
بر اساس اظهارات برخی مسئولان، میزان قاچاق معکوس یا خروجی در سال 98 تقریباً 5.5 میلیارد دلار بوده است و با احتساب اینکه در سال گذشته 48 میلیارد و 440 میلیون دلار کالا به طور رسمی از کشور صادر شده است، می توان گفت: حدود 10 درصد از کالاهای صادراتی به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده است.
قاچاق کالا و ارز یکی از اساسی ترین چالش های اقتصاد ایران است و مبارزه با آن یکی از وظایف اصلی نهادهای مقابله به ویژه نیروی انتظامی است. بر اساس نظر برخی کارشناسان اقتصادی، اگر این واحد بتواند نقش خود را در مبارزه با قاچاق کالا به صورت کامل و صحیح ایفا کند، بی شک شاهد رشد تولید و اشتغالزایی در کشور خواهیم بود.
سهم بالای قاچاق در تجارت کشور
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب، احمدرضا رادان، حسین اشتری به عنوان فرمانده کل نیروی انتظامی کشور (فرجا) جایگزین شد. پلیس امنیت اقتصادی فراجا یکی از یگانهای فرماندهی نیروی انتظامی است که مسئولیت پیشبینی، کنترل، پیشگیری، شناسایی، کشف و برخورد با فعالیتها و جرائم اقتصادی را بر عهده دارد.
شاهرودی افزود: در راستای اجرای طرح ملی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شناسایی و دستگیری قاچاقچیان در دستور کار پلیس قرار گرفته است و به همین دلیل بسیاری از خودروهای حامل کالای قاچاق شناسایی شده اند. جاده های کشور
نقش فرجا در مبارزه با قاچاق باید افزایش یابد
فرماندهی جدید فرجا باید به مفاسد اقتصادی توجه ویژه داشته باشد
بر اساس قانون، فرجا به عنوان یکی از نهادهای ذی صلاح موظف به شناسایی قاچاقچیان و قاچاقچیان و برخورد عملیاتی با کالاهای قاچاق در انبارها، فروشگاه ها و در سطح خرده فروشی و عمده فروشی است. با توجه به تغییر فرماندهی این نهاد انتظار می رود تلاش های پلیس در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی از جمله قاچاق تشدید شود.
در همین رابطه مرصاد شاهرودی کارشناس و پژوهشگر حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با بیان اینکه موضوع اقتصاد موضوع اصلی و اولویت دار کشور است، اظهار داشت: در این راستا، موضوع اقتصاد کشور به عنوان موضوعی مهم و اساسی مطرح می شود. وی بیان کرد: با توجه به تأثیر مستقیم قاچاق کالا، احتکار و گران فروشی بر معیشت خانواده ها و افزایش مشکلات اقتصادی مردم، دستگاه مجری قانون کشور باید با همکاری سایر نهادها به نقطه مطلوب و باثباتی برسد. در مسائل اقتصادی
به گزارش ای بی اس نیوز، با نگاهی به آمارهای منتشر شده از حجم قاچاق در سال های اخیر مشخص می شود که سهم بالای قاچاق در تجارت کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست و باید دلیل آن را در عملکرد برخی بررسی کرد. نهادهای مسئول در مبارزه قاطع و مستمر با قاچاق.
ستاد مبارزه با قاچاق کالا بر اساس ماده 4 پیش نویس آیین نامه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 موظف است بر عملکرد دستگاه های ذی ربط نظارت مستمر داشته باشد و ضمن انجام امور با پیگیری های لازم از این ارگان ها، کاستی های آنها را به مقامات مسئول گزارش کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در ابتدا هدف از ورود کالاهای غیرمجاز کمک به معیشت مرزنشینان بود که متاسفانه این موضوع مورد سوء استفاده مجرمان نیز قرار گرفته و در حال حاضر بسیاری از کالاهای ممنوعه از این رویه وارد کشور می شود.
وی با انتقاد از عملکرد برخی دستگاه ها در امر مبارزه با قاچاق کالا، افزود: امیدواریم فرماندهی جدید فراجا برای مبارزه قاطع با قاچاق کالا تدابیری اتخاذ کند تا دیگر خسارتی به مبانی اقتصادی کشور وارد نشود. .
تاثیر مستقیم قاچاق کالا بر معیشت مردم
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز