سایر موضوعات

سرانه آب برای هر ایرانی به 1200 مترمکعب در سال رسیده است

محرابیان در این زمینه ادامه می دهد: 40، 50 سال پیش کجا بودیم و امروز کجا؟ با نگاهی به وضعیت صنعت آب و برق، وقتی مطالعه می کنم که کارشناسان ما در کجای تعریف پروژه و امور مهندسی و اجرایی بوده اند و امروز در کجا هستیم، افتخار می کنم که به عنوان عضوی کوچک در خدمت این صنعت هستم. . .

وی با اشاره به اینکه سرانه آب برای هر ایرانی از 6 هزار و 500 مترمکعب در سال به 1200 مترمکعب رسیده است، گفت: امروز 60 هزار روستا در کشور وجود دارد و بر اساس برنامه ریزی ها میزان آب تامین شده به روستاها حدود 95 درصد از جمعیت این منطقه وارد می شوند.

محرابیان ادامه داد: ما دو روش برای تعیین یقین داریم. یکی برنامه ریزی و مدیریت با روش های نرم افزاری و دوم اجرای طرح های مدیریت منابع آب در کشور.

محرابیان گفت: مهم ترین دلیل برپایی نمایشگاه همین موضوع است; مکانی که همه فعالان، دانشمندان، مهندسان، پژوهشگران، کارشناسان، فعالان اقتصادی، صنعتی و تولیدی و تجاری در حوزه آب و فاضلاب کشور گرد هم آمده اند تا بتوانیم با روش های نرم افزاری و سخت افزاری به مدیریت منابع آبی خود کمک کنیم. مدیریت آب قابل تجمیع، برنامه ریزی و توزیع در کشور.

وی گفت: در مدیریت اجرای پروژه های سخت افزاری، بالادستی، انتقال آب و مهار و تصفیه خانه و اکثر پروژه های این حوزه ها، امروز شاهد فعالیت مهمی در حوزه آب کشور هستیم. ما باید به یاد داشته باشیم که چه بودیم و چه هستیم و این نکته مهمی است.

محرابیان گفت: آبرسانی به این تعداد روستا باعث می شود حدود 95 درصد جمعیت روستایی کشور از آب روستایی برخوردار شوند.

وی افزود: اگر میزان مصرفی که امروزه ایرانیان در حوزه های کشاورزی و واحدهای صنعتی دارند را با گذشته مقایسه کنیم، خواهیم دید که کشور در حال رشد و پیشرفت است و این یک جنبه مبارک تاریخ و آنچه هست. برای ما مدیران و کارشناسان آب مهم است.ماموریت سنگینی بر دوش ما گذاشته شده است که بتوانیم با این حجم از بارانی که خداوند داده است، همه نیازهای امروز و آینده مردم را برآورده کنیم.

وزیر نیرو گفت: 60 هزار روستا در کشور وجود دارد که فرآیند آبرسانی در بخشی از این روستاها اجرا شده است. این تغییرات اقلیمی باعث تغییر الگوهای بارشی در جهان به ویژه ایران شده است که در این شرایط لزوم مدیریت منابع آب موضوعی بسیار مهم و غیرقابل انکار است.

وزیر نیرو ادامه داد: کاهش بارندگی و افزایش تقاضای آب به دلیل رشد صنعت و اقتصاد در کشور دو مولفه ای است که نتیجه توجه به مدیریت منابع آب را دوچندان می کند. وی بیان کرد: اگر به سرانه آب قابل برنامه ریزی طی 50 سال گذشته نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که سرانه آب قابل مدیریت و تجدیدپذیر کاهش چشمگیری داشته است و سرانه آب در دسترس هر ایرانی حدود 6500 مترمکعب کاهش یافته است. سال در حدود 1200 متر مکعب رسیده است، باید بدانیم چگونه منابع آبی خود را با روش های جدید به خوبی مدیریت کنیم.

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان امروز در مراسم افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی تخصصی صنعت آب و تاسیسات آبفای ایران، اظهار کرد: طرح جهاد آبرسانی در 10 هزار روستا در سراسر کشور اجرا می شود و هم اکنون با پیشرفت 29 درصدی ادامه دارد. وی افزود: پیش بینی می شود این کار در مدت سه سال به اتمام برسد و تعداد روستاهای طرح جهاد آبرسانی به 16 هزار روستا برسد.

وی بیان کرد: امروز پروژه های اجرا شده در داخل و خارج از کشور داریم که شاید اجرای بلندترین و بزرگ ترین سد دنیاست و از آن به عنوان سد بختیاری بالاترین افتخار سدسازی در ایران نام برده می شود که از جمله آنها می توان به امور مهندسی و اجرایی اشاره کرد. و ده ها و صدها پروژه عظیم مهار و انتقال آب توسط متخصصان ایرانی اجرا می شود.

وی گفت: کاهش سرانه مصرف آب دارای ابعاد امیدوارکننده و همچنین جنبه نگران کننده است. این نگران کننده است که نمی توان با روش های گذشته و سنتی به مدیریت آب غیرقابل مدیریت و بی حساب ادامه داد، اما از سوی دیگر کاهش سرانه به معنای رشد اقتصادی و مصرف است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا