تجهیز ایستگاه انبساط گاز و سدها به شتاب سنج ساخت ایران

پنج ایستگاه اصلی کاهش فشار شرکت گاز تهران نیز بر اساس توصیه کارشناسان ژاپنی به تجهیزات شتاب سنج مجهز شده اند. این پروژه به عنوان اولین گام در نوسازی تاسیسات و ساختمان های شرکت گاز و خاموشی سیستم گازرسانی در هنگام وقوع حوادث بزرگ لرزه ای اجرا شد.
سیف پور افزایش تاب آوری را از دیگر کارکردهای این فناوری برشمرد و یادآور شد: از این رو این محصول جزو فناوری های زیرساختی مهم کشورها محسوب می شود. ایران یکی از کشورهایی است که در معرض خطرات طبیعی از جمله سیل و زلزله قرار دارد و از این محصول در پروژههای بزرگ عمرانی کشور مانند سدهایی که با میلیاردها دلار ساخته میشود، استفاده میشود. در عین حال، این سازه ها نیاز به محافظت در برابر بلایای طبیعی را دارند.
وی با بیان اینکه این سنسور به بازار عرضه شده است، خاطرنشان کرد: 25 درصد تجهیزات شبکه هشدار سریع استان تهران از محصولات تولیدی این شرکت تامین می شود.
انتهای پیام
سیف پور با اشاره به استفاده از شتابسنج برای ایمنسازی جایگاههای سوخت، گفت: برای همه شرکتهای گاز استانی برنامهای داریم که تاسیسات خود را به شتابسنج مجهز کنند تا جایگاههای کاهش فشار گاز را در هنگام زلزله از مدار خارج کنند تا از پیامدهای منفی جلوگیری شود. کاهش زلزله. ، انفجار و آتش سوزی.
به گزارش ای بی اس نیوز، دستگاه هایی که حرکت زمین را ثبت می کنند به دو دسته « لرزه نگار » و « شتاب سنج » تقسیم می شوند. دستگاههایی که زلزلههای کوچک زمین را ثبت میکنند به لرزهنگار معروف هستند و قادر به ثبت حرکات شدید یا حرکتهای شدید زمین نیستند و این دستگاهها عموماً در کاربردهای لرزهنگاری مورد استفاده قرار میگیرند.
شتاب سنج تولید شده در این شرکت قادر است داده های لرزه ای را با دقت زمانی بسیار بالا ثبت کند ضمن اینکه امکان ایجاد بانک اطلاعاتی از زلزله های ثبت شده نیز وجود دارد. طراحی نرم افزارهای ارتباطی از راه دور با ایستگاه های لرزه نگاری بر روی بستر وب، نرم افزارهای ارتباطی تحت وب بر روی گوشی های هوشمند تلفن همراه و نرم افزارهای تله متری به منظور انتقال داده ها تحت پلتفرم های مختلف مانند Wireless، Satellite، LAN از دیگر مزایای این نرم افزار می باشد.
این دستگاه در بسیاری از پروژه های عمرانی کشور نصب شده است که نمونه آن سد البرز (پاشاکلا) است. این سد یکی از سدهای خاکی کشور با هسته رسی با حجم مخزن حدود 150 میلیون متر مکعب در استان مازندران، جنوب قائم شهر و غرب شهرستان شیرگاه واقع شده و طول یال آن 838 متر است. ارتفاع حدود 78 متر این شرکت وظیفه راه اندازی و نگهداری شبکه های شتاب سنج و لرزه نگار این سد را بر عهده داشت.
وی با بیان اینکه این سنسور قابلیت اندازه گیری ارتعاشات ناشی از زلزله را با دقت بالایی دارد، گفت: این سنسورها در زمینه های مختلفی از ساختمان ها برای مقاوم سازی و پایش سلامت سازه ها گرفته تا زمینه مطالعه فعالیت گسل ها و پیش بینی زلزله کاربرد دارند. و به طور کلی با استفاده از این شتابسنجها میتوان عمر ساختمانها و سازهها را در کشور افزایش داد و خطرات ناشی از زلزله را کاهش داد.
سد «بختیاری» به ارتفاع 315 متر از دیگر سازه های مهم مجهز به شتاب سنج این شرکت است. این سد بر روی رودخانه بختیاری واقع در حوضه آبخیز «دز» قرار دارد و به عنوان مرتفع ترین سد بتنی دو قوسی جهان شناخته می شود. طراحی اولیه شبکه لرزه نگاری این سد از پنج ایستگاه تشکیل شده است.
مجری پروژه با اشاره به کاربرد آن برای پایش لرزه ای، تصریح می کند: شبکه های شتاب سنج را می توان در اطراف سازه های بزرگ مانند سدها در شعاع 50 کیلومتری یا بر روی سازه ها یا پل ها نصب کرد.
شبکه فعلی از پنج ایستگاه شتاب سنجی تشکیل شده است که عملیات و پردازش داده ها قبل از تحویل به مشتری بر عهده این شرکت بوده است. زلزله سال 1388 منطقه جنوب شرق تهران که اولین رکورد شتاب بر اثر زلزله در شهر تهران را حتی بر روی دستگاه های شبکه شتاب سنج کشور به ثبت رساند، در شبکه شتاب سنج نیز به خوبی ثبت شده است. پنج جایگاه شرکت بزرگ گاز تهران. هر ایستگاه مجهز به حسگرهای شتاب سنج پیشرفته و ضبط کننده های مرتبط است که از نظر دستگاه ها ظرفیت ضبط بالایی دارند.
علی سیف پور، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با بیان اینکه سنسورهای زلزله آنالوگ تولید می کنیم، گفت: این سنسورها که برای نظارت بر شتاب زلزله استفاده می شود از آمریکا، کانادا، انگلیس و سوئیس خریداری شد و با کسب دانش فنی این محصول توانستیم ایران را جانمایی کنیم. پنجم در کشور بیایید این فناوری را معرفی کنیم.
یکی از بنگاههای دانش بنیان با طراحی و ساخت شتابسنجهای وارداتی از خارج، ایران را در رتبه پنجم کشورهای صاحب این فناوری قرار داده است و این در حالی است که برخی از سدها و پلهای مهم کشور به این دستگاهها برای نظارت بر وضعیت آنها در هنگام زلزله مجهز شدهاند.
دستگاه هایی که حرکت قدرتمند زمین را ثبت می کنند به عنوان شتاب سنج شناخته می شوند. مزیت این دستگاه ها نسبت به لرزه نگارها قابلیت ثبت ارتعاشات شدید زمین است. این دستگاه ها معمولاً قادرند شتاب زمین را چند برابر شتاب گرانش (g) ثبت کنند. امروزه در شبکه های لرزه نگاری پیشرفته دنیا در هر ایستگاه یک لرزه نگار و یک شتاب سنج تعبیه شده است و از این طریق می توان ارتعاشات کوچک و شدید زمین را ثبت کرد.
دانشبانیان مدیر عامل این شرکت خاطرنشان کرد: پل “شماره 6” بزرگراه تهران – شمال که بزرگترین پل مسیر محسوب می شود به منظور نظارت در این پل به این شتاب سنج ها مجهز شده است. به طور دائم این حسگرها قادرند کوچکترین خطری را که این پل را تهدید می کند بررسی کنند. علاوه بر این، در صورت لزوم، پیشنهاداتی را به کارفرما ارائه می دهیم تا از این خطرات جلوگیری شود.