هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب باکو از 6 تا 10 اکتبر 2021 (14 تا 14 اکتبر 1400) در مرکز نمایشگاه باکو برگزار می شود. هدف از این نمایشگاه جلب توجه مردم به کتاب و مطالعه ، ترویج ادبیات آذربایجان و ایجاد روابط همکاری بین ناشران داخلی و خارجی است. سازمان دهنده اصلی این نمایشگاه دوسالانه ، وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان است.
خانه کتاب و ادبیات ایران ، به نمایندگی از صنعت نشر ایران ، با همکاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، در هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب باکو شرکت می کند که تحت عنوان “دقیق” برگزار می شود. اقدامات و پروتکل های امنیتی. غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه دارای 36 متر مربع مساحت است که در آن بیش از 300 کتاب در موضوعات مختلف مانند ایران شناسی ، ادبیات کلاسیک ، ثبات مقدس و ادبیات دفاعی ، کودکان و نوجوانان ، تاریخ و … به زبانهای فارسی ، آذری ، ترکی ، انگلیسی و روسی موجود است.
انتهای پیام
در اولین روز نمایشگاه بین المللی کتاب باکو ، سفیر ایران در آذربایجان ، مشاور فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو ، معاون نخست وزیر و معاون حزب حاکم آذربایجان ، وزیر فرهنگ ، وزیر آموزش و پرورش ، مدیر کتابخانه ملی ، معاون اول وزیر فرهنگ و موزه ادبی نظامی گنجوی جمهوری آذربایجان ، و همچنین معاون وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه و جمعی از سفیران حاضر در غرفه ملی ایران
این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب باکو به “هشتصد و هشتادمین سالروز تولد گنجوی ، شاعر پارسی” اختصاص دارد. به همین مناسبت ، علاوه بر نامگذاری گوشه ای از غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران به نام “گوشه نظامی” ، مجموعه “کتابشناسی نظامی گنجوی” که بیش از 900 کتاب در مورد این شاعر ارائه می دهد ، ارائه و معرفی شد. ترکی آذری به عنوان یک فیلم ، برای علاقه مندان و عموم قابل مشاهده است.
بر اساس اعلام ، بیش از 100 ناشر آذربایجانی از 12 کشور جهان از جمله ایران ، ترکیه ، اندونزی ، کلمبیا ، روسیه و … در هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب باکو شرکت می کنند.
بر اساس این اخبار ، در اولین روز از هفتمین دوره این نمایشگاه ، دو کتاب «هفت پیکار» و «خسرو و شیرین» ترجمه میر جلال زکی به ترکی آذری و توسط انتشارات پارلاک و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی منتشر شده است. ایران ، در محل پرچم ملی جمهوری اسلامی ایران افشا شده است. طی این مراسم سید عباس موسوی (سفیر ایران در آذربایجان) ، قربانعلی پورمرجان (مشاور فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو) ، انار کریم اف (وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان) ، علی احمد اف (معاون نخست وزیر و معاون حزب حاکم جمهوری آذربایجان) ، امین امرالله اف (وزیر آموزش و پرورش _ وزیر علوم و معارف _) ، انار رضاف (رئیس اتحادیه نویسندگان) ، چنگیز عبدالله اف (نایب رئیس اتحادیه نویسندگان) ، کریم طاهروف (رئیس کتابخانه ملی) ، النور علی اف (معاون نخست وزیر فرهنگ) ، تیمور کریم لی (رئیس موسسه نسخه های خطی آکادمی علوم) ، رافائل حسین اف (مدیر ارتش گنجوی) موزه ادبیات) ، احمد مصباح (معاون وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه) و جمعی از سفیران و علاقمندان به فرهنگ و زبان فارسی و ترکی حضور داشتند.