امکان عکسبرداری از نمونه های زنده بیولوژیکی در کشور فراهم شد

وی افزود: به طور کلی در کارهای بیولوژیکی و بیولوژیکی، بافت های خاصی باید در محیط بافری باشند تا بافت سالم بماند یا در مواردی نیاز به بررسی بافت های زنده است. این دستگاه به ما امکان می دهد از بافت ها در محیط بافر عکس برداری کنیم و نیازی به خشک کردن نمونه نیست.
ناصری با اشاره به کاربردهای این میکروسکوپ تصریح کرد: از این میکروسکوپ برای بررسی سطح نمونه های بیولوژیکی استفاده می شود اما تفاوت آن با میکروسکوپ نیروی اتمی این است که محققان قادر به تصویربرداری از بافت نمونه در محیط های مایع هستند.
یکی از شرکت های دانش بنیان اخیراً به دانش فنی ساخت میکروسکوپ های نیروی اتمی بیولوژیکی با قابلیت تصویربرداری از نمونه های زنده بیولوژیکی دست یافته است.
معصومه ناصری، یکی از محققان این پروژه در یکی از شرکت های دانش بنیان تولید کننده دستگاه های میکروسکوپ نیروی اتمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی گفت: این شرکت در زمینه طراحی و ساخت میکروسکوپ های نیروی اتمی برای مطالعات فناوری نانو فعال است و توانسته این دستگاه ها را در اختیار دانشگاه ها قرار دهد.
به گفته وی، با استفاده از این میکروسکوپ می توان از سطح سلول برای کاربردهای مختلفی استفاده کرد که نمونه آن بررسی برهمکنش گیرنده و لیگاند است که برای این منظور نمونه مورد نظر بر روی سوزن دستگاه گیرنده قرار می گیرد. و در سطح به لطف نیروهای بین مولکولی می توان بررسی کرد که آیا این دو ترکیب به یکدیگر جذب می شوند یا خیر.
این محقق افزود: علاوه بر این، این میکروسکوپ امکان تصویربرداری از زیر نمونه را در اختیار محققان قرار می دهد. هنگامی که نمونه روی لام قرار می گیرد، می توان از زیر آن نیز تصویربرداری کرد که در مطالعات بیولوژیکی بسیار مهم است.
انتهای پیام
وی تولید 500 قلم ISI توسط محققین دانشگاهی با استفاده از این میکروسکوپ ها را از دیگر دستاوردهای این محصولات دانش بنیان عنوان کرد و گفت: محصول جدید این شرکت تولید میکروسکوپ بیولوژیکی نیروی اتمی است که برای مطالعات بر روی نمونه های بیولوژیکی استفاده می شود. . ، بافت ها و سلول های زنده.