پرداخت 1000 وام به بنیادهای علمی/ خاندوزی: سهم بانک ها از تامین مالی بالا است – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
مدیرعامل بانک مهر ایران با بیان اینکه اولین گروهی بودیم که به سامانه چک موجودی وصل شدیم، گفت: ابر اپلیکیشنی به نام کیو بانک را راه اندازی می کنیم که تمام جنبه های زندگی مردم را در بر می گیرد و در آینده راه اندازی می شود. هفته، روز سالگرد، ما از آغاز بانک رونمایی می کنیم. هفته آینده اوراق الحسنه برای اولین بار تا سقف 100 میلیارد تومان عرضه می شود.
مصباحی مقدم یکی از اعضای شورای تشخیص فرصت با اشاره به اینکه در یک سال گذشته خدمات خوبی ارائه شده است گفت: قرض الحسنه یک خدمت اجتماعی است زیرا در خدمت مستضعفان است. همچنین در خدمت اشتغال و تولید مسکن است. همچنین یک خدمت معنوی است زیرا بخشی از فقر است. همچنین یک خدمت عمومی است زیرا عقل مردم را جمع آوری می کند و به مردم می دهد.
انتشار اوراق الحسنه تا سقف 100 میلیارد تومان شمسی نژاد، مدیرعامل بانک مهر ایران سیاست های دولت را برجسته کرد و گفت: بانک کرز الحسنه یکی از محورهایی بود که دولت مطرح کرد و بانک مرکزی نیز در این زمینه حمایت های زیادی کرده است.» در یک سال توانستیم به اندازه 14 سال گذشته منابع داشته باشیم و این تعداد به 70 رسید. وی افزود: بیش از 2.5 میلیون نفر اضافه شده است. به مشتریان بانک، روزانه 8 هزار نصب خرد پرداخت می کنیم، امسال دو افزایش سرمایه داشتیم که به پنج هزار میلیارد تومان رسید و در نظر داریم تا پایان سال این رقم را به 10 هزار میلیارد تومان برسانیم. علاوه بر این، وام سقف برای اشخاص حقیقی از 20 میلیون تومان به 200 میلیون تومان افزایش یافته و امروز نیز شاهد امضای قرارداد وام 500 میلیون تومانی به بنگاه ها هستیم. مبتنی بر دانش است.
فیروزآبادی دستیار علمی و فناوری رئیس جمهور شعار سال پیشرفت را تصادفی دانست و گفت: در شرایط خاصی نگرش ما جزئی و جزئی است یعنی منابع را در قرض الحسنه قرار می دهیم و پس از مدتی ارزش آن کاهش می یابد، اما در شرایط خاص منابع ارزش افزوده ایجاد می کنند. تنها جایی که شاهد ارزش افزوده چند صد درصدی هستیم، علم و فناوری است.
وی افزود: بر همین اساس یکی از مصادیق واقعی عفت کثیر، حوزه دانش بنیان واقعی است. اگر سیستم بانکی یک موتور مولد را تامین مالی کند که چند سال ثروت را چندبرابر می کند، اقتصادی که از این توسعه شکل می گیرد قطعا بازدهی خود را به سرمایه گذار بازمی گرداند. بنابراین مصرف منابع وام در جای مناسب راهکاری برای توسعه اقتصاد دانش بنیان است. اتفاقی که امروز در حال رخ دادن است، اتفاق مبارکی است و امیدواریم امسال آغازی برای ورود جدی بانک قرض الحسنه مهر ایران به این عرصه باشد. انشاالله 200 وام به شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری فردیس تهران و 800 وام به بهترین پارک های علم و فناوری کشور اعطا خواهیم کرد.
وزیر اقتصاد گفت: سهم بانک ها در تامین مالی بالاست که در این میان استفاده از تسهیلات در قرض الحسنه یک ویژگی است. امروز می خواهیم از بهترین شیوه تامین مالی برای بهترین شیوه تولید اقتصادی استفاده کنیم. امروز نقطه شروع 1000 تاسیس نیست، مشکل اینجاست که تا امروز از روش وام برای تامین مالی حوزه دانش استفاده نمی کردیم و این موضوع از این منظر مهم است.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه بانک قرض الحسنه برای حذف کارمزدهای وام دهی تلاش می کند، گفت: اگر بانک ظرفیت دو برابری سپرده های خود را دارد، شایسته نیست بانک مرکزی سپرده های قانونی خود را افزایش دهد. بانک ها باید برای کاهش هزینه ها برای مشتریان رقابت کنند، نه برای پرداخت سود و دردسر برای گیرندگان وام. ما صندوق های قرض الحسنه ای در کشور داریم که نیاز به کمک دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ظهر امروز در تالار جهاد وزارت اقتصاد و دارایی با بیان اینکه وزارت اقتصاد وزارت دارایی عمومی در پایداری است، اظهار داشت: وی گفت: حمایت از تامین مالی اقتصاد به معنای عام نیز در صلاحیت وزارت اقتصاد است. در حوزه مالیات و سایر ابزارهای درآمدزا، سعی شده است بیشترین توجه را به کسب و کارهای دانش بنیان معطوف کنیم. اتفاقی که در اجرای جامپینگ دانش بنیان افتاد یکی از اتفاقات خوبی است.
وی ادامه داد: قرض الحسنه پیش پرداخت ندارد و دیرکرد آن نیز بسیار کم است. این نشان می دهد که قرض الحسنه از نظر منابع برگشتی قابل اعتماد است. یکی از مشکلات تامین مالی مشکل ضامن است که بانک سعی در رفع آن دارد.
خاندوزی گفت: صندوق های نوآوری خود به کاهش ریسک این نصب کمک کردند. همکاری بانک و صندوق های پژوهشی و فناوری بسیار ارزشمند است. با توجه به عملکرد بسیار بهتر بانک های قرض الحسنه نسبت به بانک های تجاری، می توان گفت که بسیار ارزان تر عمل می کنند.
absnews
وی گفت: بانک مهر ایران از طریق بستر قرض الحسنه در حوزه فروش کمک زیادی به کسب و کارها کرده است و این امکان در حوزه دانش نیز وجود دارد. هفت هزار پذیرنده هم اکنون محصولات خود را به این روش به فروش می رسانند.
وی افزود: بررسی لایحه مالی سال آینده ادامه دارد و پیشنهاد ما این است که به دلیل رکود در برخی بخش ها نیاز به حمایت های مالی لازم است. قطعاً وقتی صنعت در کشور رشد کند، درآمد ملی نیز افزایش می یابد، بنابراین درآمد دولت نیز افزایش می یابد. امیدواریم سهم مالیاتی که از سوی سازمان برنامه و بودجه در بودجه لحاظ می شود به گونه ای باشد که بتوان از تولید به ویژه دانش بنیان ها حمایت کرد.
*پرداخت 1000 اقساط وام قرض الحسنه به بنگاه های دانش بنیان